Sticka demobröst till våra frivilliga doulor

Många av de familjer som våra doulor möter har frågor om amningen. För att visa och berätta om amning för mammor och pappor behöver doulorna demonstrationsbröst.

Med stickade eller virkade demonstrationsbröst kan doulorna enkelt visa hur man kan göra för att en nyfödd baby ska få ett bra tag om bröstet eller hur mamman kan handmjölka sina bröst om de blir spända. Att visa på sina egna bröst blir lätt både pinsamt och otydligt. Att då i stället kunna plocka fram ett demonstrationsbröst ur sin doulaväska är till stor hjälp.

Nu ber vi om din hjälp. Vi önskar att alla våra doulor skulle få ett eget mjukisbröst och behöver alltså åtminstone 100 st. Sticka eller virka bröst enligt våra mönster eller på fri hand. Vi tar gärna emot bröst i alla former och färger. Du kan t.ex. använda restgarn. Om du vill fylla mjukisbröstet kan du göra det med bomull, men det går bra att också lämna in dem utan fyllning.

Dela gärna bilder på dina alster i sociala medier och använd hashtaggarna #demobröst och #folkhälsan.

Läs mer

Du kan posta ditt bidrag till:

Folkhälsans förbund/Malin von Koskull

Topeliusgatan 20, 00250 Helsingfors

Du kan också lämna in det till någon av följande Folkhälsanhus. Märk då ditt bidrag med ”Till doulagruppen”

Helsingfors: Topeliusgatan 20

Åbo: Henriksgatan 9

Vasa: Rådhusgatan 25

Mariehamn: Skeppargatan 11

Folkhälsan har drygt 100 frivilliga doulor i Nyland, Österbotten, Åboland och på Åland. Doulorna träffar familjer under perioden runt förlossningen och stöder och peppar dem med allt som har med förlossning och babytiden att göra. Förra året fungerade våra doulor som stödpersoner för 120 familjer. 

Kontakt

  • Malin von Koskull

   verksamhetsledare, Nyland

  • tfn:
   044 788 1011

  • Kontakta