Ensimmäiset mentaalivalmentajat valmistuneet - Folkhälsan
16 toukokuuta 2017

Ensimmäiset mentaalivalmentajat valmistuneet

Ensimmäiset mentaalivalmentajat ovat juuri valmistuneet Norrvallassa Vöyrillä ja Solvallassa Espoossa.

Folkhälsan käynnisti kaksivuotisen ohjelman syksyllä 2015. 

-Tavoitteemme oli, että voisimme vuosittain ottaa mukaan uusia opiskelijoita koulutukseen, ja siinä olemme onnistuneet, sanoo koulutuksesta vastaava Folkhälsanin urheilutuottaja Joakim Träskelin.

-Norrvallassa opiskelleet saivat päättötodistuksen 11.5. ja Solvallassa opiskelleet 16.5.

-Mentaalivalmennus kehittää psyykkistä vahvuutta, ja se auttaa meitä toimimaan paremmin eri elämäntilanteissa, sanoo Träskelin.

Auttaa lisäämään hyvinvointia

-Koulutuksesta valmistuneilla on hyvät valmiudet auttaa muita ihmisiä kehittämään heidän omaa henkilökohtaista tehokkuuttaan ja hyvinvointiaan sekä ammatillisella että henkilökohtaisella puolella.  

- Se, miten toimimme mentaalisesti on pitkälti synonyymi sille, miltä meistä tuntuu ja miten suoritamme tehtävämme. Mielestämme mielen ja ajatusten hallinnan opettaminen ja kehittäminen on tärkeää kaikissa elämäntilanteissa. 

Träskelin pitää mentaalikoulutusta tärkeänä osana terveyden ja hyvinvoinnin koulutusta.

Odotukset ylittyneet

 

Iris Holmback on yksi vastavalmistuneista mentaalivalmentajista.

-Menin mukaan valmentajakoulutukseen ja ajattelin, että mentaalivalmennus kuulosti hyvältä ja täydensi opintokokonaisuutta. Halusin lisää tietoa, miten äly ja aivot toimivat ja olin utelias oppimaan kuinka mentaalivalmennusta voisi käyttää psyykkisen terveyden vahvistamiseen, sanoo Holmback. 

Hänen mielestään koulutus on ylittänyt odotukset. 

-Koulutus on ollut hyvin monipuolista.  Koulutuksen metodi, jossa teoria ja käytännön harjoitteet sekä oma mentaalivalmennus vuorottelivat, antoi minulle paljon ajatuksia omaan henkilökohtaisen kehittymiseeni liittyen. Se on myös inspiroinut minua opettamaan metodeja laajemmin toisillekin ihmisille. Opettajat ovat olleet osaavia, ja meillä on ollut mukava yhteishenki luokassa, sanoo Holmback.

Monia ahaa-elämyksiä

Myös Annika Ahrner-Nyberg on juuri valmistunut mentaalivalmentajaksi. 

- Aloin opiskella mentaalivalmennusta sattumalta.  Näin mainoksen ja ajattelin "Kyllä! Se on minua varten!" Koulutus on antanut minulle enemmän kuin olisin ikinä unelmoinut, sanoo Ahrner-Nyberg.

Lähiopiskelupäivät ovat antaneet hänelle paljon osaamista ja ahaa-elämyksiä. 

-Ensimmäisen vuoden lopussa päätin opiskelukaverini kanssa, että tähän voisimme satsata kaikkemme. Päätös tarkoittaa, että olen vuoden 2017 alusta asti 100 %:sti mentaalivalmennusyrittäjä.

Ylin kuva: Vastavalmistuneet mentaalivalmentajat Norrvallasta 11.5. Kuva: Anci Jylhä.