Jubileumsmusik

Ny musik för jubilaren

Folkhälsan ordnade en låttävling inför 100-årsjubileet. En jury valde ut vinnaren och gav tre bidrag hedersomnämnanden. Alla fyra låtar spelades in av Luciakören. Dessutom gjorde Robin Hund och hans glada orkester en Folkhälsanlåt för barn.

 

Inför Folkhälsans 100-årsjubileum ordnades en låtskrivartävling som resulterade i hela 69 inskickade bidrag. Jurymedlemmarna Bengt Beijar, Tomas Järvinen, Sören Lillkung, Jannike Sandström och Gunilla Stenfors valde ut en vinnarlåt och tre låtar som tilldelades hedersomnämnanden.

Fyra nya låtar med luciakören

Vinnarlåten, ”Från noll till 100”, är skriven av Niklas Nylund, Tomas Höglund och Patrick Kivelä. De tre hedersomnämnandena gick till låtarna ”Kom in”, skriven av Josefin Sirén, ”Stunder som vi kallar liv” av Lina Sandvik och Daniel Strang samt ”100 år” skriven av Axel Ehnström.

De fyra låtarna arrangerades till körversioner av luciakörens dirigent Jannike Sandström och spelades sedan in av musikproducent Janne Hyöty med luciakören. Musikvideorna till alla fyra låtarna är gjorda av bolaget Clutch.

Från noll till 100 

 

Tre bidrag i låttävlingen fick hedersomnämnanden: Josefin Sirén med låten ”Kom in”, Axel Ehnström med låten ”100 år” samt Daniel Strang och Lina Sandvik med låten ”Stunder som vi kallar liv”.

 Kom in

 

100 år

 

Stunder som vi kallar liv

 

En ny barnlåt har också gjorts till jubileet. Den är gjord av Robin Hund och hans glada orkester och heter ”Vi har varann”. Text och musik är skiven av Tomas Järvinen. 

Vi har varann - Robin Hund och hans glada orkester 

 

Till Vi har varann finns tilläggsmaterial, ett symbolstöd, som gör det enklare att ta till sig både orden och sångens budskap. Materialet hittar du här.

Mer information om låtarna hittar du här.