Kesätyö - Siv-Britt

”Kun tulin kotiin, mietin paljon, miten kovaa ja tärkeää työtä hoitajat tekevät”

Uudessakaarlepyyssä syntynyt Siv-Britt Lindholm, 53, työskenteli kesätöissä hoitajana Folkhälsanin Villa Rosassa Raaseporissa kesällä 2021. Työ sai hänet ymmärtämään, kuinka kovaa ja tärkeää työtä hoitajat tekevät. Runsaan vuoden kuluttua hänen on tarkoitus valmistua lähihoitajaksi.

Työskentele Folkhälsanilla

Mitä teit tavallisena työpäivänä?

Aamuvuoroon saapuessani sain yövuoron henkilökunnalta raportin yön aikana tapahtuneesta, ja siitä päivä jatkui kaikenlaisten askareiden kanssa. Villa Rosan ympäristössä on upeaa luontoa metsineen ja hevostalleineen, joten parhaina päivinä käytiin myös ulkona ja heräteltiin vanhoja muistoja kesäisten tuoksujen avulla.

Mikä juuri sinun työssäsi oli tärkeää?

Tässä työssä pitää nauttia hyvän tekemisestä muille. Se on kaiken perusta. Haluta toiselle hyvää. Olen aiemmin työskennellyt leipurina ja siivoojana, mutta nyt viime vuosina olen vaihtanut lähihoitajaksi. Runsaan vuoden kuluttua valmistun koulusta.

Mitä sellaista opit kesätyön aikana, mitä käytät myöhemmin elämässäsi?

Sain hyvän käsityksen siitä, miten hoito ryhmäkodissa toimii. Rutiinit, haavanhoito, lääkkeet, ihmisten kohtaaminen. Kun tulin kotiin, mietin paljon, miten kovaa ja tärkeää työtä hoitajat tekevät. Mutta kova työ ei pelota minua, koska ihmisten kanssa työskennellessä saa niin paljon takaisin.

Mikä oli parasta työssäsi?

Ihmiset. Aina. Monet ihmisistä, joiden parissa työskentelin, olivat ajatuksiltaan niin selkeitä, ja ihmisten välillä oli todella vuorovaikutusta, kun oli aikaa istua alas ja keskustella.

Kolme vinkkiä sellaisen kesätyön löytämiseen, josta pitää:

  • Niin kauan kuin opiskelee, tulee mielestäni hyödyntää mahdollisuutta vaihtaa työpaikkaa ja kokeilla uusia paikkoja ja uusia yksiköitä. Tutustu mahdollisuuksiin myös muilla paikkakunnilla kuin omallasi! Sain mahdollisuuden kokeilla kesätyötä kesämökkini lähellä.
  • Uskalla kokeilla jotain uutta! Kokemus vie meitä aina eteenpäin. Tämä oli ensimmäinen työpaikkani varsinaisessa palvelukodissa, ja opin paljon.
  • Ajattele, että kesätyöt ovat vain lyhyt aika elämässä. Jos et pitänyt siitä, tiedät ainakin, mitä et halua tehdä seuraavana kesänä.