Tilde Polviander on Suomen Lucia 2021 - Folkhälsan
25 marraskuuta 2021

Tilde Polviander on Suomen Lucia 2021

Suomen Lucia 2021 on valittu. Hän on Tilde Polviander, kotoisin Maarianhaminasta.

Lue lisää Luciasta ja Lucia-keräyksestä

– Olin aivan shokissa. Tulin todella iloiseksi, mutta en taida vielä aivan tajuta tätä, Tilde Polviander kuvailee tuntemuksiaan saatuaan kuulla, että hän on koko Suomen uusi Lucia.

Polviander on aiemmin ollut Ahvenanmaan Lucia.

– Tämä on paljon suurempaa, monin eri tavoin. Tuntuu siltä, että tämä on suurin asia, mitä minulle koskaan tapahtuu.

Mitä odotat kaikista eniten?

– Hienointa on saada levittää sanomaa ja tavata ihmisiä. Saada levittää lämpöä ja valoa. Tästä tulee todella hienoa aikaa.

Polvianderin mielestä parasta ehdokasajassa oli saada seurata myös muiden kampanjoita.

– Oli niin hienoa, että samaan aikaan teimme omia kampanjoitamme, mutta kampanjoimme kuitenkin yhdessä.

– Suuret kiitokset kaikille, jotka ovat osallistuneet äänestykseen ja keräykseen.

Myös Folkhälsan kiittää kaikkia kymmentä ehdokasta, jotka olivat Lucia-äänestyksessä mukana.

– Kaikki ehdokkaamme levittävät sanomia, jotka henkivät lähimmäisenrakkautta, toivoa ja lämpöä. Heidän avullaan Lucia-keräys saa näkyvyyttä, jonka ansiosta niin monta vaikeassa tilanteessa olevaa perhettä kuin mahdollista voi saada apua, viestintäjohtaja Jessica Ålgars sanoo.

– Folkhälsan keskittyy uudessa strategiassaan lapsiin, nuoriin ja perheisiin. Lucia-keräys tukee konkreettisella tavalla tätä työtä. On etuoikeus saada työskennellä näin merkityksellisen asian parissa, Ålgars sanoo.

Suomen Lucia 2021 Tilde Polviander vastaanotti onnittelut kotonaan Maarianhaminassa Folkhälsanin Alexandra Walk-Liljeroosilta ja Niclas Forsströmiltä, kuvissa myös äiti Ann-Sofie Polviander. "Aika tarkasti vuosi sitten Tildestä tuli Ahvenanmaan Lucia, ja nyt hän on koko Suomen Lucia. Se on suuri asia hänelle ja Ahvenanmaan Folkhälsanille, mutta myös koko ahvenanmaalaiselle yhteiskunnalle. Työskenneltyäni lähekkäin Tilden kanssa viime vuonna sanoisin, että hän on aidosti ihmisrakas henkilö, joka haluaa nähdä ja huomioida kaikki, iästä riippumatta. Tämä on Lucialle todella hieno ominaisuus", Walk-Liljeroos kertoo. Kuvat: Tiina Tahvanainen

Keräyksen keulakuva

Lucia-keräyksestä saatavilla varoilla autetaan henkilöitä, jotka syystä tai toisesta tarvitsevat arjessaan tukea.

–  Kuka tahansa meistä voi joutua haavoittuvaan tilanteeseen. Sairaus, työttömyys tai avioero voi sattua kenelle tahansa. Korona on koetellut monia ja useassa perheessä tukiverkot ovat pienentyneet, kun isovanhempien tukea ei ole ollut mahdollista saada. Myös monet harrastukset jäivät koronan takia tauolle, sanoo Britt-Helen Tuomela-Holti, perhetyön asiantuntija Folkhälsanilla.

Suomen Lucia on Lucia-keräyksen keulakuva.

– Lucia-keräys on todella hieno ja tärkeä keräys, tuntuu todella hienolta saada olla sen keulakuva. Nyt korona-aikaan keräystä tarvitaan enemmän kuin koskaan, Suomen Lucia 2021 Tilde Polviander sanoo.

Lue lisää ja osallistu keräykseen osoitteessa www.lucia.fi.

Katso kruunajaisia televisiosta

Tilde Polviander kruunataan Suomen Luciaksi Helsingin tuomiokirkossa maanantaina 13. joulukuuta 2021 kello 17. Hänet kruunaa Mika Salminen, Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n terveysturvallisuusosaston johtaja ja professori.

– Olen todella hermostunut, mutta hyvällä tavalla, Polviander sanoo.

Sen jälkeen Lucia-kulkue matkaa läpi Helsingin keskustan.

Kruunajaiset lähetetään aiempien vuosien tapaan suorana televisiossa Yle Fem -kanavalla sekä Yle Areenassa. Suomen Lucia seurueineen esiintyy myös Luciamorgon 2021 -lähetyksessä Yle Fem -kanavalla sekä Yle Areenassa 13.12.2021 klo 8.30–9.30 sekä radiossa Yle Vega -kanavalla 13.12.2021 klo 9.10.

Lisätietoja koronan mahdollisesti tuomista toimenpiteistä löydät sivulta www.lucia.fi.

Lucia on valon, ilon ja inhimillisyyden lähettiläs. Lucia ja Lucia-kuoro tekevät joulu- ja tammikuussa lähes 100 vierailua sairaaloihin, vanhainkoteihin ja erilaisiin tilaisuuksiin. Pandemian takia olemme tämän lisäksi luoneet uusia, turvallisia tapoja Lucialle ja hänen seurueelleen tuoda toivoa, lämpöä ja valoa sairaaloihin, vanhainkoteihin ja yrityksiin.

Folkhälsan ylläpitää Lucia-perinnettä Suomessa yhteistyössä Hufvudstadsbladetin ja Svenska Ylen kanssa. Suomen Lucia on myös hyväntekeväisyyskeräys.

 

Lehdistökuvan Suomen Lucia 2021 Tilde Polvianderista voit ladata lehdistökuvapankistamme, kuvaaja: Folkhälsan/Henrik Schütt

 

Lisätietoja antaa viestintäjohtaja Jessica Ålgars, puh. 040 775 5781. Voit myös lähettää sähköpostia osoitteeseen lucia@folkhalsan.fi.

Lue lisää Suomen Luciasta ja osallistu keräykseen osoitteessa www.lucia.fi
Tykkää Suomen Luciasta Facebookissa www.facebook.com/finlandslucia
Tykkää Suomen Luciasta Instagramissa @finlandslucia