Läger för blivande idrottare

Framtidsgruppens skolläger

Framtidgruppen (Yläkoululeiritys) erbjuder riksomfattande akademiläger för dig i årskurs 7-9 som vill ta nästa steg i idrottskarriären.

Pris

190 euro/läger och sammanlagt 760 euro/år.
För fotbollsspelare ordnas under läsåret 2017-2018 endast tre läger, och kostar sammanlagt 570 euro/år.
Vill du komma redan på söndag kväll tillkommer 40 euro/läger. I priset ingår logi med fullpension (morgonmål, lunch, middag och kvällsmål). Du anmäler dig alltid för ett år åt gången.

Framtidsgruppens riksomfattande akademiläger som beställts av Finlands olympiska kommitté ordnar vi vid Norrvalla tillsammans med Vasa Idrottsakademi, Vörå Idrottsgymnasium och grenförbunden SFI och FSO. Dessa läger är riktade till dig som vill utvecklas som idrottare. Under 2016-2017 är de grenar som utövas under lägren friidrott och orientering. Under läsåret 2017–2018 tränar vi dessutom skidåkning och fotboll.

Anmäl dig till lägren

Frågor och svar

 Lägren består av följande områden:

Personlig utveckling - Huvudmålsättningen med lägren är att ge individuellt och professionellt stöd och inspiration för att möjliggöra en framgångsrik idrottskarriär.

Professionell grenträning och allmän fysträning - Grenträning görs en gång per dag och allmän fysträning/test/återhämtningsträning görs en gång per dag. Mellan lägren erbjuds även stöd i träningsupplägget. Testning och uppföljning är också en viktig del av verksamheten.

Skolgång i form av läxläsning - Görs med stöd av kunnig pedagog, 2-3 x 45 min. undervisning/dag

Livshantering - För att skapa balans och framgång. Vi går igenom kost, sömn, mentalträning, attityder, självbild, självkänsla, självförtroende, målsättningar, fysträning m.m. i medeltal 2 x 45 min/dag.

Du som går i årskurs 7 har två läger, ett i mars och ett i april. Dessa två läger ger dig en utmärkt möjlighet att bekanta dig med lägren så att du kan anmäla dig till det större paketet därpå följande år. För dig som går i årskurs 8 & 9 ordnar vi fem läger per år.

Du anmäler dig alltid för ett år åt gången. Ansökningstiden för nästa års framtidsgrupp går ut i oktober 2017. Ansökan ska innehålla motivering om vad som gör att du vill komma på läger och en uppskattning på vad och hur mycket du har tränat tidigare.

 • Professionell träning inom friidrott; Thomas Asp, Tom Andtbacka, Johan Nordmyr, Jens Wallin, Magnus Häggblom.
 • Professionell träning inom orientering; Sabina Bäck & Mikael Bäck
 • Allmän fysträning: Niclas Wiitala & Joakim Träskelin
 • Hjälp med skolarbete: Torbjörn Wulff
 • Livshantering: Joakim Träskelin & Anna Nordmyr

Kontakt

  • Joakim Träskelin

   Kontaktperson Österbotten

  • tfn:
   050 585 0782

  • Jobbar på Norrvalla med utbildningar, idrottsrelaterade evenemang och projekt.

  • Kontakta