Digitalien

Resan till Digitalien

Digitalien är ett Folkhälsanprojekt som strävar till att göra seniorer mer delaktiga i den virtuella dimensionen och mindre rädda för att röra sig digitalt. Genom projektet vill vi väcka nyfikenhet och intresse för det digitala och vad det kan tillföra livet och vardagen för dig som senior.

Digitalien syftar till den dimensionen av vardagen, som du när som helst kan nå via din dator, surfplatta eller smarttelefon, utan att förflytta dig någonstans. Istället för att prata om de faror och hot som också lurar i det virtuella, vill vi fokusera på sådant som ökar livsglädjen och livskvaliteten. Digitalien ska vara roligt!

Vi närmar oss det digitala genom olika intressen utan att fästa oss för mycket vid digital teknik. 

Till anhöriga, personal och frivilliga

Vi vill också inspirera dig som jobbar med äldre, frivilliga och anhöriga. Filmerna nedan ger exempel på hur det digitala inom olika verksamheter kan göras tillgängligt för seniorer med ingen eller bara lite tidigare erfarenhet.

 

Resan till Digitalien är ett treårigt projekt som finansieras av STEA.

 

Du hittar Digitalien även på Facebook

Kurser och workshoppar

Här hittar du kurser och workshoppar som ordnas inom projektet Digitalien. Klicka på en kurs för att få mer detaljerad information. Om inga kurser visas så finns just nu inga kurser insatta

6 st. i

Material

Här hittar du bl.a. vår broschyr

Den här broschyren riktar sig till dig, som möter äldre personer eller digitala nybörjare i din vardag. Med broschyren vill vi erbjuda dig praktiska tips, som du kan använda när du introducerar den digitala världen för en nybörjare. Du hittar material och information om hur du kan hjälpa en nybörjare att ta del av digitalt innehåll och digitala verktyg. Broschyren ska stöda dig och den du handleder när ni ger er ut på en resa i det digitala tillsammans.

Digitalien-broschyr (pdf)

Ta kontakt

  • Pia Wikholm

   Projektledare, Resan till Digitalien

  • tfn:
   044 488 3090

  • Pia är reseledare i Nyland och Åboland

   Visa mer
  • Kontakta
  • Ida Berg

   Projektledare, Resan till Digitalien

  • tfn:
   044 788 3753

  • Ida är projektledare i Österbotten

   Visa mer
  • Kontakta