Folkhälsan i Korsholm

Folkhälsan i Korsholm

Folkhälsan i Korsholm r.f. grundades år 1921. Vi bedriver en mångsidig verksamhet för alla åldrar.

Bli medlem

Föreningen har en egen verksamhetsledare och en personal på ca 30 personer.

Vi ordnar morgon- och eftermiddagsvård, sommarsimskolor, kursverksamhet i simbassängen såsom vattengymnastik och simskola för vuxna.

Vi har också en mångsidig caféverksamhet med Café 70+ träffar, anhörigcafé, handikappcafé, familjecafé, IT-café och stick-café. Dessutom erbjuder vi söndagsbingo, hörselrådgivning med Hia, stavgångsgrupper, karalunch, kvinns på lunch och lunchsällskap för äldre.

Till vår lägerverksamhet hör sommar-, höstlovs- och sportlovsläger. Vi har också besöksvänsverksamhet, seniordanser, höstmarknader, vändagsfest, Hjälplinjen.

Därutöver finns även annan kursverksamhet, bland annat danskurser, matlagningskurser, konditionssalsträning, resor, föreläsningar, projektverksamhet.

Folkhälsans Loppis och Retro Bazar inledde sin verksamhet i centrum av Smedsby den 15.10.2013 och bedrivs sju dagar i veckan. Här finns hantverk, bakverk, uthyrning av barnsäkerhetsprodukter samt uthyrning av loppisbord.

Det handlar om planering och verkställande av hälsofrämjande aktiviteter för alla åldrar. Vi vill skapa förutsättningar för människor att engagera sig, mötas och forma närmiljö och samhälle. Vi vill hela tiden bli bättre, basera våra beslut på fakta, ha en engagerad personal och jobba långsiktigt och hälsofrämjande. 


Produkter att hyra och köpa

Förutom den verksamhet vi ordnar, hyr vi också ut bland annat bilbarnstolar i olika modeller, bröstpumpar, andningsalarm, foglossningsbälte, rinkkor, barnkärror, resesängar, flytvästar och tensprodukter.

Hos oss kan du också köpa Folkhälsans kalender, luciamärket, majblomman och alla Folkhälsans försäljningsprodukter. Produkterna finns vid Folkhälsanhuset i Korsholm, Niklasvägen 1 och Folkhälsans Loppis och Retrobazar, Marknadsvägen 1 i Smedsby.

Vi arrangerar just nu

Klicka på en kurs för att få mer information. Om inga kurser visas så finns det just nu inga insatta.

18 st. i