Yrkesexamen för tränare

Fokus på snabbkraftsbetonade grenar

Folkhälsan anordnar nu en ny förberedande utbildning för Yrkestränare. Utbildningen kommer 2023-2025 att fokusera på snabbkraftsidrotter vilket betyder att utbildningen passar speciellt för tränare inom friidrott, kampsporter, styrkegrenar samt utvalda bollsporter.

 

Studerande tränar med hjälp av bollar på idrottsplanen.

Pris

2300 euro för den förberedande utbildningen, inklusive helpension på Norrvalla under närstudierna samt examensavgiften. Grenspecifika kostnader om ca 500 euro tillkommer beroende på vilka studieresor som görs.

Utbildningen är en examen på andra stadiet och följer en läroplan som är godkänd av Utbildningsstyrelsen. Utbildningen består av 10st närstudietillfällen och distansuppgifter samt genomförs genom yrkesprov inom 1 obligatorisk och 1 valfri studiehelhet

Omfattning

Utbildningen omfattar 150kp och studieplanen görs individuellt för varje studerande baserat på tränarens tidigare erfarenhet och kunnande.

Utbildningen leds och koordineras av Tom Andtbacka och Thomas Asp. Närstudierna kommer att hållas av ett flertal olika tränare, ledare och idrottare som alla med sin bakgrund och specialkunskap kommer att ge en bred och stabil grund för blivande yrkestränare.

Sagt om utbildningen 

"Utbildningen gav mig bredare kunskap om tränaryrket och uthållighet. Den gav mig ett större självförtroende att våga lita på min egna träningsfilosofi samtidigt som den också gav mig en insikt i att man aldrig blir fullärd. Desto mer man lär sig, desto mer finns det att lära sig. Fick också många nya kontakter som jag har nytta av i mitt yrke som tränare."

Jonas Lindell, MyMax och skidtränare

"Tack vare yrkestränarexamen lärde jag mig teorin bakom uthållighetsträning och att man ska lita på data via uppföljning av test, kontroller och liknande. Dessutom fick jag ett brett nätverk av mina studiekamrater som jobbar som tränare i många olika uthållighetsgrenar!
Jag kan varmt rekommendera utbildningen hos Folkhälsan Utbildning”

Mathias Strandvall,
FSS skidtränare, skidtränare vid Vörå Samgymnasium och Idrottsgymnasium

Kommande utbildningar

Klicka på kursens rubrik för att läsa mer om kursinnehållet. Om inga kurser visas så finns i nuläget inga kurser insatta. Om du vill fråga om kommande kurser kan du kontakta en av personerna längst ned på sidan eller som anges på kursen.

Kontakt

  • Thomas Asp

   Träningschef, Norrvalla

  • tfn:
   050 505 1139

  • Kontakta