Folkhälsanin kuntoutus Kokkolassa

Tervetuloa kuntoutukseen Kokkolassa!

Folkhälsanin kuntoutus Kokkolassa tarjoaa toimintaterapiaa, fysioterapiaa sekä puheterapiaa lapsille, nuorille ja aikuisille.

Lähetä sähköpostia

Työskentelemme vastaanotollamme Kokkolassa, jonka lisäksi teemme koti-, koulu- ja päiväkotikäyntejä maksusitoumuksella. Toiminta-alueemme on koko Kokkola sekä Kruunupyy.

Haluatko tietää lisää palveluistamme? Ota yhteyttä yksikön johtaja Åsa Lindroos-Lönnbäckiin:

Paikka: Kuntoutus Kokkola
Osoite: Sairaalakatu 11 B, 67100 Kokkola
Järjestäjä: Folkhälsan Välfärd Ab
Yhteyshenkilö: asa.lindroos-lonnback@folkhalsan.fi
Puhelin: 044 066 5649 tai 044 788 6313

Lue lisää

Folkhälsanin kolme arvoa, osaaminen, osallistuminen ja huolenpito, näkyvät koko organisaatiossa kaikilla sen tasoilla.

Osaamista

Osaamisemme herättää luottamusta ja näkyy määrätietoisena ja kustannustehokkaana toimintana.
Arkeemme kuuluvat luovuus ja empaattisuus.

Osallistumista

Osallistumisellamme on vaikutusta yhteiskuntaan. Me kaikki teemme oman osuutemme, jotta Folkhälsan olisi alansa edelläkävijä. Otamme vastuun ihmisistä ja uskomme tulevaisuuteen.

Huolenpitoa

Huolenpitoon kuuluu ihmisarvon kunnioitus. Näemme ihmisen kokonaisuutena ja kohtelemme jokaista yksilönä. Teemme yhteistyötä ja rohkaisemme jokaista tehokkaaseen vuorovaikutukseen.

Toimintaterapeuttimme

  • toimintaterapeutti

   Manda Kulla

  • 044 788 6008
  • Ilo osana terapiaa on minulle tärkeää – toimintaterapiaan tulemisen pitää olla hauskaa! Siksi terapia mukautetaan asiakkaan persoonallisuuden ja omien kiinnostuksen kohteiden mukaisesti, jotta yhdessä tekemämme asiat tuntuvat luonnolliselta arkielämän osalta. Työskentelen ruotsiksi, suomeksi ja englanniksi, etenkin Pietarsaaressa, mutta liikun myös ympäröivissä kunnissa. Suurin osa asiakkaistani on päiväkoti- ja kouluikäisiä lapsia, ja terapia voidaan toteuttaa joko asiakkaan omassa arkiympäristössä tai Folkhälsanin vastaanotolla Östanlidissa. Otan myös vastaan aikuisia asiakkaita. Roolissani toimintaterapeuttina olen hyvä näkemään yksilön ja nostamaan esiin asiakkaiden vahvuudet. Toimintaterapeutin työssä saa olla luova ja joustava, mikä sopii minulle hyvin. Parasta työssäni on nähdä jonkun onnistuvan terapiassa ja oppivan uusia asioita – ne hetket tuovat työhön kultareunuksen!

  • Ota yhteyttä
  • toimintaterapeutti, Pietarsaari ja Kokkola

   Victoria Lassander-Sandin

  • 044 788 3682
  • Työskentelen lasten, nuorten ja aikuisten kanssa, mutta peruskouluikäiset lapset ovat suurin asiakasryhmäni. Asiakkaillani on erilaisia diagnooseja, mutta otan vastaan myös asiakkaita, joilla ei ole mitään tiettyä diagnoosia. Harjoittelemme muun muassa keskittymistä, hienomotoriikkaa ja visuaalisia valmiuksia sekä harjoittelemme käyttäytymistä erilaisissa tilanteissa. Työni on valtavan vaihtelevaa ja toimin mielelläni moniammatillisesti muiden terapeuttien, asiakkaan vanhempien ja opettajien kanssa niin, että löydämme yhdessä tavoitteet jokaiselle asiakkaalle. Käyn usein asiakkaitteni luona päiväkodeissa, kouluissa ja kotona, mutta minulla on myös vastaanotto Östanlidissa. Terapeuttina toimin usein henkilökohtaisella tasolla, ja siksi pääsen hyvin lähelle asiakkaitani. Haluan, että he tietävät kuka olen ja että heistä on hauskaa tavata minut. Olen oikeudenmukainen ja päättäväinen. Työkieleni ovat ruotsi, englanti ja suomi ja toimin enimmäkseen Pietarsaaren, Pedersören, Uusikaarlepyyn ja Oravaisten alueella.

  • Neurologi
   Kinestetiikan peruskurssi
   Malike - toimintavälinekoulutus
   Neuropsykiatri
   Att möta barn och unga med neuropsykiatriska diagnoser
   Sensomotorik
   Sensomotorisk pedagog

   SI terapeut
   Självkänsla och beteende hos barn
   Barns självkänsla
   Skolpsykologi - Träning av sociala färdigheter hos barn
   Övriga
   Tecken som stöd (AKK)
   Första hjälp vid självmordsfara
   GAS/ICF dokumentering

  • Ota yhteyttä
  • Toimintaterapeutti, Pietarsaari ja Kokkola

   Annika Löfqvist

  • 044 0665684
  • Työskentelen lasten, nuorten ja aikuisten parissa ja haluan auttaa asiakasta soveltamaan toimintaterapiaa mahdollisimman hyvin arjessaan. Teen pääasiassa koulu- ja kotikäyntejä, mutta otan vastaan myös asiakkaita vastaanotolla. Työskentelen pääasiassa Kokkolan alueella, mutta myös Pietarsaaressa, ensijaisesti ruotsiksi ja suomeksi. Mielestäni arjessa soveltaminen on tärkeää, samoin kuin yhteistyö kodin ja sukulaisten kanssa, jotta asiakkaan arjesta ja toimintakyvystä saadaan mahdollisimman laaja näkemys . Parasta on, kun voin auttaa asiakasta harjoittelemaan mielekkäästi, parantamaan toimintakykyä ja sitä kautta myös nostamaan elämänlaatua. Vuorovaikutus asiakkaan kanssa ja molemminpuolinen luottamus ovat minulle tärkeitä.

  • Ota yhteyttä
  • toimintaterapeutti, Pietarsaari ja Kokkola

   Minna Söderlund (vanhempainvapaalla)

  • 044 788 1051
  • Työskentelen pääasiallisesti lasten ja nuorten parissa Kokkolan ja Pietarsaaren välisellä alueella. Terapia tapahtuu omassa päivittäisessä ympäristössä – joko kotona, päiväkodissa tai koulussa, ja harjoittelemme erilaisia taitoja yhdessä asiakkaan kanssa – esimerkiksi kynäotteen vahvistamista, erilaisten arjen askareiden tekemistä, keskittymiskyvyn harjoittamista tai oman kehonkäsityksen parantamista. Jokaisella on omat yksilölliset tarpeensa, ja siksi myös terapia räätälöidään jokaiselle asiakkaalle erikseen. Pidän erityisesti siitä, kun terapia on mukana leikissä ”piilotettuna”. Lapsi alkaa leikin aikana yhtäkkiä edistymään tiedostamatta itse, että samalla työskennellään tämän tietyn haastavan asian kehittämiseksi. Jokaisen asiakkaan ympärillä oleva verkosto on tärkeä: vanhemmat, koulun henkilöstö ja muut terapeutit. Viihdyn, kun saan työskennellä kaikkien näiden ihmisten kanssa, mutta kaikkein parasta on tietysti nähdä lasten kehittyvän. Terapeuttina olen huolehtivainen, rauhallinen ja kärsivällinen. Joustavuus ja luovuus ovat myös hyviä ominaisuuksia, koska joskus on kyettävä vaihtamaan näkökulmaa, jos huomaa, että jokin harjoitus ei toimi. Tulevaisuudessa toivon yhdistäväni enemmän ulkoilmaelämää ja toimintaterapiaa, sillä tiedän, että luonto tekee hyvää. Pystyn tarvittaessa kokeilemaan ja käyttämään erilaisia apuvälineitä asiakkaan päivittäisen elämän helpottamiseksi. Työkielinäni käytän ruotsia ja suomea.

  • Nordisk friluftsliv
   GAS/ICF dokumentering

  • Ota yhteyttä

Fysioterapeuttimme

  • fysioterapeutti, Pietarsaari ja Kokkola

   Julia Niemi

  • 044 788 6313
  • Erikoisalani on lastenneurologia. Työhöni kuuluu yksilöterapia lapsille vauvoista myöhäisteini-ikäisiin asti. Käyn usein vierailulla lasten omassa ympäristössä, mutta minulla on myös terapiavastaanotto Folkhälsanin lastenhuoneessa ja mahdollisuus vesiterapiaan. Fysioterapeuttina haluan keskittyä asiakkaideni mahdollisuuksiin. Harjoittelemme usein ulkona metsässä, leikkikentällä, hiihtoladulla tai liikenteessä. Joskus olemme myös harjoitelleet laskettelurinteessä. Nautin, kun saan olla osa sitä onnen hetkeä, jolloin lapsi tai nuori kokee sisäistä motivaatiota tai edistystä! Parasta työssäni on se, että minulla on aikaa nähdä lapsi ja kuulla heidän hauskoja kommenttejaan. Haluan työskennellä yhteistyössä vanhempien ja opettajien kanssa, jotka tuntevat lapsen paremmin kuin minä. Silloin lopputulos on parempi. Työkieleni ovat ruotsi, suomi ja englanti, ja työskentelen Kokkolan ja Pietarsaaren alueilla.

  • Specialutbildning inom neurologisk fysioterapi:
   Barn fysioterapi
   NDT Bobath grundkurs
   NDT Bobath babykurs
   Praktisk arbetshandledning för barnterapi
   Allasterapia neurologisten sairauksien kuntoutuksessa

   Specialutbildning inom fysioterapi för stöd- och rörelseorganen
   Lasten fysioterapia faskia
   Kinesio teippaus
   Ordlöshandledning Affolter
   Rakenteisen kirjaaminen
   GAS,ICF målsättningar och dokumentering
   Maahanmuuttajien kuntoutus
   Första hjälp I, Säkerhetskort för social- och hälsovård, Trimmi bassängsäkerhet

  • Ota yhteyttä
  • fysioterapeutti, Pietarsaari ja Kokkola

   Monica Sandström

  • 044 788 3638
  • Fysioterapeutin työssäni otan vastaan asiakkaita, joilla on eriasteisia toimintarajoitteita. Enimmäkseen on kyse neurologisista ongelmista. Annan yksilöterapiaa lapsille, nuorille ja aikuisille. Liikun kentällä ja otan asiakkaita vastaan Folkhälsanilla. Parhaan mahdollisen hoitotuloksen saavuttamiseksi teen mielelläni yhteistyötä asiakkaan omaisten, muiden terapeuttien ja muun henkilökunnan kanssa. Olen ihmistuntija, ja odotan innolla jokaista tapaamista asiakkaiden kanssa. Hyödynnän terapiassa mielelläni Suomen neljän vuodenajan tarjoamia mahdollisuuksia: pyöräilen yhdessä asiakkaiden kanssa, menemme hiihtämään tai nauttimaan luontoelämyksistä muilla tavoin. Minun kanssani pääset kokeilemaan erilaisia aktiviteetteja omien voimavarojesi mukaan. Tavoitteena on löytää jokaisen oma sisäinen motivaatio. Terapian on tarkoitus olla sekä monipuolista että innostavaa. Käytän myös terapia-allasta työssäni. Fysioterapeuttina olen kärsivällinen ja rauhallinen. Pidän mielelläni hauskaa asiakkaiden kanssa. Työkieleni ovat ruotsi, suomi ja englanti.

  • Specialutbildning inom neurologisk fysioterapi

   Barnfysioterapi
   Kasvuiän ortopediset ongelmat
   Lapsen sensomotorinen kehitys ja sen poikkeavuudet
   Samarbete fysioterapeut och ergoterapeut
   Praktisk arbetshandledning för barnterapi
   Sensorisen integraation perusteet

   Vuxen neurologi
   Assesment and treatment of adults with neurological conditions, Bobath concept – basic course
   Neurologisen kuntoutuksen erityiskoulutus
   Voimaharjoittelu neurologisilla kuntoutujilla
   Fördjupningskurs,skulderstabilitetens betydelse för armfunktion
   Handläggning av balansproblematik
   Selkäydinvammat ja toimintakyky
   Bassängterapi i neurologisk rehabilitering
   Aikuis CP koulutus

   Specialutbildning inom fysioterapi för stöd- och rörelseorganen
   C1-C2-C3 OMT
   Neuralvävnadens mobilisering
   Kinesiotejpning
   Fascia grundkurs
   Malike-motionshjälpmedelskolningar
   Ordlös handledning Affolter, SCA om afasi
   GAS ,ICF dokumentering
   Första hjälp I,Säkerhetskort för social- och hälsovård, Trimmi bassängsäkerhet

  • Ota yhteyttä
  • fysioterapeutti, Pietarsaari ja Kokkola

   Hanna Nyberg

  • 044 066 5719
  • Specialutbildning inom neurologisk fysioterapi
   Assesment and treatment of adults with neurological conditions, Bobath concept – basic course
   Basal kroppskännedom I- II
   Basal kroppskännedom ,tillämpning vid neurologisk skada och sjukdom
   Norsk Psykomotorisk fysioterapi
   Balans vid neurologisk sjukdom
   Fascia
   Kinesiopejpning
   ICF/GAS dokumentering
   Första hjälp I, Säkerhetskort för social- och hälsovård, Trimmi bassängsäkerhet

  • Ota yhteyttä
  • koordinaattori Östanlid (puhelinaika klo 8-9)

   Yvonn Björkström

  • 044 788 3639
  • Specialsiserad på senior träning
   Vattengymnastik i grupp
   Seniorträning i gym individuellt och i grupp
   Första hjälp I, Trimmi bassängsäkerhet

  • Ota yhteyttä

Puheterapeuttimme

  • puheterapeutti, Kokkola

   Hanna Fröjdö

  • 044 788 3719
  • Kohtaan puheterapiassa sekä aikuisia että lapsia, ja asiakkaiden haasteet voivat liittyä esimerkiksi myöhäiseen kielelliseen kehitykseen tai erilaisiin toimintarajoitteisiin. Toimipaikkani ovat Kokkola ja Kruunupyy. Työskentelen sekä ruotsiksi että suomeksi. Parasta työssäni on mahdollisuus auttaa muita ihmisiä. Voin inspiroida ja ehkä auttaa asiakkaita ja heidän läheisiään jossakin arkielämässä vaikeaksi koetussa asiassa. Tuntuu hyvältä, että saan olla tärkeänä linkkinä jokaisen asiakkaan ympärillä olevassa verkostossa. Puheterapeuttina olen kekseliäs, leikillinen ja rauhallinen. Olen hyvä havainnoimaan ja kohtaan jokaisen asiakkaan hänen omalla tasollaan. Luovuus on myös hyvä ominaisuus puheterapeutin työssä, sillä terapiatilanteessa pitää usein pystyä muuttamaan suuntaa eteenpäin päästäkseen.

  • Alternativa och kompletterande kommunikationsmetoder (AKK)
   Widgit Go (Introduktion)
   PECS™ - Picture Exchange Communication System (level 1)
   Teaching Critical Communication Skills Training
   Grundkurs i blisskommunikation
   Grundkurs i teckenspråk
   Fortsättningskurs i Tecken som Stöd
   Fördjupningskurs i Tecken som Stöd
   Autism
   PECS™ - Picture Exchange Communication System (level 1)
   Kommunikation och talterapeutisk behandling vid autism
   Hörsel
   Röst
   Språkliga svårigheter
   Talterapeut i skolan
   Tal- och oralmotoriska svårigheter
   OPT 1
   Introduction to PROMPT: Technique Workshop
   Ätande och sväljning
   Övrigt
   Barn med utmanande beteende- att förstå, bemöta och stöda

  • Ota yhteyttä
  • puheterapeutti, Pietarsaari ja Kokkola

   Rebecka Lindholm

  • 044 788 1043
  • Työskentelen pääasiassa kouluikäisten lasten ja nuorten sekä päiväkotilasten parissa. Tapaan lapsia heidän arkiympäristössään, jossa yhdessä työstämme kommunikointia monin tavoin. Haasteena voi olla puhe-, ääni- tai kieliongelmista, nielemisongelmista tai vaihtoehtoisten viestintätapojen kehittämisen tukemisesta. Tällöin käytämme apunamme esimerkiksi tukiviittomia, kuvia, kommunikointikansiota tai symboleja. Puheterapeutti auttaa kommunikoinnin ongelmiin myös silloin kun ne johtuvat autismista, afasiasta tai Parkinsonin taudista. Työssäni puheterapeuttina parasta on se, että saan työskennellä niin erilaisten ihmisten kanssa! Työni on vaativaa, ja siinä vaaditaan joustavuutta ja sopeutuvuutta asiakkaita kohdattaessa. Samalla työ on kuitenkin erittäin antoisaa. Puheterapeuttina olen tarkkaavainen ja empaattinen. Kunkin asiakkaan on tärkeää tuntea olonsa turvalliseksi ja kokea terapiatilanne mukavaksi. Työkieleni ovat pääasiassa ruotsi ja englanti, ja työalueeni kattaa Pietarsaaren ja Kokkolan.

  • Språkstödjande insatser i skolan, samarbete lärare – talterapeut
   Pivotal Response Training – menetelmäkoulutus
   Vinkkejä etäkuntoutukseen
   Snap Core First , symbolbaserad AKK mjukvara
   Förebyggande åtgärder vid utmanande beteende

  • Ota yhteyttä
  • puheterapeutti

   Yvonne Backlund

  • 044 788 1046
  • Työskentelen ruotsiksi, lähinnä koulu- ja päiväkoti-ikäisten lasten kanssa, mutta otan myös vastaan puheterapiaa tarvitsevia aikuisia. Tapaan asiakkaitani koulussa, päiväkodissa, kotona tai Folkhälsanin vastaanotolla Pietarsaaressa tai Kokkolassa, ja yhdessä työskentelemme kommunikaation parissa eri keinoin. Joskus voi olla kyse myöhästyneestä kielellisestä kehittymisestä, joku tarvitsee tukea ja harjoitusta kielellisten haasteiden tai kommunikaatiohaasteiden takia, toinen tarvitsee apua vaihtoehtoisten kommunikaatiovälineiden, kuten kuvien ja tukiviittomien, käyttöönotossa. Leikillisellä tavalla työskentelemme yhdessä vahvistaaksemme ja harjoittaaksemme juuri sitä, mitä kukin asiakas tarvitsee – ja terapiaan tulon pitää tuntua hauskalta! Puheterapeuttina olen kiinnostunut, luova ja vastaanottavainen, ja pystyn sopeutumaan jokaisen henkilön ja tilanteen mukaisesti. Parasta työssäni on saada tehdä töitä asiakkaiden kanssa, mutta myös saada olla osa jokaisen asiakkaan tukiverkostoa – saada tehdä yhteistyötä päiväkoti- ja kouluhenkilökunnan, muiden terapeuttien, vanhempien ja muiden lapsille tärkeiden henkilöiden kanssa, ja yhdessä löytää ratkaisuja ja tavoitteita, jotka ovat lapselle antoisia.

  • Ota yhteyttä
  • Puheterapeutti, Kokkola

   Janica Baarman

  • 044 788 1108
  • Työskentelen lasten ja nuorten kanssa, joilla on erilaisia kielihaasteita. Pääasiassa työskentelen lasten tai nuorten lähiympäristössä, kuten kotona, päiväkodissa tai koulussa. Voit myös tulla tapaamaan minua vastaanotolle. Joskus työskentelen yksilöllisesti lapsen tai nuoren kanssa ja toisinaan osallistun varhaiskasvatusryhmän toimintaan tai koulun tunnille. Tiivis yhteistyö huoltajien ja päiväkodin sekä koulun henkilökunnan kanssa on minulle erittäin tärkeää, koska he tuntevat lapsen ja nuoren parhaiten ja ovat läsnä heidän jokapäiväisessä elämässään. Tärkeä osa työtäni on myös löytää ratkaisuja ja sovelluksia ympäristöstä, jotta yksittäisen lapsen elämä ja arkeen osallistuminen helpottuisi. Työskentelen pääasiassa ruotsiksi, mutta ohjaan ja keskustelen myös suomeksi ja englanniksi. Voit tulla luokseni palvelusetelillä, KELA:n kautta tai yksityisasiakkaana.

  • Specialpedagogik
   Neuropsykiatria Sosiaaliset taidot ja kommunikaatio
   Kipinä ja käytännön ideoita kuvakommunikointiin
   PECS
   Målinriktad habilitering
   Teckenspråk steg 1
   Monipuolista kommunikointia ydinsanaston avulla
   Kartläggning av stödåtgärder vid inlärningssvårigheter
   Oral Placement Therapy
   Barn med utmanande beteende
   Talterapeut i skolan
   Finlandssvensk teckenspråkskurs
   Tydliggörande pedagogik
   Att jobba med människor

  • Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

  • Åsa Lindroos-Lönnbäck

   Yksikön johtaja, Pietarsaari, Kokkola ja Vaasa

  • puh:
   044 066 5649

  • Yksiköstä vastaavana työntekijänä minun tehtäväni on varmistaa, että asiakkaat saavat meillä parasta mahdollista kuntoutusta. Tarjoamme Folkhälsanilla korkeatasoista kuntoutusta ja kehitämme toimintaa jatkuvasti. Toimintamme on asiakaslähtöistä ja haluamme kaikin tavoin varmistaa, että asiakkailla on asiat hyvin ja he viihtyvät meillä. On äärimmäisen arvokasta päästä jakamaan asiakkaiden ja terapeuttien ilon hetkiä. Tätä arvostan arjen työssä todella paljon. Työhyvinvointi on meille tärkeää ja keskustelemme asioista ja niiden mahdollisista ratkaisuista paljon yhdessä. Johtaessani toimintaa pyrin näkemään asioiden myönteiset puolet ja helpottamaan kollegoiden työtä parhaani mukaan. Työskentelin ennen toimintarajoitteisten lasten ja nuorten parissa, mutta nykyisin keskityn hallinnollisiin ja organisaatioon liittyviin tehtäviin. Pidän myös tästä työstä. Annan mielelläni lisätietoa toiminnastamme.

   Näytä lisää
  • Ota yhteyttä