Idrottens skolläger

Riksomfattande akademiläger för unga idrottare

Idrottens skolläger (Yläkoululeiritys) erbjuder riksomfattande akademiläger för dig i årskurs 7–9 som vill ta nästa steg i idrottskarriären.

Pris

260 € för läger måndag–torsdag. I priset ingår logi med fullpension+kvällsmål, grenträning, allmän fysträning, livshantering och stöd i skolgången under lägret. Du anmäler dig alltid för ett år åt gången. Tilläggsdygn 50 €.

Idrottens skolläger är riksomfattande akademiläger som beställts av Finlands olympiska kommitté. Lägren ordnas vid Norrvalla tillsammans med Vasaregionens Idrottsakademi, Vörå Idrottsgymnasium och grenförbunden SFI, FSO och FSS. Lägren riktar sig till dig som vill utvecklas som idrottare. Vi har verksamhet i fotboll, friidrott, orientering och skidåkning.  

Våra kommande läger

Genom att klicka på lägren får du upp mer detaljerad information.

5 st. i

Frågor och svar

 Lägren består av följande områden:

Personlig utveckling - Huvudmålsättningen med lägren är att ge individuellt och professionellt stöd och inspiration för att möjliggöra en framgångsrik idrottskarriär.

Professionell grenträning och allmän fysträning - Grenträning görs en gång per dag och allmän fysträning/test/återhämtningsträning görs en gång per dag. Mellan lägren erbjuds även stöd i träningsupplägget. Testning och uppföljning är också en viktig del av verksamheten.

Skolgång i form av läxläsning - Görs med stöd av kunnig pedagog, 2-3 x 45 min. undervisning/dag

Livshantering - För att skapa balans och framgång. Vi går igenom kost, sömn, mentalträning, attityder, självbild, självkänsla, självförtroende, målsättningar, fysträning m.m. i medeltal 2 x 45 min/dag.

Beroende på gren så ordnar vi 4-5 läger per år. Se mer info genom att gå in på anmälningen till respektive gren.

 

 

Du anmäler dig alltid för ett år åt gången, om du får förhinder till något läger ska du anmäla det 2 veckor innan respektive läger, trots att du inte dyker upp på läger debiteras en grundavgift på 50 €/läger. Ansökningstiden för följande verksamhetsår går ut 3 veckor innan första lägret.  Ansökan ska innehålla motivering om vad som gör att du vill komma på läger och en uppskattning på vad och hur mycket du har tränat tidigare. I friidrott och orientering börjar verksamheten på hösten medan för skidåkning börjar den på våren.

Kontakt

  • Joakim Träskelin

   Idrottsproducent Norrvalla

  • tfn:
   050 585 0782

  • Jobbar på Norrvalla med utbildningar, idrottsrelaterade evenemang och projekt.

   Visa mer
  • Kontakta