Folkhälsan Swimrun

Ilmoittautuminen Folkhälsan Swimrun Solvalla 2022-tapahtumaan on nyt avattu. Päivämäärä on lauantai 17.9. Varatkaa lähtöpaikkanne jo nyt.

Ilmoittaudu nyt

Folkhälsan Swimrun Solvalla 2022 käydään lauantaina 17. syyskuuta.

Tapahtuma järjestetään Nuuksion kansallispuistossa Espoossa, kauniissa, monipuolisessa ja haastavassa Suomalaisessa kansallispuisto ympäristössä.

Seuraa meitä Instagramissa ja Facebookissa saadaksesi tuoreimmat uutiset tapahtumasta.

Vuonna 2021 Endurance- ja Merit Race -reitit muuttuivat. Uudet reitit näet kartalta (klikkaamalla karttaa saat sen suuremmaksi):

Tutustu Folkhälsan Swimruniin:

Folkhälsan Swimrun Solvalla järjestettiin kahdeksatta kertaa 18.9.2021. Kilpailu oli tänäkin vuonna haastava, mutta samaan aikaan monien osallistujien mielestä toistaiseksi paras.

Folkhälsan Swimrun Ö-till-Ö Merit race 2021 voittajat ovat:

Naiset: Finlands Svenska Idrott     Henrika Backlund / Ann-Sofie Forrsten
Mixed:  Your Pace or Mine? Jenni Korpi / Ville Korpi
Miehet: Team Envol Kawika Tarayao / Nicolas Remires

Lisää tuloksia Swimrun 2021 -tapahtumasta löytyy täältä: PDF

 

 

 

Ennen kilpailua

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen Folkhälsan Swimrun Solvalla 2022 -tapahtumaan on nyt avattu. Varaa päivämäärä 17.9.2022 kalenteriisi jo nyt. Ilmoittautuminen tapahtuu raceid.com-sivustolla.

Reitit

Ennen Folkhälsan Swimrun 2021 -kisaa sekä Endurance- että ÖtillÖ Merit Race -reittejä muutettiin. Reittiin vaikuttavat muutokset luonnossa, kansallispuistossa, turvallisuusvaatimukset ja osallistujien palaute.

Uinnin ja juoksun suhde muuttui hieman ennen vuoden 2021 kisaa. Ikoniset portaat Haukkalammen suuntaan toki säilyivät, samoin kuin viimeinen nousu Swinghillin pujottelurinteeseen! Tänä vuonna muutokset ovat pieniä.

Matkat ja luokat 2022:

https://raceid.com/fi/races/7975/about

Osallistumismaksuun sisältyy:

 • Uimalakki, 1/osallistuja
 • Kilpailunumero, 1/osallistuja (pyydämme palauttamaan, sisältyy kilpailun kestävän kehityksen ohjelmaan)
 • Ajanottovarusteet
 • Juomaa ja välipaloja kilpailun aikana
 • Lämmintä keittoa maaliintulon jälkeen
 • Buffetillallinen joukkueelle kilpailun päätyttyä
 • Rantasauna kilpailun päätyttyä
 • Folkhälsan Swimrun -osallistumismitali kaikille maaliin tulleille
 • Mahdollisia sponsoritiedotteita ja/tai -tuotteita

Jokaisen kilpailuluokan kolme ensimmäistä palkitaan.

Ilmoittautumisaika:

Ilmoittautumisaika verkossa päättyy 15.9.2022 klo 13.00 (CET). Jälki-ilmoittautumiset paikan päällä, mikäli tilaa on lähdöissä, viimeistään 90 minuuttia enne alkamisaikaa.

Osallistujapaketit voi noutaa Solvalla Urheiluopistolta 16.9.2022 klo 14.00 alkaen.

Vahvista ilmoittautumisesi:

Kilpailutoimistolla: perjantaina klo 14.00–21.00 tai lauantaina klo 07.30–10.45, mutta viimeistään 60 minuuttia ennen lähtöäsi.

Muuta huomioitavaa:

Polut ovat teknisesti vaativia: juuria, jyrkkiä nousuja ja liukkaita paikkoja. Pidä silmäsi auki! Veden lämpötila on tavallisesti 11–15oC.

Alustava aikataulu lauantaina 17.9.2022:

07.30 Kilpailutoimisto aukeaa

08.30–11.00 Valokuvaus joukkueista. Solvalla Areenan ulkopuolella

07.30–08.30 Jälki-ilmoittautumiset, kilpailutoimistossa, ÖtillÖ Merit Race, Sprint by Keradur.

08.00–10.30 Jälki-ilmoittautumiset, kilpailutoimistossa Solvalla Endurance ja Solvalla Endurance Solo.

10.00 Lähtö, ÖtillÖ Merit Race

10.15 Lähtö, Sprint by Keradur

12.00 Lähtö, Solvalla Endurance ja Solvalla Endurance SOLO

Palkintojenjakotilaisuudet, aikataulu tulee myöhemmin.

Kilpailun säännöt löydät tältä sivulta.

Varusteet kilpailun aikana

Kaikille joukkueille pakolliset varusteet:
1 ensiapupaineside vedenpitävässä pakkauksessa/joukkue
2 märkäpukua, yksi kummallekin osallistujalle. Tarkoitettu vedenlämpötilaan: 12–15 °C
2 pilliä, yksi/henkilö
1 pelastushuopa (avaruushuopa) / joukkue (tai henkilö Super Sprintissä)

Suosittelemme lisäksi:

Juomarakko tai vastaava
Uimalasit
Lättärit
Vetoköysi
GPS-kello tai kompassi

Folhälsan Swimrun varustaa joukkueet:

Numeroliiveillä (pidettävä yllä ja näkyvillä koko kilpailun ajan)
Reittikartoilla
Ajanottosirulla
Uimalakeilla (pidettävä päässä kaikkien uimaosuuksien ajan).

Kielletyt varusteet:
Kelluntavälineet, joiden mitat ylittävät 100 cm x 60 cm.
Märkäpuvut, joihin on lisätty veteen liukenevaa maalia tai väriä.
Varusteille suoritetaan pistotarkastuksia kilpailun jälkeen

Yksityiskohtaista tietoa varusteista:

Märkäpuku

On olemassa monia erilaisia märkäpukuja, jotka on suunniteltu erityisesti swimruniin. Swimrun-märkäpuvuissa on yleensä vetoketju sekä edessä että takana, mikä helpottaa avaamista, jos juoksuvaiheiden aikana tulee liian kuuma. Swimrun-märkäpuku on myös mukautettu juoksemiseen. Useimmissa swimrun-märkäpuvuissa on myös pilli, joka on pakollinen turvavaruste.

Folkhälsan Swimrunilla ei ole erityisiä vaatimuksia kilpailussa käytettävälle märkäpuvulle. Suosittelemme silti valitsemaan märkäpuvun, jossa on mukava uida, kun veden lämpötila on 8–15 °C. Märkäpuvussa voi olla lyhyet tai pitkät hihat.

Numeroliivit
Folkhälsan Swimrunin antamaa numeroliiviä on käytettävä koko kilpailun ajan. Koska pyrimme järjestämään luontoa kunnioittavan ja ympäristöä säästävän kilpailun, tavoitteemme on käyttää numeroliivejä uudelleen ensi vuonna. Autathan meitä tässä palauttamalla numeroliivisi sille tarkoitettuun koriin maaliintulon jälkeen.

Uimalakki
Folkhälsan Swimrun antaa sinulle uimalakin kilpailua varten. Sen käyttäminen on pakollista uintiosuuksien aikana. Halutessasi voit pitää sen alla toista uimalakkia lämmittämistarkoituksessa.

GPS-kello tai kompassi
Suosittelemme turvallisuussyistä kaikille joukkueille GPS-kelloa tai kompassia. Yhteistyökumppanimme Garmin valmistaa GPS-kelloja, jotka soveltuvat erityisen hyvin swimruniin.

Ensiapuvälineet
Kaikilla joukkueilla on oltava seuraavat varusteet kilpailun aikana:

 • 1 ensiapuun tarkoitettu paineside vesitiiviissä pakkauksessa / joukkue
 • 2 vihellyspilliä, 1/henkilö
 • 1 pelastushuopa / joukkue

Ennen ja jälkeen kilpailun tehdään sattumanvaraisia varustetarkastuksia. Joukkue voidaan hylätä, ellei sillä ole pakollisia varusteita.

Kengät
Swimrun-kilpailun aikana ei vaihdeta varusteita – juoksukenkiä pidetään uidessa ja märkäpukua juostessa. Valitse siis kengät, jotka ovat kevyet, kelluvat ja nopeasti kuivuvat. On myös tärkeää, että kengät ovat sopivan kokoiset, etteivät ne putoa jalasta uidessa. Tarkista myös, että kengissä on kohtuullisen hyvä pito, sillä matkan aikana juostaan kallioilla. Yhteistyökumppanimme Inov-8 tarjoaa juoksukenkiä niin swimruniin kuin muuhunkin juoksuun.

Vapaaehtoiset varusteet:

Uimalasit
Useimmat Swimrun-kilpailuun osallistuvat joukkueet käyttävät uimalaseja, mutta ne eivät ole pakolliset. Uimalasit suojaavat silmiä ja helpottavat näkemistä vedessä ja pinnan alla, mutta niitä pitää myös kantaa mukanaan koko matkan.

Lättärit
Käsiin laitettavia lättäreitä on erikokoisia ja monenlaisia eritasoisille swimrun-harrastajille. Lättäreillä voi parantaa tekniikkaa ja lisätä voimaa uintiosuuksilla. Tekniikkaa kannattaa harjoitella etukäteen sekä kokeilla, minkälaiset lättärit itselle sopivat parhaiten.

Pullari
Pullari eli pull buoy on kahdeksikon muotoinen umpisolumuovista tai vaahtomuovista valmistettu kelluke, jota käytetään uintiharjoituksissa. Kelluke asetetaan reisien tai nilkkojen väliin kannattelemaan kehoa niin, ettei jaloilla tarvitse potkia. Sen ansiosta uintiosuuksilla voi keskittyä käsiin ja antaa lantion ja jalkojen levätä.

Vetoköysi
Vetoköyden päätehtävä on auttaa vetämällä heikompaa uimaria uintiosuuksilla. Vetoköysi ei ole pakollinen, mutta suosittelemme sellaisen käyttöä.

Sauna ja pukuhuoneet

Rantasaunat ovat avoinna osallistujille kilpailun jälkeen klo 14–19.30.

Pukuhuoneita on Solvalla Arenassa ja vanhassa päärakennuksessa. Solvalla Arenan pukuhuoneet on varattu Swimrun-tapahtuman osallistujille (lukittavat kaapit toimivat 1 euron kolikolla).

Kilpailukeskuksessa on myös valvottu säilytystila laukuille.

 

Ruokailu
Maalintulon jälkeen tarjolla kuumaa keittoa. Lisäksi kaikille osallistujille ilmainen lämmin noutopöytä kilpailun päätyttyä klo 13–20.

Tiedot erikoisruokavalioista lähetetään osoitteeseen swimrun@folkhalsan.fi.

Huoltopisteet
Kilpailureitillä on yhteensä 5 huoltopistettä (Sprint-reitin varrella 1, Endurance-reitillä 3 ja ÖtillÖ Merit Race reitillä 5).

ÖtillÖ Merit Racen osallistujat saavat tuoda omia eväitään huoltopisteelle 2. Se sijaitsee lähtö- ja maalialueella kohdassa, jonka kautta reitti kulkee, kun matkaa on taitettu noin 14 km. Myös rikkinäisiä varusteita ja roskia voi jättää tälle huoltopisteelle.

Solvalla ja Swimrun

2014: Solvalla Swimrun oli Suomen ensimmäinen swimrun-kilpailu.

Täyspitkällä matkalla kilpaili 16 joukkuetta, ja se oli ainoa järjestetty matka. Vuonna 2014 Solvalla Swimrun ‑kilpailusta tuli ÖtillÖ:n yhteistyökumppani.

2015: Osallistujamäärä kaksinkertaistui, ja sprinttikilpailu järjestettiin ensimmäistä kertaa.

2016: Solvalla Swimruniin osallistui noin 70 joukkuetta.

2017: Solvalla Swimrun Endurance ‑reitti otettiin käyttöön.
Lähtöviivalla oli 96 joukkuetta.
Kaikista ÖtillÖ:n yhteistyökumppanikilpailuista tuli Merit-kilpailuja, mukaan lukien Solvalla Swimrun.

Tietoa reitistä
Vuonna 2019 reitti on sama kuin vuonna 2018. Joitain pieniä muutoksia tehdään Swinghill-laskettelurinteen nousuosuuteen, joka on osa Endurance ja ÖtillÖ Merit ‑kilpailujen reittejä.

Solvalla on kansallinen urheiluopisto Espoossa Nuuksion Pitkäjärven rannalla, lähellä Nuuksion kansallispuistoa. Täällä luonto on ainutlaatuista, kaunista ja koskematonta. Solvallasta on Helsingin keskustaan noin 35 km ja Espoon keskukseen 17 km.

Solvallassa voi suorittaa mm. liikunnanohjaajan tai hierojan tutkinnon. Koulutukset ovat innostavia ja tarjoavat hyvät työnäkymät urheilun, terveyden ja hyvinvoinnin aloilla sekä nuorten ja vapaa-ajan parissa.

Solvallan urheiluopistolla on urheiluhalli, jalkapallokenttä, kuntosali, sisäpyöräilysali, tanssisali, nyrkkeilytilat, majoitustilat noin 100 hengelle ja kaksi rantasaunaa. Solvalla järjestää erilaisia ohjattuja liikuntamahdollisuuksia, kuten sisäkiipeilyä, melontaa ja urheiluun liittyvää ryhmätoimintaa.

Monipuolisten tilojemme ja lajiemme ansiosta pystymme tarjoamaan erinomaisen kokoontumis- ja harjoittelupaikan urheilujoukkueille, yrityksille, kouluille ja päiväkodeille.

Folkhälsan Swimrun on kiitollinen koskemattomasta luonnosta, jonka ansiosta voimme järjestää kilpailun kauniissa ympäristössä. Tavoitteemme on järjestää luontoa kunnioittava ja ympäristöä säästävä kilpailu, jotta voimme järjestää kilpailuja vielä pitkälle tulevaisuuteenkin.

Suojelemme kaunista ympäristöä seuraavasti:

• Keräämme kaikki numerolaput kilpailun jälkeen, jotta niitä voidaan käyttää tulevissa kilpailuissa. Palautathan numerolappusi kilpailun jälkeen.

• Kiellämme osallistujia jättämästä roskaa tai mitään varusteita reitin varrelle. Kaikki roskat ja varusteet on joko kannettava maaliin tai heitettävä huoltopisteillä oleviin roska-astioihin.

• Olemme asettaneet säännön, jonka mukaan tahallaan roskia ympäristöön jättävien kilpailijoiden suoritus voidaan hylätä.

Urheilutapahtumissa yleensä kuluvien kertakäyttömukien määrä on valtava, ja se kuormittaa ympäristöä. Noudatamme ÖtillÖ-kilpailusarjan muiden merit-kilpailujen järjestäjien esimerkkiä ja pyrimme vähentämään kilpailussa käytettyjen pahvimukien määrää. Suosittelemme kaikkia Folkhälsan Swimrun tapahtumaan osallistuvia joukkueita tuomaan mukanaan omat kupit ja/tai pullot.

Lisätiedot ja kyselyt:

Kilpailun johtaja Mats Almqvist:
etunimi.sukunimi@folkhalsan.fi 

swimrun@folkhalsan.fi
puh. +358 44 757 8885

Folkhälsan Swimrunin järjestää Solvallan urheiluopisto.
Osoite: Nuuksiontie 82, 02820 Espoo

Julkinen liikenne:

Lentokentältä voi matkustaa paikallisjunalla Huopalahden asemalle. Vaihda Huopalahdessa paikallisjunaan, joka menee Espoon keskukseen. Espoon keskuksesta bussi 245 / 245A / 245K (Nuuksionpää tai Kattila) menee Solvallan Urheiluopistolle.

Lisätietoa pääkaupunkiseudun joukkoliikenteestä saat osoitteista https://www.hsl.fi ja www.reittiopas.fi

Tarjoamme majoittumista Solvallan urheiluopistolla. Kahden hengen huone: 45 € / hlö, yhden hengen huone: 62 € / hlö. Aamiainen sisältyy hintaan. Tarjoamme myös 3–5 hengen huoneita. Mikäli olet kiinnostunut majoituksesta, ota meihin yhteyttä.

Kilpailun johtaja: Mats Almqvist
Puh. +358 44 757 8885
Sähköposti: etunimi.sukunimi@folkhalsan.fi

Ratamestari: Heikki Kiili
Sähköposti: etunimi.sukunimi@folkhalsan.fi
Puh. +358 50 590 1275

Yllä luetellut henkilöt muodostavat myös tuomariston, jolle osallistujat voivat osoittaa protestinsa.

Protestimaksu on 50 €, ja se palautetaan, mikäli protesti katsotaan aiheelliseksi.

Folkhälsan Swimrun Instagramissa

Yhteistyökumppanimme

                     
         
   
          
         

Ota yhteyttä