Babyberöring

Härlig mysstund på babyns villkor

Babyberöring, som också kallas babymassage, handlar om att se barnet, vara nära barnet och att svara på barnets signaler. Babyberöring är en möjlighet att fördjupa och utveckla samspelet mellan föräldrar och barn.

Babyn ligger på rygg och får sin fot lätt masserad.

Babymassage

Beröringen stimulerar barnets sinnen. Du tar ögonkontakt med barnet (syn), barnet känner din doft och närhet (lukt), du kanske pratar med eller sjunger för barnet under beröringen (hörsel). Du kanske pussar barnet under beröringen och ibland smakar barnet försiktigt på dina händer (smak). Beröringssinnet stimuleras av de fasta, välbekanta strykningarna av varma, sköna händer (beröring).

Välj region och visa kurser nära dig

Genom att välja region kan du se vilka kursersom ordnas nära dig. Om du klickar på en av kurserna får du fram mer detaljerad information. Om inga områden visas så finns det just nu inte några kurser insatta. Om du vill fråga om kommande kurser kan du kontakta en av personerna längst ned på denna sida.

Frågor och svar

Föräldrakursen riktar sig till barn i åldern 0-12 månader.

Det går bra eftersom vi går igenom strykningarna stegvis och repeterar dem varje gång.

 Alla som är intresserade av att jobba med småbarnsföräldrar är välkomna på en handledarkurs. På kursen får du de redskap som behövs för att ordna föräldrakurser.

Viktigt att veta

Babyberöringen sker alltid på barnets villkor. Det går bra att delta i en föräldrakurs trots att barnet sover hela träffen eller har sin matstund just då. Kom som du är, inga förberedelser behövs.

Kontakt