Folkhälsanin vastaanotto Mustasaaressa

Folkhälsanin kuntoutus Mustasaaressa tarjoaa toimintaterapiaa ja fysioterapiaa lapsille, nuorille ja aikuisille.

Tervetuloa kuntoutukseemme Mustasaaressa!

Folkhälsanin asiakkaana keskitymme sinuun ja siihen, miten yhdessä voimme parantaa elämänlaatuasi. Välillä tarvitsemme apua päästäksemme elämässä eteenpäin, ja taustatekijät ovat aina yksilöllisiä.

Joskus kohtaamme haasteita jo syntymästä lähtien, ja toisinaan elämän tapahtumat voivat luoda esteitä täysipainoiselle elämälle. Yhdessä voimme työskennellä sen eteen, että sinä tai lapsesi saatte parhaat mahdolliset edellytykset nauttia elämästä.

Tarjoamme seuraavia terapiamuotoja

Toimintaterapia – tukea arkeen  

Tarvitsetko uusia tapoja selviytyä arjessa esimerkiksi sairauden tai onnettomuuden seurauksena? Tai tarvitseeko lapsesi apua esimerkiksi keskittymiskyvyn tai hienomotoristen taitojen vahvistamiseen? Tervetuloa meille! Toimintaterapiassa lähdemme liikkeelle yksilön tarpeista, motivaatiosta, vahvuuksista ja voimavaroista, ja työskentelemme yhdessä toimivan ja merkityksellisen arjen saavuttamiseksi.  

Terapia toteutetaan joko asiakkaan omassa arkiympäristössä (kotona, koulussa tai päiväkodissa), Folkhälsanin tiloissa tai etäterapiana.  

Toimintaterapia lapsille  

Tarvitseeko lapsesi apua keskittymiskyvyn, hienomotoriikan tai sosiaalisten taitojen vahvistamisessa? Tunnistamme yhdessä vahvuudet ja työskentelemme kohti toimivaa arkea asiakkaan itsensä asettamien tavoitteiden mukaisesti. Jokaisella on oikeus merkitykselliseen arkeen.  

Terapia toteutetaan joko asiakkaan omassa arkiympäristössä (koulussa, päiväkodissa tai kotona) tai Folkhälsanin tiloissa.

Toimintaterapia aikuisille  

Haluamme auttaa sinua selviytymään itsenäisestä elämästä. Tämä tapahtuu löytämällä uusia tapoja toimia arjessa. Ehkä tarvitset harjoitusta koordinaation kehittämiseen tai itseluottamuksen vahvistamiseen? Tai ehkä tarvitset toimintaterapiaa sairauden tai onnettomuuden seurauksena?  

Toimintaterapiassa lähtökohtana ovat yksilön tarpeet, motivaatio, vahvuudet ja voimavarat. Tunnistamme yhdessä vahvuutesi ja työskentelemme kohti toimivaa arkea omien tavoitteidesi mukaisesti. Jokaisella on oikeus merkitykselliseen arkeen.  

Terapia toteutetaan joko omassa arkiympäristössäsi tai Folkhälsanin tiloissa.

Tietoa Kela-asiakkaille

Tietoa välineistä ja jonotilanne.

Kuntaryhmä 2: Vöyri, Mustasaari, Vaasa, Laihia ja Maalahti  

Kuntaryhmä 3: Kaskinen, Korsnäs, Kristiinankaupunki ja Närpiö  

Lisätietoja ja terapeutin valinta löytyvät terapeuttien kuvauksista alempana sivulla.

Kuntaryhmä 2 (Vöyri, Mustasaari, Vaasa, Laihia ja Maalahti): vähintään 1 kuukausi  

Kuntaryhmä 3 (Kaskinen, Korsnäs, Kristiinankaupunki, Närpiö): vähintään 1 kuukausi

  • NEMS (neuromuskulaarinen stimulaattori)  
  • Parafiini-lämpöhoito  
  • Peiliterapiamateriaalit  
  • Harjoitusmateriaalit ja testit: hienomotoriikka, karkeamotoriikka, visuaalinen hahmottaminen, käsi-silmäkoordinaatio, kognitiiviset taidot, sensomotoriset taidot  
  • Materiaalit lapsen leikkitaitojen tukemiseen  
  • Ipad ja pelit  
  • Erityiskeittiövälineet (apuvälineet)

Tukiviittomat, symbolikommunikaatiotuki eri kommunikointiapuvälineillä, kuten kuvatuella ja digitaalisilla apuvälineillä.

Palvelu- ja avustajaeläimet ovat tervetulleita vastaanotollemme, mutta niistä tulee ilmoittaa etukäteen, jotta voimme ottaa huomioon allergiset asiakkaat.

Elätkö neurologisten haasteiden, kuten aivohalvauksen, MS-taudin, lihassairauksien, CP-vamman, selkäydinvamman, aivovamman tai erilaisten kipu- ja stressiperäisten ongelmien kanssa? Tai onko sinulla lapsi, joka tarvitsee tukea ryömimään ja kävelemään oppimisessa tai harjoittelua päiväkodin leikkivälineillä selviytymiseen? Tervetuloa meille!

Fysioterapian avulla voimme yhdessä lisätä tai ylläpitää sinun tai lapsesi toimintakykyä. Terapia toteutetaan joko asiakkaan omassa arkiympäristössä (kotona, koulussa tai päiväkodissa), Folkhälsanin tiloissa tai etäterapiana.

Fysioterapia lapsille

Onko lapsellasi erityistarpeita fyysisten arkihaasteiden selvittämisessä? Tarvitseeko hän tukea ryömimään ja kävelemään oppimisessa tai harjoittelua päiväkodin leikkivälineiden käyttöön? Ehkä lapsesi tarvitsee harjoitusta koordinaation ja tasapainon kehittämiseen? Syitä motoristen taitojen harjoittelulle voi olla monia. Taustalla voi olla esimerkiksi CP-vamma tai kromosomipoikkeavuus, mutta joskus diagnoosia ei ole, ja motorinen kehitys on silti viivästynyt.

Lähtökohtanamme ovat perheen toiveet, ja harjoittelemme asioita, jotka ovat teille tärkeitä. Huomioimme lapsen kokonaisvaltaisen motorisen kehityksen ja autamme erityisvarusteiden sekä mahdollisten apuvälineiden hankinnassa.

Työskentelemme kaikenikäisten lasten kanssa – vastasyntyneistä teini-ikäisiin. Fysioterapia toteutetaan pääasiassa lapsen omassa arkiympäristössä, mutta vastaanotolle voi tulla myös Folkhälsanin tiloihin.

Fysioterapia aikuisille

Elätkö neurologisten haasteiden, kuten aivohalvauksen, MS-taudin, lihassairauksien, CP-vamman, selkäydinvamman, aivovamman tai erilaisten kipu- ja stressiperäisten ongelmien kanssa?

Fysioterapiassa työskentelemme toimintakykysi lisäämiseksi tai ylläpitämiseksi. Keskitymme aktiviteetteihin, jotka ovat sinulle tärkeitä ja merkityksellisiä. Yksi tavoitteistamme on auttaa sinua löytämään juuri sinulle sopivan vapaa-ajan harrastuksen. Voimme myös auttaa sinua kokeilemaan erilaisia apuvälineitä, jotka tukevat itsenäistä selviytymistäsi arjessa.

Meillä on kuntosali, joka on mukautettu henkilöille, joilla on toimintarajoitteita, sekä terapia-allas, jonka vesi on 32-asteista. Lisäksi tarjoamme Indego-kävelyrobotilla toteutettavaa kuntoutusta.

Tietoa Kela-asiakkaille

Tietoa välineistä ja jonotilanne

Kuntaryhmä 2: Vöyri, Mustasaari, Vaasa, Laihia ja Maalahti  

Lisätietoja ja terapeutin valinta löytyvät terapeuttien kuvauksista alempana sivulla.

Kuntaryhmä 2 (Vöyri, Mustasaari, Vaasa, Laihia ja Maalahti): 2 viikkoa

  • Kävelyrobotti  
  • Painokevennysharjoitteluun tarkoitettu valjaisto  
  • Pyörätuolille soveltuvat kuntosalilaitteet  
  • I-balance  
  • Balo-tasapainoharjoittelulaite  
  • NuStep  
  • Therapy master  
  • Tasapainoharjoitteluvälineet  
  • Motomed  
  • Nojapuut
  • Puolapuut  
  • Monipuolinen valikoima pienempiä harjoitusvälineitä  
  • Kävelyapuvälineet (rollaattori, Eva-teline, kyynärsauvat, kävelykeppi)  
  • Mattopenkki 
  • Kapea voimistelupenkki  
  • Allas, jossa henkilönostin, veden lämpötila 32 astetta  
  • Välineet allasharjoitteluun  
  • Suihkutuolit  
  • Pyörällinen suihkutuoli  
  • Rollaattori

Tukiviittomat, symboliviestintä (Bliss).

Palvelu- ja avustajaeläimet ovat tervetulleita vastaanotollemme, mutta niistä tulee ilmoittaa etukäteen, jotta voimme ottaa huomioon allergiset asiakkaat.

Fysioterapeutit

Psykofyysinen fysioterapia keskittyy kehon ja mielen väliseen vuorovaikutukseen sekä siihen, miten keho reagoi tunteisiin fysiologisten oireiden kautta.

Psykofyysisessä fysioterapiassa kehoa ja mieltä käsitellään kokonaisuutena. Keho vaikuttaa mieleen, ja samanaikaisesti tunteet ja ajatukset heijastuvat tapaamme liikkua sekä kokemukseen omasta kehosta.

Psykofyysisessä fysioterapiassa voidaan työskennellä esimerkiksi seuraavien asioiden parissa:

  • kehotietoisuus ja kehonhahmotus
  • hengitys
  • ryhti
  • liikkumismallit
  • läsnäolo
  • turvallisuuden tunne
  • rentoutuminen
  • itsesäätely
  • harjoitukset, jotka vahvistavat vuorovaikutusta muiden ihmisten kanssa

Eri kehollisten harjoitusten avulla asiakas voi lisätä tietoisuutta omasta kehostaan ja sen reaktioista sekä löytää omia voimavarojaan, jotka voivat auttaa erilaisten fyysisten oireiden kanssa. Asiakas voi löytää uusia mahdollisuuksia muutokseen ja kehitykseen omassa elämäntilanteessaan.

Psykofyysinen fysioterapia sopii erityisesti esimerkiksi työuupumukseen, stressiperäisiin vaivoihin, kipuongelmiin, ahdistukseen, lievään masennukseen, jännitystiloihin ja uniongelmiin.

Lapsilla ja nuorilla, joilla on neuropsykiatrisia haasteita, voi olla arjessa monenlaisia vaikeuksia. Neuropsykiatriset valmentajamme voivat auttaa löytämään keinoja ja menetelmiä, jotka sujuvoittavat arkea.

Neuropsykiatrinen valmennus lapsille ja nuorille

Valmennuksessa etsitään yhdessä uusia ratkaisuja arjen käytännön haasteisiin sekä hyödynnetään lapsen, nuoren ja perheen omia voimavaroja. Tavoitteena on vahvistaa lapsen käsitystä siitä, millä tavoin hänen kannattaa toimia eri tilanteissa ja auttaa häntä selviytymään tulevaisuudessa mahdollisimman itsenäisesti. Usein kyse on erilaisten ratkaisujen kokeilemisesta tiettyihin haastaviin arjen tilanteisiin.

Neuropsykiatrinen valmentaja tukee sekä lasta/nuorta että perhettä tarjoamalla tietoa ja ohjausta sekä harjoittelemalla yhdessä arjen tilanteita. Valmennuksen sisältö ja menetelmät vaihtelevat lapsen iän ja tarpeiden sekä perheen tilanteen mukaan, mutta työskentelyssä on aina tiivis yhteistyö perheen sekä päiväkodin tai koulun kanssa.

Esimerkkejä valmennuksen osa-alueista:

  1. Arjen parempi organisointi ja ajankäytön hallinta
  2. Itsetuntemuksen vahvistaminen (omat vahvuudet, haasteet jne.)
  3. Itseluottamuksen ja -tunnon kehittäminen
  4. Sosiaalisten taitojen harjoittelu ja vuorovaikutuksen vahvistaminen
  5. Opiskelutekniikoiden harjoittelu ja tutustuminen erilaisiin opiskelumenetelmiin

Ota yhteyttä

Osoite

Niilontie 1 ja Markkinatie 1, 65610 Mustasaari

Järjestäjä

Folkhälsan Välfärd Ab

Yhteyshenkilö

Yksikön vastaava Eliisa Uusihaka

Puhelin

050 407 3483

Maksutiedot

Voit tulla meille palveluseteleillä tai maksusitoumuksella, jonka myöntäjänä voi olla Kela, hyvinvointialueesi tai vakuutusyhtiösi.

Voit myös ottaa yhteyttä meihin omakustanteisena asiakkaana.

Arvomme ja Kela-tietoa

Folkhälsanin kolme arvoa – osaaminen, osallistuminen ja huolenpito – näkyvät koko organisaation toiminnassa kaikilla tasoilla.  

Osaaminen

Osaamisemme herättää luottamusta. Näytämme osaamisemme työskentelemällä tavoitteellisesti ja kustannustehokkaasti. Olemme arjessamme sekä innovatiivisia että empaattisia.  

Osallistuminen

Osallistumisemme vaikuttaa yhteiskuntaan. Jokainen meistä edistää sitä, että Folkhälsan on edelläkävijä. Kannamme vastuuta ihmisistä ja uskomme tulevaisuuteen.  

Huolenpito

Huolenpito tarkoittaa ihmisarvon kunnioittamista. Näemme ihmisen kokonaisuutena ja kohtaamme jokaisen yksilöllisesti. Teemme yhteistyötä ja kannustamme aktiiviseen vuorovaikutukseen.

Kuntoutusta sinun arkeasi tukemaan

Folkhälsanin kuntoutuksessa Mustasaaressa kohtaamme sinut huolellisesti ja asiantuntevasti. Tarjoamme yksilöllisesti räätälöityä terapiaa ja harjoittelua kaikenikäisille – allasterapiasta fysio- ja toimintaterapiaan. Olemme lähellä arkeasi, tarjoten koti- ja yrityskäyntejä koko alueella.

En ung man utövar fysioterapi tillsammans med en terapeut
En ung kvinna tränar fysioterapi tillsammans med en terapeut
Utövning av ergoterapi med leksak