Korttidsvård för barn med funktionsvariationer

Välkommen till Juniorhemmet

Juniorhemmet erbjuder service för familjer med barn och ungdomar med olika funktionsvariationer. Juniorhemmet finns i Esbo. Vi har både natur, lekparker och all service nära.

Du hittar oss på

Ängsmalmsvägen 10, nedre våningen
02200 Esbo

Juniorhemmets personal nås på numret 044 788 1049

Barnen och ungdomarna får hälsofrämjande och meningsfull sysselsättning med möjligheter att knyta kompisband. Samtidigt får familjen avlastning.

Trygghet, fritid och kompisar

Vi arbetar mycket i smågrupper med 3-4 barn i gruppen. På veckosluten har vi kompisgrupper som vi planerar olika teman och passande aktiviteter för. Personalen fokuserar på barnets styrkor och intressen i arbetet och i planeringen av aktiviteter och teman. Matlistan görs upp veckovis så att den passar för de barn som är på plats, vi handlar och lagar maten själva tillsammans med barnen.

Vi rör oss mycket i huvudstadsregionen med buss, metro, tåg och spårvagn, då vi går på bio, konserter och olika evenemang samt besöker olika aktivitetsparker.
Då vi är inomhus pysslar vi med olika saker: leker, modellerar, spelar spel, sjunger och musicerar och läser sagor. Barnen är med och planerar schemat och aktiviteterna för dagen.

Personal

Vår personal är yrkeskunnig och vi betjänar på svenska, finska och engelska. Personalen arbetar i tre skift och på natten finns alltid en vakande vårdare på plats. För att boka korttidsvård behövs en betalningsförbindelse från den egna hemkommunen.

Våra egenkontrollplaner hittar du genom att klicka nedan

Kontakt

  • Pirjo Koivu

   Föreståndare, Juniorhemmet

  • tfn:
   044 788 3757

  • Kontakta