Språkarenan

Språkarenan - för dig som vill lära dig svenska

Utbildningen riktar sig i första hand till dig som har flyttat till Finland och vill lära dig svenska och lära känna ditt nya hemland.

Läs också om Yrkesarenan

Två studerande övar tillsammans med läraren på svenska språket under Språkarenan.

Utbildningen är jämförbar med ett år heltidsstudier eller 25 timmar per vecka.
Under ett år får du förutom svenska lära dig hur du hanterar en dator och lär dig informationsteknik. Du lär dig ord och uttryck på finska . Du bekantar dig med det finländska samhället och den finländska kulturen. Du får också kunskap om motion och kost och får ta del av fysisk aktivitet.

Utbildningens innehåll:

Svenska
Finska
Kulturkännedom
Matematik
Samhällskunskap
Informationsteknik och media
Fysisk fostran
Studiebesök m.m.


Språkakademin

Språkakademin är samlingsnamnet för all vår verksamhet inom språk och integration på Norrvalla. Språkarenan är utbildningslinjens namn för svenska för nybörjare och Yrkesarenan kallar vi utbildningslinjen för längre hunna. Inom Språkakademin finns också Jobbakademin som är sysselsättningsfrämjande och också andra varierande projekt inom integration.

 

Kommande utbildningar

Klicka på kursens rubrik för att läsa mer om kursinnehållet. Om inga kurser visas så finns i nuläget inga kurser insatta. Om du vill fråga om kommande kurser kan du kontakta en av personerna längst ned på sidan eller som anges på kursen.

Kontakt

  • Anna Pensar-Kuivamäki

   Rektor och enhetschef, Norrvalla

  • tfn:
   050 577 2548

  • Kontakta