Vörå - Holmsgården

Holmsgården

Holmsgården på Norrvalla är en gammal herrgård med anor ända från 1700-talet. I Holmsgårdens nyrenoverade lokaler kan man njuta och trivas i en historiskt unik och stämningsfull miljö. I stora salen ryms upp till 50 sittande gäster. Alla rummen är utrustade med modern teknik för möten och konferenser.

Den gula herrgården fotad framifrån en klar sommardag.

Från vår egen restaurang kan vi leverera tilltugg och måltider enligt era önskemål. Ni kanske vill kombinera er konferens med olika aktiviteter. Låt oss då erbjuda olika aktiviteter som ett tillägg till ert konferenspaket.

Vill ni skapa en bättre sammanhållning med t.ex. samarbetsövningar eller lagsporter eller kanske slappna av i vår varma terapibassäng? Kring Norrvalla finns även en grön och skön natur, som gjord för promenader och joggning.

Vi hjälper er att skräddarsy ert konferenspaket med både aktiviteter och underhållning.

Om Holmsgården

En björkallé leder upp till Holmsgården, vars historia sträcker sig tillbaka till länsmannahänder under 1500-talet. Holmsgården är vackert belägen på en höjd och är omgiven av ett parklandskap och en bergsknall som toppas med en vacker väderkvarn.

Den gamla gården på Holms, vars namn första gången förekommer i jordeböckerna år 1723, är den enda herrgården inom socknen. Holmsgårdens historia består av många såväl ljusa som mörka minnen från gångna tider. Den äldsta husbonden på Holms var nämndemannen och länsmannen Jöns Ragvaldsson.

Genom åren har det varit många ägare av Holms hemman, men ett namn som än i denna dag hänger med är Mamsell Ulla. Till hennes uppgifter hörde matlagning i det stora hushållet, samt att ha uppsikt över visthus och bodar. Innan eldarna släcktes till natten gick hon ronden med sin stora nyckelknippa och kontrollerade att dörrarna var låsta. Och om inte lamporna var släckta när spöktimmen kom så knackade hon på fönstret med sin käpp. I månljusa vinternätter kan man se skuggan av hennes gestalt i snödrivan och höra klirrandet av nyckelknippan. 

År 1908 blev Holmsgården ett trivsamt hem för Vörå Folkhögskola. Den stora karaktärsbyggnaden erbjöd efter grundliga renoveringar ett vackert, avskilt men mycket lämpligt hem för en folkhögskola. Sedan 2001 har Holmsgården ingått i Folkhälsans ägo, där främst personalen haft sina kontorsutrymmen. Sedan 2012 har huset stått tomt, tills renoveringen av byggnaden började våren 2020.

Bokning

  • Victor Ohlis

   Verksamhetsutveckling och försäljning Norrvalla

  • tfn:
   050 345 8974

  • Jobbar på Norrvalla med verksamhetsutveckling och försäljning

   Visa mer
  • Kontakta
  • Camilla Staffans

  • tfn:
   050 582 9428

  • Verksamhetskoordinator vid Norrvalla, Sensomotorisk tränare

   Visa mer
  • Kontakta