Sommarklubb – Sommarmysteriet på Vindängen, för barn i åk 1-3, vecka 25

Startdatum: 17.06.2024
Kursperiod: 17.06.2024 - 20.06.2024
Arrangör: Folkhälsans Förbund
Plats: Vindängens skola
Adress: Vindgränd 8 a, 02100 Esbo
Visa på karta
Kontakt: Annika Äijö
annika.aijo@folkhalsan.fi
044-4883004
Tillgång: Det finns lediga platser
Anmälan öppnar: 29.02.2024 09.00
Anmälan stänger: 29.05.2024
Kurskod: 180K0009003
Kurspris: 52,00 €

Kom med och lös det stora sommarmysteriet på Vindängen!


Vi löser olika mysterier, spelar, leker, pysslar, chillar, simmar och har roligt tillsammans. Vi utforskar närområdet och kommer att vara mycket utomhus. Sommarklubben är för dig som gått ut årskurs 1-3.


Vi har öppet kl. 8-16:00. Vårt gemensamma program pågår mellan 9 och 15, så före 9 och efter 15 är det fritt fram att lämna och hämta enligt egen tidtabell. Vi kommer att vara i Folkhälsans utrymmen, i Vindängens skolas gymnastiksal och utomhus.


Sommarklubben kostar 65 €/vecka. Priset inkluderar lunch, mellanmål, materialkostnader, utflykter och olycksfallsförsäkring. Känns avgiften utmanande? Anmäl dig ändå! Det finns möjligheter att anhålla om friplats. Mera information om dessa fås av Annika Äijö, annika.aijo@folkhalsan.fi. Sommarklubben förverkligas då minst 10 deltagare är anmälda. Kontakta annika.aijo@folkhalsan.fi om du vill annullera din anmälan. Faktura skickas ca 1 månad innan lägret börjar per post och ett lägerbrev med mera information om sommarklubben skickas ut ca 2 veckor innan lägret börjar via e-post.


I Vindängen ordnas sommarklubbar 3 veckor i juni och 1,5 vecka i augusti innan skolstart. Anmälningen görs separat för alla veckor. I anmälningsprogrammet skall man separat klicka på barnet som man anmäler så att det kommer ett grönt checkmärke vid cirkeln, så syskon kan anmälas samtidigt.


Frågor eller funderingar gällande sommarklubben riktas till Annika Äijö, annika.aijo@folkhalsan.fi


Innehållet i våra sommarklubbar är hälsofrämjande vilket betyder att vi satsar på:


Lek - Barnen får tid för att leka och att leka färdigt. Ledarna inspirerar barnen till olika slags lekar och tar aktivt del i barnens lek.


Rörelse - Barnen får röra på sig mycket och på ett mångsidigt sätt. Vi är på ställen som uppmuntrar till rörelse, och redskap som utmanar barnens motoriska färdigheter t.ex. bollar och hopprep finns tillgängliga. Aktiviteterna fokuserar på rörelseglädje.


Vila - Vi har en chilla stund varje dag då barnen får möjlighet att vila, exempelvis genom att läsa, göra avslappningsövningar eller lyssna på lugn musik tillsammans.


Hälsosam mat - Maten som serveras följer de nationella kostrekommendationerna. Vi serverar frukt, grönsaker eller bär vid lunch och mellanmål.


Natur - Vi är ute med barnen dagligen oavsett väder. Barnen får uppleva och utforska naturen och näromgivningen. Under sommarklubbsveckan vistas barnen i skogen och vid simstränder.


På barnens villkor - Vi ser, hör och lyssnar aktivt till barnen. Vi stöder barnen i deras kamratskapsrelationer så att ingen blir utanför gruppen.

Tider :