Työskentele hoitajana - Ida ja Mikaela

“Tässä työssä on aina kysymys suhteista”

Persoonallisuus tärkeimpänä työkalunaan Ida Wiberg ja Mikaela Haglund hoitavat työpäiväänsä. Ihmissuhteet ovat tärkein tekijä, mikä saa heidät valitsemaan hoitoalan yhä uudelleen.

Työskentele Folkhälsanilla

Ida Wiberg ja Mikaela Haglund ovat työskennelleet yhdessä jo kaksi vuotta Folkhälsanin Brummerska hemmetissä.

– Parasta ammatissani on se, että saan olla 100 % oma itseni. Sekä työkavereiden että täällä asuvien asukkaiden kanssa, kertoo Haglund.

– Olen täysin samaa mieltä! Täällä saan käyttää persoonallisuuttani yhtenä työvälineenäni. Sillä on tietysti myös kääntöpuolensa, jos itsellä on huono päivä.  Toisaalta taas on ihan ok sanoa ääneen, että “tänään minulla on huono päivä” - ja se tapaa yleensä heti helpottaa, nauraa Wiberg.

Haglund uskoo, että ehkä juuri se määrittelee hyvän tiimin.

– Tunnemme toisemme läpikotaisin. Olemme kaikki ihmisiä, joilla on erilaisia tarpeita ja persoonallisuuksia - riippumatta siitä puhummeko hoitajasta tai asukkaasta. Meillä kaikilla on huonoja päiviä, mutta tuemme toisiamme silloin kun sitä tarvitaan.

Työkavereiden keskeinen tuki on ratkaisevaa

Erityisesti kriisitilanteissa on tärkeää, että on joku, joka vahvistaa, että asiat tehdään oikein.

– Silloin on hyvä, kun on kollega lähellä, jota voi konsultoida. Tiedän, että Mikaelan kanssa yhteistyö toimii. Vahvistamme toisiamme stressaavissa tilanteissa. Yhdessä saamme kaiken hoidettua.

Paikka jokaiselle

Haglund on koulutukseltaan sosionomi ja Wiberg on sairaanhoitaja.

– Työkaverit ovat ainainen lähde uusille taidoille ja inspiraatiolle. Minä, joka olen koulutukseltani sosionomi, olen esimerkiksi oppinut Idalta paljon hoitotyöstä. Joka kerta, kun hän puhdistaa haavaa, olen paikalla kyselemässä. Mitä sinä teet? Miksi teet tuolla tavalla? Sillä tavalla opin koko ajan uutta, kertoo Haglund. 

– Se onkin tällä alalla hauskaa, että suuntautumisia on niin monia! Jos on edes vähänkään kallellaan hoitoalan suuntaan, löytyy paikka täältä takuulla!

Mutta tärkeintä on persoonallisuus.

– Kaikessa on kyse antamisesta ja ottamisesta. Työlle antaa itsensä ja oman persoonallisuutensa ja vastineeksi saa valtavasti kaikilta niiltä, jotka viettävät päivänsä täällä Brummerskassa. Tulen joka kerta yhtä iloiseksi tullessani töihin ja Idan ollessa täällä. Hän on aina hyvällä tuulella ja piristää meitä muita, kertoo Haglund.

– Sama pätee kyllä myös sinuun, Mikaela. Jokainen vuoro, jonka työskentelemme yhdessä tuntuu sujuvan ilman ponnisteluja. Sinun kanssasi voi puhua kaikesta ja sinulta voi kysyä kaikkea!