Servicehemmet Nystugan

Nystugan är ett hem för dig som har en funktionsnedsättning och som vill leva ett självständigt liv och känna dig trygg genom att du har tillgång till den service du behöver.

Folkhälsanuset i Esbo är fotat under en mulen och regnsjuk dag.
Plats: Folkhälsanhuset i Esbo
Adress: Vindgränden 6C, 02100 Esbo
Arrangör: Folkhälsan Välfärd Ab
Kontakt: Ulrika Paavolainen
Telefon: 044 788 3691

Nystugan är ett hem för dig som vill bo självständigt, men som behöver stöd i de dagliga aktiviteterna på grund av en funktionsnedsättning.

Nystugan finns nära Hagalunds centrum i Folkhälsanhuset i Esbo.

Nystugan har åtta platser i gruppboendet där alla lokaliteter är handikappvänliga. Rummen är 30m2 stora och ljusa, med kokvrå, rymligt badrum med toalett och försedda med taklift. Rummen har balkong eller fransk balkong.

Det finns också tre separata servicelägenheter som är 49-52,5 m2 och har ett litet kök och avgränsad sovalkov, stort badrum och balkong.

Rummet möblerar du med egna möbler och inreder med dina prydnadsföremål. Vid behov kan vi hjälpa dig med att anskaffa en höj- och sänkbar säng.

I alla rum finns det möjlighet att installera taklift.

Nystugans gemensamma vardagsrum/matsal står till allas förfogande. I vardagsrummet finns en trivsam sittgrupp med tv, musikanläggning, radio, dator och pekplattor för sysselsättning och kommunikation. Från vardagsrummet/matsalen kommer man ut på en stor terass, ett uterum, med stort matbord och grill. Du kan också välja att äta i Folkhälsans lunchrestaurang Vindängen som dagligen erbjuder olika lunch- och middagsalternativ.

Personal finns till hands dygnet runt för att assistera och hjälpa dig så att du känner att du kan leva din vardag enligt dina önskemål, förväntningar oh behov.

Du har en egen kontaktperson som kan assistera dig då du deltar i olika aktiviteter, ska göra uppköp, hjälper dig att hålla kontakt med dina anhöriga och dina vänner och vid besök på hälsostationen då det är aktuellt.

Dessutom finns det tillgång till bastu och bibliotek.

I Folkhälsanhuset i Esbo arrangeras olika aktiviteter såsom bingo, författarträffar, utställningar, teater och musikuppträdanden. Du kan delta i allsång, lyssna på konserter och andra uppträdanden som ordnas i husets konsertsal av Kungsvägens Musikinstitut eller Esbo Arbetarinstitut.

I Folkhälsanhuset finns frisör och fysioterapeut.