Folkhälsan på Åland

Folkhälsan på Åland

Folkhälsan på Ålands främsta uppgift är att bidra till en bättre livskvalitet och hälsa i vardagen för ålänningarna. Med 16 livskraftiga lokalföreningar runtom i hela landskapet har vi verksamheter och aktiviteter för personer i alla åldrar.

Vi följer med läget med coronaviruset

Folkhälsan följer myndigheternas direktiv gällande coronaviruset. Våra olika verksamheter har beredskapsplaner för situationer som kan uppstå. Vår personal har informerats om de direktiv som gäller just dem i olika situationer.

Folkhälsans Allaktivitetshus på Åland har öppnat och våra olika gruppverksamheter har startat upp igen till hösten. Du kan känna dig trygg att delta i vår verksamhet.

Café Vreten serverar lunch för allmänheten kl. 12–13.30 varje vardag (kl. 11–12 serveras de boende i allaktivitetshuset). Seniorer (65+) kan också beställa hemleverans av Vretens lunch via Folkhälsans hemtjänst inom Mariehamn. Se veckans meny här.

Vill du nå oss kan du ringa 018 52 70 50 eller mejla aland@folkhalsan.ax.

Kurser och andra evenemang

10 st. i

Annan verksamhet

Folkhälsan förvaltar en stuga på Lilla Lökskär (Talatta) utanför Mariehamn och har fyra små roddbåtar som kan användas för grupper. Här vill Folkhälsan på Åland kunna erbjuda unga och nyålänningar bättre livskvalitet genom meningsfulla aktiviteter, gemenskap, friluftsliv och naturliga former för goda samtal. Verksamheten bygger på tvåvägsintegration och är öppen för alla. Målsättningen är att integrera utlandsfödda, att lära sig av varandras kulturer, att främja trygga relationer och stöda föräldrarna samt att öka nyfikenheten och acceptansen.

Bilbarnsstolar kan hyras från receptionen vid Folkhälsans Allaktivitetshus i Mariehamn. Kontaktuppgifter finns längst ned på sidan. 

 • Babyskydd med basenhet 0-13kg
  10 euro per helg/vecka eller 12 euro per månad. 

 • Bilbarnstol 9-25kg 
  8 euro per helg/vecka eller 12 euro för 2 veckor. 

Folkhälsan på Åland

Folkhälsan på Åland är en allmännyttig social- och hälsovårdsorganisation med hälsofrämjande verksamhet och serviceproduktion som sina kärnområden. Verksamheten är uppdelad i två aktiebolag, 16 lokalföreningar med ca 3.300 medlemmar samt landskapsföreningen Folkhälsan på Åland r.f som takorganisation.

Kontakt

  • Folkhälsan på Åland

   Allaktivitetshuset i Mariehamn, reception

  • tfn:
   018 527 050

  • Receptionen i Allaktivitetshuset i Mariehamn är öppen mån-fre kl. 10-14, telefontid kl. 9-15

   Visa mer
  • Kontakta