Folkhälsan på Åland

Folkhälsan på Åland

Folkhälsan på Ålands främsta uppgift är att bidra till en bättre livskvalitet och hälsa i vardagen för ålänningarna. Med 16 livskraftiga lokalföreningar runtom i hela landskapet har vi verksamheter och aktiviteter för personer i alla åldrar.

Vi följer med läget med coronaviruset

Folkhälsan på Åland har tills vidare paus i all gruppverksamhet på grund av coronaläget. Våra gruppledare håller kontakt med gruppdeltagarna och vi informerar om läget här samt på vår Facebooksida.

Café Vreten håller också tills vidare stängt för utomstående matgäster. Husets boende serveras. Märk att alla seniorer (65+) ändå kan beställa hemleverans av Vretens lunch via Folkhälsans hemtjänst inom Mariehamn genom att ringa tfn 018 527 053.

Vill du nå oss kan du ringa tfn 018 52 70 50 eller mejla aland@folkhalsan.ax.

Kurser och andra evenemang

71 st. i

Annan verksamhet

Folkhälsan förvaltar en stuga på Lilla Lökskär (Talatta) utanför Mariehamn och har fyra små roddbåtar som kan användas för grupper. Här vill Folkhälsan på Åland kunna erbjuda unga och nyålänningar bättre livskvalitet genom meningsfulla aktiviteter, gemenskap, friluftsliv och naturliga former för goda samtal. Verksamheten bygger på tvåvägsintegration och är öppen för alla. Målsättningen är att integrera utlandsfödda, att lära sig av varandras kulturer, att främja trygga relationer och stöda föräldrarna samt att öka nyfikenheten och acceptansen.

Bilbarnsstolar kan hyras från receptionen vid Folkhälsans Allaktivitetshus i Mariehamn. Kontaktuppgifter finns längst ned på sidan. 

 • Babyskydd med basenhet 0-13kg
  10 euro per helg/vecka eller 12 euro per månad. 

 • Bilbarnstol 9-25kg 
  8 euro per helg/vecka eller 12 euro för 2 veckor. 

Folkhälsan på Åland

Folkhälsan på Åland är en allmännyttig social- och hälsovårdsorganisation med hälsofrämjande verksamhet och serviceproduktion som sina kärnområden. Verksamheten är uppdelad i två aktiebolag, 16 lokalföreningar med ca 3.300 medlemmar samt landskapsföreningen Folkhälsan på Åland r.f som takorganisation.

Kontakt

  • Folkhälsan på Åland

   Allaktivitetshuset i Mariehamn, reception

  • tfn:
   018 527 050

  • Receptionen i Allaktivitetshuset i Mariehamn är öppen mån-fre kl. 10-14, telefontid kl. 9-15

   Visa mer
  • Kontakta