Kost för vuxna

Variera din mat, väl mest från växtriket och är med glädje! Det är huvudbudskapet i näringsrekommendationerna.
Fem skedar fyllda med olika frön och gryn, inklusive chiafrön, solrosfrön, pumpafrön och havre, arrangerade på en träyta.

Känn dig mätt och pigg

Om du vill ändra på dina matvanor kan du fokusera på att lägga till mat som innehåller frukt och grönt, fullkorn, mjukt fett, fiber och vitaminer. Det här bidrar till att du känner dig mätt och håller dig pigg under dagen.  

Ät hållbart med glädje broschyren är en snabbguide till de nationella näringsrekommendationerna. Broschyren Kökshäng med Sanna och Silvia innehåller recept för dig som vill få in mera fullkorn och fibrer i din kost. Vi ordnar också Hållbart på tallriken workshops.

Kontakta oss

Linda Hongisto

Koordinator kost och hälsa

Verksamhetskoordinator

Nyland

044 788 1061

Sophia Le Roux

Projektledare, Hållbart på menyn

Verksamhetskoordinator

Nyland

044 788 1944

Susanna Strandback

Sakkunnig inom kost och hälsa

Sakkunnig

Österbotten

040 839 5598

Du är kanske också intresserad av