Nya moderna mötesrum står klara för föreningar och företag på Folkhälsan Solvalla - Folkhälsan
08 juni 2023

Nya moderna mötesrum står klara för föreningar och företag på Folkhälsan Solvalla

Rivning, nybygge och renovering har stått på agendan redan en längre tid på Folkhälsan Solvalla. Det som tidigare var Gillesgården har rivits och ersatts av en helt ny byggnad som till det yttre har bevarat den arkitektoniskt skyddade ursprungliga utformningen. Nybygget kommer att tillsammans med den renoverade gymnastiksalen och restaurangen Villa Solvalla att bilda helheten Solvalla Center.

Måndag den 12.6, kl. 13–16, är det öppet hus på Folkhälsan Solvalla.
Anmälningar och mera information, se längre ned i artikeln.

Det nya stora och avlånga mötesrummet Långträsk fotat genom glasfönstren inne i den nya byggnaden

– Tack vare nybygget kan vi bättre betjäna behoven för olika grupper såsom föreningar, företag och privatpersoner. Vi har moderna mötesrum för cirka 50 personer där man förutom traditionella möten även kan ordna hybridmöten eller hälsofrämjande möten med pausgympa och ståbord, säger Karoliina Laaksoharju som är enhetschef för Folkhälsan Solvalla idrottsinstitut.

Ett praktiskt exempel kunde vara en mötesdag för en företagsgrupp, som kommer hit för att först ta del av en föreläsning om stresshantering som sedan varvas med en skogsupplevelse i Noux skogar.

En investering på drygt 10 miljoner

Folkhälsan satsar stort på Folkhälsan Solvalla och det totala beloppet av investeringarna på fastighetssidan är drygt 10 miljoner euro under åren 2022–2024. Fas II, den del som nu färdigställts, höll både tidtabellen och budgeten på cirka 6,5 miljoner euro.

– Det är en bedrift i dessa turbulenta tider. Folkhälsans fastighetschef Dan Brander har tillsammans med planeringsgruppen styrt projektet med fast hand. Nu vidtar fas III, det vill säga förnyandet av elevinternaten, som enligt planerna står färdiga hösten 2024. Efter det blir det dags för en invigning för bland annat alla samarbetspartner och finansiärer, säger Johan Johansson, verkställande direktör för Folkhälsans Fastigheter.

Folkhälsan Solvalla erbjuder ett brett urval av aktiviteter, kurser, utbildningar och fritidsmöjligheter för både familjer, privatpersoner, föreningar och organisationer. Se mera på folkhalsan.fi/solvalla

Visningsbilderna: Arkitekturum Ab.
Övriga bilder: Folkhälsan.


Måndag den 12.6, kl. 13–16, är det öppet hus på Folkhälsan Solvalla

Kom och bekanta dig med de nya lokaliteterna. Samtidigt får ni information om det mångsidiga utbudet av aktiviteter på Folkhälsan Solvalla.

Adress till Folkhälsan Solvalla:
Nouxvägen 82, 02820 Esbo.
Från Esbo station kan man ta buss 245A, plattform 32.
Se tider och alternativ på Reseplaneraren hsl.fi/sv

Folkhälsan Solvalla erbjuder ett brett urval av aktiviteter, kurser, utbildningar och fritidsmöjligheter för både familjer, privatpersoner, föreningar och organisationer. Se mera på folkhalsan.fi/solvalla

Anmälningar till öppet hus:
Karoliina Laaksoharju, enhetschef för Folkhälsan Solvalla idrottsinstitut.
Tfn 050 490 8818, e-post: karoliina.laaksoharju@folkhalsan.fi


Läs mera om Folkhälsan Solvalla

Läs om våra utbildningar