Doula

Tukea perheenlisäystä odottavalle

Folkhälsanin vapaaehtoiset doulat ovat tukihenkilöitä raskaana olevalle. Vapaaehtoiset doulamme antavat tukea raskauden ja synnytyksen aikana, sekä hetken aikaa vauvan syntymän jälkeen. Folkhälsanin Doulat tukevat ensisijaisesti ruotsinkielisiä ja kaksikielisiä perheitä. Uudellamaalla ja Turunmaalla voit kysellä suomenkielisiä doulia Ensi- ja turvakotienliiton yhdistyksistä tai Suomen doulista. Pohjanmaalla voit kysellä suomenkielisiä doulia Folkhälsanin kautta.

Keskustelukumppani 

Doulan tärkein tehtävä on olla paikalla äitiä ja perhettä varten. Doula on kanssakulkija, jonka kanssa voi keskustella synnytyksestä tai vanhemmuudesta. Doula kuuntelee, antaa tietoa, rohkaisee, kannustaa ja tulee mukaan synnytykseen, mikäli se on mahdollista. Tarjoamme ensisijaisesti ruotsinkielisiä doula-palveluita Uudellamaalla, Pohjanmaalla, Turunmaalla ja Ahvenanmaalla. Folkhälsan perii 40 €:n maksun, jolla katetaan osan doulatoiminnasta. Lisätietoja toiminnasta esitteestämme ja doulakirjastamme.

Kysymyksiä ja vastauksia

Voit ottaa yhteyttä milloin tahansa raskausaikana.
Suosittelemme ottamaan yhteyttä pari kuukautta ennen laskettua aikaa.
Jos laskettu aikasi osuu kesäkuukausille, ole yhteydessä meihin viimeistään toukokuulla, sillä kesä-heinäkuulla ei ole doula-välitystä.

 

Ei, sillä kaikki doulamme työskentelevät vapaaehtoispohjalta ja tarjoutuvat toimimaan perheen doulana silloin, kun se heille on mahdollista.

Tottahan toki – synnytyssairaaloissa suhtaudutaan positiivisesti douliin.
Synnytykseen voi ottaa mukaan kaksi tukihenkilöä.

Tärkeää tietoa

Doulamme toimivat pääsääntöisesti ruotsinkielellä, mutta moni puhuu myös muita kieliä.
Doulamme tekevät palkatonta vapaaehtoistyötä ja siksi emme voi taata, että doula pääsee mukaan synnytykseen.

Folkhälsan perii 40 €:n maksun, jolla katetaan osan doulatoiminnasta. Olemme tiiviissä yhteistyössä Ensi- ja turvakotien liiton jäsenyhdistysten vapaaehtoisdoulien kanssa.

Yhteystiedot

  • Victoria Björk

   Koordinaattori, Pohjanmaa, Turunmaa

  • puh:
   044 788 3709

  • Terveydenedistäminen tuleville perheille Doulatoiminta

   Näytä lisää
  • Ota yhteyttä
  • Pernilla Löfs-Grankulla

   Ohjaaja, Pohjanmaa

  • puh:
   044 488 3060

  • Ota yhteyttä