
Trygg idrott börjar med oss - tillsammans mot rasism i barn- och ungdomsidrott
Information om kursen
Startdatum
28.10.2025
Slutdatum
28.10.2025
Plats
Webbaserad - På distans
Adress
Kontakt
Tillgång
Det finns lediga platser
Anmälan öppnar
12.05.2025 09:00
Kurskod
18TR0010003
Kursens pris
Gratis
Fortlöpande anmälan
Ja
Trygg idrott börjar med oss
Tillsammans mot rasism i barn- och ungdomsidrott
Kom med på FSI & Folkhälsans webbinarium "Trygg idrott börjar med oss - tillsammans mot rasism i barn- och ungdomsidrott"
Hur bygger vi en idrottsmiljö där alla barn och unga känner sig välkomna, trygga och sedda – oavsett bakgrund? Välkommen till ett viktigt och inspirerande seminarium om vuxnas ansvar i kampen mot rasism inom barn- och ungdomsidrotten.
Under kvällen får du ta del av konkreta verktyg, tankeväckande berättelser och tips för hur just du som tränare, ledare, förälder eller föreningsaktiv kan bidra till en mer jämlik och inkluderande idrott.
Program:
Sofia B. Karlsson - Konkreta exempel på hur man kan skapa en inkluderande idrottsförening
Sofia B. Karlsson, jämlikhetskonsult i idrotten och anställd hos Svenska Cheerleadingförbundet. Med erfarenhet från bland annat Riksidrottsförbundet, AIK Fotboll och SHL, har Sofia arbetat med jämställdhet, inkludering och mångfald inom svensk idrott, med att lyfta fram utmaningar med vithetsnormer och rasism.
Abdirahman Sugulle - Erfarenheter från idrottsföreningsverksamheten
I sin presentation delar Abdirahman med sig av sina erfarenheter från idrottsföreningsverksamheten och hur han ser på möjligheterna att stötta barn och unga med olika bakgrunder att trivas och utvecklas inom idrotten.
Abdirahman Sugulle, 27, från Esbo har somalisk bakgrund men är född och uppvuxen i Finland. Han började döma fotboll som 15-åring och har sedan dess verkat som domare i herrarnas första division och som fjärdedomare i Veikkausliiga.
Nea Bäck - Små insatser, stor skillnad: trygg idrott börjar med oss vuxna:
Barn och unga har rätt till en trygg och positiv idrottshobby. Som sakkunnig på Du är inte ensam-tjänsten pratar Nea Bäck om föräldrars roll i att skapa en trygg idrottsmiljö för barn och unga. Föredraget belyser hur vuxna kan agera mot osakligt beteende och varför en trygg idrottsmiljö kräver ett gemensamt ansvar. Även små insatser kan göra stor skillnad.
Seminariet riktar sig till alla som vill vara med och skapa en tryggare idrott – tränare, lagledare, beslutsfattare inom föreningar, vårdnadshavare och andra intresserade. Tillfället är avgiftsfritt.
Tid: Tisdagen den 28.10 kl.18-19:30
Plats: Virtuellt via Teams
Sista anmälningsdag: 26.10.25
- 28.10.2025 18:00-19:30 Webbaserad - På distans