Kurser för barn med särskilda behov

Anpassningskurser och kurser

Har du barn med särskilda behov? Ett barn som är impulsivt och explosivt? Eller ett syskon till ett barn med särskilda behov? Har ni ett barn med ADHD, autismspektrumstörning, så ordnar vi familjeanpassningskurser.

Ta kontakt

Barn och vuxna leker fartfyllt medan en person ur personalen visar upp symbolstöd för att förklara leken.

Under kurserna får ni träffa andra i liknande situation och får info och tips till vardagen. Under anpassningskurserna ordnas separat program för kursbarn, föräldrar och syskon samt gemensamt familjeprogram. En del kurser riktar sig enbart till kursbarn och föräldrar eller enbart till syskonen. Kamratstödet upplevs som väldigt viktigt och ibland bildar barnen och föräldrarna stöd- och kompisgrupper efter kursen.

Våra kommande kurser

1 st. i

Frågor och svar

Det ingår övernattning med helpension (frukost, lunch, mellanmål, middag, kvällsmål). Övernattningen sker på kurscentret. Antingen i 2-4 personers rum eller i lite större familjerum med två separata sovrum. I alla rum finns eget badrum.

Ja, kursdeltagarna står enbart för resekostnader. Kursen finansieras med medel från STEA (social- och hälsoorganisationernas understödscentral).

Kursen är enbart för kursbarnen och deras vårdnadshavare, inte syskon.

Kontakt

  • Paula Ala-Käkelä

   koordinator, sakkunnig inom neuropsykiatriska frågeställningar

  • tfn:
   044 788 3630

  • Paula arbetar på Folkhälsans förbund inom avdelningen Familjer och relationer

   Visa mer
  • Kontakta