Simskolor

Alla behöver kunna simma!

Vi ordnar simskolor året om både i simhall och på stranden. Våra kunniga utbildade simlärare och lekledare ansvarar för att simundervisningen är högklassig både vad gäller innehåll och säkerhet.

Sommarsimskola och vintersimskola

Våra simskolor på stranden präglas av lek på stranden, varvat med lekbetonad simundervisning i vattnet. Är det kallt vatten leker vi mera på land och simmar kortare stunder – under varma sommardagar är simstunden längre. Våra hallsimskolor pågår under höst, vinter och vår och präglas även de av lekfull simundervisning.

I dagens prestationsinriktade samhälle är vi på Folkhälsan måna om att barn ska få vara barn och att små barn ska få leka. Forskning visar att barn lär sig bäst via leken och en positiv sinnesstämning är avgörande för en lyckad inlärning.

Du kan redan nu skapa ett konto i kurssystemet och sätta till barnet i kontot för att underlätta anmälan på anmälningsdagen. Folkhälsans kurssystem hittar du här.

Kontaktuppgifter under sommaren 2024

25.6 - 12.7 Natascha.Mangs@folkhalsan.fi
25.6 - 26.7 emilia.nygard@folkhalsan.fi
26.7 - > ghita.johansson@folkhalsan.fi 

Välj region och visa simskolor nära dig

Välj din region för att visa simskolor som ordnas på den platsen. Genom att klicka på en av simskolorna får du upp mer information om simskolan samt när anmälningen öppnar. Om du har frågor beträffande simskolan och anmälan, kontakta den ansvariga arrangören för simskolan. Du hittar kontaktinformationen genom att klicka på kursens namn.

Frågor och svar

Vi arrangerar lek-&plaskgrupper för 2–5-åringar där en förälder i allmänhet också deltar. 

Den nedre åldersgränsen för simskola är vanligtvis 5 år, men variationer kan förekomma då det är den lokala Folkhälsanföreningen som i sista hand avgör åldersgränsen för gruppen.

Det varierar och beror på vad lokalföreningen på din ort har bestämt. I vissa föreningar är det ett krav men inte i andra. Genom att vara medlem kan du i vissa föreningar få simskoleavgiften till ett nedsatt pris. I en del föreningar kan du också få förkörsrätt till att anmäla ditt barn till simskolan om du är medlem i den lokalföreningen som ordnar simskolan. Kontakta din lokalförening för mera information.

Folkhälsan ordnar simskolor runtom i hela Svenskfinland. Genom att klicka på regionsväljaren hittar du simhallar och stränder där vi ordnar simskolor.

Viktigt att veta

Våra lokala föreningar arrangerar simskolorna på frivillig basis. Kontakta den lokala Folkhälsanföreningen som bedriver simskolan nära dig. Vissa Folkhälsanföreningar ger sina medlemmar förkörsrätt till simskolan.

Läs mera på den här sidan eller ta kontakt med din lokala Folkhälsanförening eller våra simkoordinatorer, kontaktuppgifter hittar du här nedan.

Kontakt

  • Erika Kvarnström

   Koordinerande simlärare Åland

  • tfn:
   018 527 042

  • Kontakta
  • Camilla Lundberg

   Koordinator, Österbotten

  • tfn:
   044 788 5961

  • Camilla arbetar med inomhussimskolor, simning för barn och unga med särskilda behov och vattengymnastik för olika målgrupper i Korsholm och vid Norrvalla.

   Visa mer
  • Kontakta