Projekt Hållbart på menyn

Hållbart på menyn

Hållbart på menyn (2023 – 2025) uppmuntrar till planetsmarta matval bland unga. Projektet siktar även på att höja deras hälsoläskunnighet, och sprida kunskap kring hållbara levnadsvanor som går hand i hand med planetens resurser.

Med en målgrupp som sträcker sig över finlandssvenska ungdomsverkstäder och yrkesutbildningar på andra stadiet ska projekt Hållbart på menyn stärka den planetära hälsan. Det här i tider med klimatförändringar – och allt vad de innebär – på samma gång som ungas psykiska och fysiska välmående sviktar. Den här utvecklingen vill Folkhälsan vara med och vända.

Under det treåriga projektet är målet att nå och motivera målgruppen via fysiska evenemang och relevant material. Men även via sociala medier, där målgruppen har en stark närvaro. Där ser projektet möjligheter att nå även andra unga – inte minst med hjälp av projektets målgrupp.

Allt som skapas under projektets gång sker i symbios med målgruppen, och de vuxna som arbetar i de rum där målgruppen rör sig. Det kan vara i klassrummet eller utbildningarnas sociala utrymmen – och vid ungdomsverkstäder.

Vill du ha ett smakprov?

Följ då våra recept och tips med #HållbartPåMenyn Instagram och Tiktok.

Ta kontakt

    • Silvia Englund

      Projektledare Hållbart på menyn

    • tfn:
      044 788 3743

    • Kontakta
    • Ebba Håkans

      Producent, Hållbart på menyn

    • tfn:
      044 788 3678

    • Kontakta
    • Sophia Le Roux

      Projektledare, Hållbart på menyn

    • tfn:
      +358 44 788 1944

    • Kontakta