"Perfekt lekstund för hela familjen"

Detta inlägg är skrivet i sin helhet av en av Folkhälsans kunder och publicerades ursprungligen på bloggen Emma Järnström. Länk till bloggen finns nedan.

Länk till bloggen Emma Järnström

En pappa i simbassängen håller sitt barn i famnen under babysimslektionen.

Babysim på Folkhälsan Östanlid

Plats: Östanlid
Kontakt: Babysim kontoret
Telefon: 09 315 5532

Vad gör man på babysim?

Se det som en lekstund för hela familjen. En perfekt aktivitet för familjen att göra tillsammans. Oftast börjar vi med att sjunga några sånger och sedan gör man olika aktiviteter i vattnet (tex. ligga på styrox, känna på leksaker m.m). Under halvtimmen går läraren runt och kollar hur långt man har kommit med dykningen.

Vi började med babysim när Zacharias var fyra månader. I början var han återhållsam och studerade allt i minsta detalj. Nu är han sju månader och det är som om han skulle vara född i vattnet. Han fullkomligt älskar att plaska i vattnet och bita på leksakerna som flyter runtomkring.

Rutiner innan babysimmet

Innan babysimmet börjar brukar vi gå ut på en timmes vagnpromenad (ca två timmar före). Så Zacharias är utvilad. När vi kommer hem får han mat (ca en timme före) och efter det börjar vi ställa oss. I början var det mycket att tänka på till exempel hur man skall dela upp vem som gör vad, men nu har vi hittat en bra rutin. Jag tar med honom i omklädningsrummet sålänge Henkki duschar. Sedan träffas vi i det gemensamma omklädningsrummet, så jag slipper och duscha och byta om.

Ni kanske lade märke till hur fina badbyxor han har. Jag skulle beställa ljus röda (vaalea punainen) och så kom dessa hem på posten. Inte kan man alltid vara på topp :) 

 

Kontakt

  • Babysimkontoret

   Nyland, Korsholm, Vörå, Jakobstad

  • tfn:
   09 315 5532 kl. 9-12, måndagar, onsdagar och fredagar fr.o.m. 15.8.2022

  • Kontakta