Solvallan hyvinvointipäivät ryhmille

Järjestä hyvinvointipäivä ryhmällesi!

Tarjoamme ryhmille upeita mahdollisuuksia unohtumattomiin elämyksiin. Räätälöimme ohjelman toiveittenne mukaisesti! Liikuntaa, luentoja, kuntotestejä ja rentoutumista.

Pyydä tarjous

 

En grupp motionärer tränar tillsammans.

Mitä jos tarjoaisitte henkilökunnalle esimerkiksi terveysluennon ja liikuntapalveluita tai sitten yhdistetyn kokous- ja liikuntapäivän?

Iloiset ohjaajamme tuntien uskallamme luvata, että järjestelymme toimivat, ja takaamme, että innostus tarttuu koko porukkaan! Voitte valita ohjattua liikuntaa, luontoelämyksiä, urheilua ja kuntotestejä sekä rentoutusta Solvallan rantasaunalla tai laavulla.

Nyt myös etänä! Jos teillä ei ole mahdollista tulla luoksemme niin me tulemme teidän luoksenne!
Tarjoamme hyvinvointiluentoja myös etänä. Osa aktiviteeteista on myös mahdollista toteuttaa etänä tai ohjaajamme tulevat teille ohjaamaan aktiviteettejä tai liikuntaa.

Ottakaa yhteyttä niin kerromme lisää!

Aktiviteetit

• Harjoita lihasvoimaa 5 minuuttia päivässä
Tule mukaan kokeilemaan tehokkaita harjoituksia, joilla saat voimaharjoittelun osaksi arkeasi vain viidessä minuutissa. Mitä vanhemmaksi tulemme, sitä tärkeämpää on ylläpitää sekä lihasvoimaa että liikkuvuutta. Toiminnallisen harjoittelun avulla voit sisällyttää molemmat osa-alueet arkeesi, nopeasti ja tehokkaasti. Kokeilemme useita erilaisia 5 minuutin harjoitusohjelmia, jossa hyödynnämme oman kehon painoa ja joita voit jatkossa tehdä missä tahansa ja milloin tahansa. Tunti soveltuu sekä aloittelijoille että kokeneemmille liikkujille. Tavoitteena liikunnan ilo sykkeen noustessa siinä sivussa- tule mukaan ja innostu!
Kesto 60 min. Soveltuu kaikille. Osallistujamäärä: 4–150 henkilöä

 

• Solvalla Workout
Tehokas harjoitus, jossa jokainen osa-alue koostuu kolmesta harjoituksesta, jotka toistetaan 2 x 1 min ajan.
o Alue 1: Jalat
o Alue 2: Ylävartalo
o Alue 3: Keskivartalo
o Alue 4: Sykkeen kohotus
Kesto 60 min. Soveltuu kaikille. Osallistujamäärä: 10–100 henkilöä

• Yhdistä kävely voimaharjoitteluun 
Tunnilla yhdistämme reippaan kävelyn voimaharjoitteluun kauniissa Nuuksion metsämaisemissa. Opit sisällyttämään voimaharjoittelun osaksi kävelylenkkejäsi kevyillä tehokkailla harjoituksilla.
Kesto 60–90 min. Soveltuu kaikille. Osallistujamäärä: 5–50 henkilöä

• Dynaaminen liikkuvuusharjoittelu
Onko kehossasi jäykkyyttä esimerkiksi liiallisen istumisen vuoksi? Siinä tapauksessa tämä on sinulle sopiva harjoittelu. Painopiste harjoittelussa on niskassa, hartioissa, selässä sekä lonkissa. Dynaaminen liikkuvuusharjoittelu tarkoittaa liikkuvuuden harjoittelua aktiivisten harjoitusten avulla. Tule mukaan ja rentouta kehoasi sekä opi kevyitä harjoituksia, joita voit tehdä kotona tai työn lomassa.
Kesto 60 min. Sopii kaikille. Osallistujamäärä: 5 – 60 henkilöä

• PT-ryhmässä
Henkilökohtaista kuntosaliharjoittelua sinulle ja tiimillesi. Vahvista tiimihenkeä samalla kun opitte voimaharjoittelun perusteet.
Ohjelmassa opitte:

 1. Suunnittelemaan harjoittelunne
 2. Oikeat liikeradat ja liikkeissä työskentelevät lihakset
 3. Aikojen, toistojen ja sarjojen oppiminen osana harjoittelua
 4. Harjoitusohjelman, jota noudattaa arjessa

Kesto 60 min/ tapaaminen. Suositeltu vähimmäismäärä kahdeksan tapaamista. Soveltuu kaikille. Osallistujamäärä 6–20 henkilöä.

• Kuntosaliharjoittelu tutuksi
Tule mukaan oppimaan perustekniikka kuntosaliharjoitteluun, sekä kuinka toteuttaa tehokas ja monipuolinen kuntosaliharjoittelu. Opit myös, mitä tarkoitetaan sarjoilla ja toistoilla sekä palautusajat eri liikkeiden välillä.
Kesto 60–90 min. Osallistujamäärä 8–15 henkilöä

Run Together
Juoksukoulu aloittelijoille, jotka haluavat aloittaa juoksuharjoittelun. Juoksu on aika- ja kustannustehokas harjoittelumuoto, jota voi harjoittaa missä tahansa. Tule mukaan oppimaan juoksuharjoittelun perusteet ja miten voit rakentaa juoksuharjoittelusi osaksi arkeasi.
Ehkä innostut perustamaan juoksuryhmän työyhteisöösi? Ohjaajamme kanssa sovitut tapaamiset voidaan järjestää asiakkaan toiveiden mukaan Uudellamaalla.
Kesto 60 min. Suositeltu vähimmäismäärä kuusi tapaamista. Osallistujamäärä: 6–20 henkilöä

Levypainoharjoittelun perusteet
Opi levypainoharjoittelun perusteet ja oikeat tekniikat. Harjoituksen aikana käymme läpi liikkeitä, kuten:

• Kyykky
• Maastaveto
• Askelkyykky
• Soutu
• Penkkipunnerrus
• Pystypunnerrus
Kesto 60–90 min. Soveltuu kaikille. Osallistujamäärä: 4–10 henkilöä

• Kuntonyrkkeily
Kuntonyrkkeily on hauska ja tehokas liikunta aktiviteetti. Harjoittelemme erilaisia lyöntitekniikoita, yhdessä parimme kanssa.
Kesto 60 min. Soveltuu kaikille. Osallistujamäärä: 6–14 henkilöä

Luontovaellus yhdistettynä tietoiseen läsnäoloon.
Kävelemme 4 kilometrin matkan, jonka varrella harjoitamme erilaisia tietoisen läsnäolon harjoituksia. Harjoitukset ovat helppoja suorittaa ja kokeilemme monia erilaisia harjoituksia, jotta jokainen osallistuja löytää itselleen sopivan tavan rentoutua ja pysähtyä metsämaisemissa.
Ohjelma voidaan toteuttaa myös tarvittaessa sisätiloissa, ilman vaellusta.
Kesto 60-90 min. Sopii kaikille. Osallistujamäärä: 5-60 henkilöä.

Kehonskannaus
Aloitamme avaavilla ja aktivoivilla liikkeillä, jonka jälkeen skannaamme kehomme hengittäen koko kehon läpi, samalla tunnistaen mahdolliset jännittyneet kohdat kehossamme. Tunti on rentouttava ja palauttava harjoittelu, jossa jokainen pääsee pysähtymään arjen keskellä.
Kesto 60 min. Sopii kaikille. Osallistujamäärä: 5–50 henkilöä.

Riippumattorentoutus
Aloitamme avaavilla ja aktivoivilla liikkeillä, jonka jälkeen teemme rentoutumisharjoittelun riippumatossa, rauhallisessa metsämaisemassa. Anna metsän ja riippumaton rentouttaa mielesi ja kehosi.
Kesto 60 min. Sopii kaikille. Osallistujamäärä: 10 henkilöä.

• Luontovaellus
Nauti kauniista metsämaisemista samalla kun liikumme luonnon vaihtelevassa maastossa. Vaellus voidaan toteuttaa myös lumikengillä tai yhdistää nuotiokahveihin upealla kodalla. Ohjattua vaellusta voidaan muokata ryhmän toiveiden mukaisesti.
Kesto 60–90 min. Soveltuu kaikille. Osallistujamäärä: 5–50 henkilöä

• Ohjattu sieni- ja marjaretki
Ota kori mukaan ja tule poimimaan metsänantimia oppaidemme kanssa. Nautimme syksyn upeista väreistä metsässä ja toivottavasti saamme korit täyteen metsän herkkuja. Ohjelma toteutettavissa vain sieni- ja marjakaudella.
Kesto 2 tuntia. Sopii kaikille. Osallistujamäärä: 5–30 henkilöä.

• Melonta kajakeilla tai kanooteilla
Melontaa kauniilla Nuuksion Pitkäjärvellä.Opas kertoo varusteista ja opastaa melontatekniikassa.
Kesto 2 tuntia. Uimataito vaaditaan. Osallistujamäärä: Kajakeilla 5-15 henkilöä, kanooteilla 5-30 henkilöä.  

• Fatbike
Maastopyöräilyretki Nuuksion upeissa metsämaisemissa.
Kesto 60–90 min. Osallistujamäärä: 6–12 henkilöä

Aktiviteetit, jotka vahvistavat tiimihenkeä

• Expedition Solvalla
Elämyksiä Nuuksion kauniissa metsämaisemissa. Ohjelma koostuu 6 km vaelluksesta, joissa toteutetaan erilaisia yhteishenkeä kehittäviä harjoitteita, matkan varrella määrätyissä pisteissä.
Ohjelmaan voidaan yhdistää nuotiopannukahvit ja välipala Solvallan kodalla ja talvisaikaan myös lumikenkäily.
Kesto: 90 min. Sopii kaikille. Osallistujamäärä: 10-30

• TeamBuilding
Ohjelmassa ryhmät työskentelevät joukkueittain ja kilpailevat leikkisällä tavalla, suorittaen erilaisia tehtäviä, jotka vahvistavat yhteishenkeä. Kyseessä on rauhallinen ja rento aktiviteetti, jossa ennen kaikkea haastetaan aivonystyröitä hauskassa yhteishengessä.
Kesto 60-90 min. Sopii kaikille. Osallistujamäärä: 10 – 80 henkilöä

• Jousiammunta
Fokus, keskittyminen ja tarkkuus. Tule kokeilemaan jousiammuntaa tiimisi kanssa. Kenellä on tarkin tähtäys?
Kesto 60 min. Sopii kaikille. Osallistujamäärä 5-20

Frisbeegolf
Pelaa frisbeegolfia yhdellä Suomen luonnonkauneimmista radoista, vain kivenheiton päässä Nuuksion kansallispuistosta. Tarkkuuden, keskittymisen ja tekniikan harjoittelua samalla luonnossa liikkuen. Voidaan yhdistää heittotekniikan opettamiseen ennen varsinaista peliä.
Kesto 90 min. Sopii kaikille. Osallistujamäärä: 5-20

• Alppicurling
Rauhallinen ja hauska aktiviteetti, joka vaatii tarkkuutta ja hieman onnea. Liuta kiveä alppicurling radalla, samalla kilpaillen kuka osuu lähemmäksi keskipistettä!
Jäätilanteen salliessa toteutettavissa myös Nuuksion Pitkäjärven jäällä kauniissa luontomaisemissa.
Kesto 60 min. Sopii kaikille. Osallistujamäärä: 5-20

Tarjoamme erilaisia ​​hyvinvointiluentoja, joissa keskitymme kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin, holistisesta näkökulmasta. Uskomme, että hyvinvoinnissa on tärkeää huomioida ihminen kokonaisuutena. Hyvinvointimme ja suorituskykymme, niin vapaa- kuin työaikanakin, koostuu kestävistä ja hyvinvointia tukevista valinnoista ja rutiineista arjessamme. Yhdistämme hyvinvointiluentoihin erilaisia palauttavia fyysisiä sekä mentaalisia harjoitteita, jotka voi ottaa osaksi omaa arkea. Tule mukaan ja inspiroidu yhdessä ammattitaitoistemme luennoitsijoidemme kanssa.

Luennoiden kesto on 45 min- 1 h ja ne voidaan toteuttaa luonnon helmassa metsämaisemissa tai etäyhteydellä.

Elämän tasapaino
Voimme parhaiten, kun koemme elämän olevan tasapainossa. Opettele työskentelemään tasapainolautan avulla saavuttaaksesi holistisen, kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin. Pureudumme hyvinvoinnin eri osa-alueisiin, kuten fyysisen aktivisuuteen, uneen, palautumiseen, ravintoon sekä henkiseen hyvinvointiin ja niiden edistämiseen arjessamme.

• Liikunnanliekki
Hyvinvointiluennolla keskitymme ymmärtämään ja työstämään motivaatioitamme liikunnalliseen elämäntapaan, jotta liikunnankipinästä syntyisi koko elämän kattava liikunnanliekki.
Tutustumme terveyspuskurin luomiseen, joka tukee meitä matkalla ja jaamme konkreettisia vinkkejä fyysiseen aktiivisuuteen ja kuinka voimme tukea itseämme muutoksen prosessissa. Pohdimme myös millaisia liikkujia olemme ja kuinka löytää juuri itselle mieluisa tapa liikkua ja olla aktiivinen arjessa.

• Itsemyötätunto
Puhu lempeästi itsellesi ja tule tietoiseksi sisäisestä dialogistasi. Kaikista maailman ihmisistä puhumme eniten itsellemme. Siksi on tärkeää, että olemme tietoisia sisäisestä dialogistamme. Rakentaako se sinua vai vastustaako se sinua? Luennolla pureudumme myös aivojen ja kehon toimintoihin, sekä kuinka voimme hyötyä niistä, yhdistäen myös käytännön harjoituksia, joita jokainen voi ottaa osaksi omaa arkea.

• Arjen Mindfulness
Hyvinvointiluento, jolla opit lisää tietoisesta läsnäolosta ja sen hyödyistä osana stressinhallintaa. Saat työkaluja tietoisen läsnäolon harjoitteluun, joita noudattaa arjessasi ja opit kohtaamaan itsesi ja ympäristösi lempeämmin.

• Resilienssi & mielen hyvinvointi
Hyvinvointiluento, jolla opit miten aivot toimivat ja miten voit itse tukea henkistä hyvinvointiasi ja lisätä resilienssiäsi, eli kykyäsi selviytyä vastoinkäymisistä. Käymme läpi erilaisia käytännön harjoituksia, joita voit ottaa osaksi arkeasi.

Lisätietoja hyvinvointipalveluistamme

Me Folkhälsan Solvallassa uskomme, että fyysisen aktiivisuuden ja liikunnan ilon avulla voimme saada suomalaiset voimaan paremmin. Liikkumattomuus on kansanterveydellinen haaste, joka meidän jokaisen tulisi ottaa tosissaan. Lisääntynyt passiivisuus, autolla ajo, toimistolla istuminen ja vielä kotona sohvalla makaaminen eivät tule ratkaisemaan tätä haastetta. Haluamme osaltamme olla mukana edistämässä suomalaisten fyysistä aktiivisuutta ja inspiroida teitä ja tiimiäsi hieman liikkuvampaan arkeen. Tule meille ja opi hauskoja sekä kestäviä tapoja yhdistää liikunta osaksi arkea ja elämäntapaasi.

Liikuntaa edistää monipuolisesti terveyttä ja hyvinvointia, esimerkiksi seuraavanlaisesti:

Fyysinen terveys:

  • Sydän ja verisuonet: Säännöllinen fyysinen aktiivisuus vahvistaa sydäntä ja parantaa verenkiertoa, mikä voi vähentää sydän- ja verisuonitautien riskiä.
  • Painonhallinta: Säännöllinen fyysinen aktiivisuus edistää painonhallintaa.

Henkinen hyvinvointi:

  • Stressinhallinta: Fyysinen aktiivisuus vapauttaa endorfiineja, jotka ovat kehon luonnollisia hyvänolon hormoneja. Ne voivat auttaa stressinhallinnassa ja vähentää stressiä ja ahdistusta.
  • Uni ja palautuminen: Säännöllinen liikunta voi parantaa unen laatua ja täten myös kehon palautumista.
  • Lisääntynyt energia ja keskittymiskyky: Säännöllinen liikunta voi lisätä energiatasoja ja parantaa keskittymiskykyä.

Sairauksien ennaltaehkäisy

  • Fyysinen aktiivisuus on liitetty vähentyneeseen riskiin sairastua esimerkiksi tyypin 2 diabetekselle, tietyille syöpämuodoille sekä osteoporoosiin.

Sosiaaliset hyödyt

  • Liikunta voi edistää sosiaalista hyvinvointia, kun yhdessä muiden kanssa osallistutaan urheiluun, ryhmäliikuntaan tai muihin aktiviteetteihin. Se voi parantaa sosiaalisia suhteita ja tarjota mahdollisuuksia tutustua uusiin ihmisiin.

Elämänlaadun parantaminen:

  • Säännöllinen liikunta voi parantaa elämänlaatua edistämällä itsetuntoa ja itseluottamusta.

Ikääntyminen ja liikkuvuus:

  • Fyysinen aktiivisuus voi auttaa ylläpitämään liikkuvuutta ja vähentämään ikään liittyviä ongelmia, kuten lihasmassan ja luuntiheyden vähenemistä.

Aivotoiminta:

  • On tutkimuksia, jotka viittaavat siihen, että fyysisellä aktiivisuudella voi olla positiivinen vaikutus kognitiiviseen toimintaan ja jopa vähentää dementiaan liittyvää riskiä. Fyysisen aktiivisuuden on myös todettu edistävän henkistä hyvinvointia ja tukevan mielenterveyttä.

En ole liikkunut niin paljon arjessa enkä ole lainkaan tuttu voimaharjoittelun kanssa. Voinko kuitenkin osallistua ohjattuihin aktiviteetteihin?
Vastaus: Voit olla rauhallinen, tämä on kysymys, johon törmäämme usein. Pystynkö siihen? Kyllä, pystyt! Olemme suunnitelleet kaikki ohjatut harjoituksemme niin, että ne sopivat kaikille kuntotasosta riippumatta. Keskitymme liikunnan iloon ja siihen, että saatte hauskan hetken yhdessä samalla kun liikutte. Jokainen lähtee omista lähtökohdistaan ja kuntotasostaan liikkeelle. Tämä on tärkeä näkökulma aina kun liikutte meidän kanssamme.

Kuinka monta henkilöä voi osallistua?
Vastaus: Olemme suunnitelleet ohjatut aktiviteetit niin, että monet voivat osallistua samanaikaisesti. Suositellut osallistujamäärät ovat merkittyinä kuhunkin aktiviteettiin. Tarvittaessa aktiviteetti on mahdollista toteuttaa myös pienellä osallistujamäärällä.

Me Folkhälsan Solvallassa uskomme, että on tärkeää pysähtyä säännöllisesti arjessa. Nopeasti muuttuvassa maailmassa, joka vaatii yhä enemmän huomiotamme, olisi tärkeää ottaa käyttöön pieniä hetkiä, jolloin voimme pysähtyä ja tulla tietoisemmiksi kehostamme ja ajatuksistamme. Tämä yhdistettynä kauniiseen luontoomme ja sen rauhoittavaan vaikutukseen antaa sinulle ja tiimillesi mukavan päivän Nuuksion upeissa maisemissa. Tietoinen läsnäolo on kaikille sopivaa ja sitä voi harjoittaa missä tahansa, helpoilla tavoilla. Tule mukaan ja opi lisää siitä, miten voit harjoittaa tietoista läsnäoloa arjessasi.

Tietoinen läsnäolo voidaan myös integroida yritysten ja organisaatioiden ohjelmiin parantamaan henkilöstön hyvinvointia ja työsuoritusta. Tietoisessa läsnäolossa keskitymme hetkessä olemiseen, asioiden hyväksymiseen sellaisena kuin ne ovat ja tarkkailemaan ajatuksia ja tunteita ilman niiden arviointia tai arvostelua.

Tietoisen läsnäolon periaatteita ovat:

 1. Tietoinen läsnäolo: tarkoittaa nykyisen hetken tietoista havainnointia ilman tuomitsemista tai reagoimista. Kyse on jokaisen hetken kokemisesta täydessä tietoisuudessa.
 2. Hengitys ja kehotietoisuus: Yleinen fokus tietoisessa läsnäolossa on hengitys. Keskittymällä hengitykseen voi luoda tietoisuuden kehon fyysisistä tuntemuksista ja läsnäolosta.
 3. Hyväksyminen ja tuomitsematta jättäminen: Tietoinen läsnäolo tarkoittaa ajatusten ja tunteiden hyväksymistä ilman niiden arvostelua hyviksi tai huonoiksi. Kyse on niiden havainnoimisesta ilman niihin takertumista.
 4. Stressinhallinta: Monet tietoisen läsnäolon menetelmät ovat käyttökelpoisia stressinhallinnassa. Olemalla läsnä ja tietoinen voi vähentää reaktiivisuutta ja luoda rauhallisemman mielen.
 5. Meditaatio: Tietoinen läsnäolo sisältää usein erilaisia meditaation muotoja, joissa harjoitetaan läsnäoloa ja keskittymistä. Yleisiä menetelmiä ovat hengitysmeditaatio ja kehomeditaatio.
 6. MBSR (Mindfulness Based Stress Reduction): Tämä on strukturoitu ohjelma, joka kehitettiin tohtori Jon Kabat-Zinnin toimesta 1970-luvulla. Se yhdistää mindfulness-meditaation ja joogan stressin vähentämiseksi ja hyvinvoinnin edistämiseksi.

Me Folkhälsan Solvallassa olemme erittäin ylpeitä luonnostamme Nuuksion jylhissä metsämaisemissa. Uskomme, että meidän pitäisi viettää enemmän aikaa luonnossa hyödyntääksemme kaikkia sen terveyttä edistäviä vaikutuksia, joita luonnossa liikkuminen meissä saa aikaan. Luonnossa meillä on myös mahdollisuus kokea kaikilla aisteilla ja liikkua monipuolisesti erilaisessa maastossa. Se alentaa stressitasoja ja sillä on myönteisiä vaikutuksia sekä aivojen että fyysisen toipumisen kannalta. Lisäksi luonto vahvistaa immuunijärjestelmäämme. Rentouttavalla yhteisellä ajalla luonnossa on myös positiivinen vaikutus sosiaalisiin suhteisiimme. Luonnolla on siis positiivinen vaikutus kokonaisvaltaiseen terveyteen ja hyvinvointiimme.

Menu 1: Hyvinvointipäivä Solvallassa
• Tiimikokous & hyvinvointia edistävä aamiainen
• Hyvinvointiluento
• Herkullinen & terveellinen lounas
• Expedition Solvalla- ohjelma
• Rantasauna & pulahdus pitkäjärveen

Menu 2: Inspiraatiota liikunnan iloon!
• Liikunnanliekki hyvinvointiluento
• Vaellus Nuuksion kauniissa metsämaisemissa
• Herkullinen & terveellinen lounas
• Ohjattu liikunta aktiviteetti
• Treenaa voimaa 5 minuuttia päivässä

Menu 3: Luontoelämyksiä Nuuksion jylhissä metsämaisemissa
• Vaellus kahvitauolla metsämaisemissa
• Expedition Solvalla
• Herkullinen & terveellinen lounas
• Riippumattorentoutus
• Rantasauna & pulahdus pitkäjärveen

Menu 5: Hauskaa & Huoletonta
• Maittava aamiainen
• Solvalla Mysteeri
• Herkullinen Lounas
• Team Buildning / Frisbeegolf
• Rantasauna ja pulahdus Pitkäjärveen

Menu: Kesän riemua
• Kajakki- ja kanoottimelonta
• Herkullinen ja terveellinen lounas
• Vaellus yhdistettynä voimaharjoitteluun
• Riippumattorentoutus

Menu: Syksyn satoa
• Ohjattu sieni- ja marjastusretki
• Herkullinen syyslounas
• Dynaaminen liikkuvuusharjoittelu
• Rantasauna ja pulahdus Pitkäjärveen

Menu: Talven taikaa
• Hyvinvointiluento ja terveellinen aamiainen
• Kävelylenkki voimaharjoittelun kera
• Herkullinen lounas
• Lumikenkävaellus & Metsämindfulness
• Rantasauna ja avantouinti

Menu: Kevättä rinnassa
• Liikunnanliekki hyvinvointiluento
• RunTogether- Juoksukoulu
• Herkullinen & terveellinen lounas
• Treenaa voimaa viisi minuuttia päivässä
• Rantasauna ja pulahdus Pitkäjärveen

Pick And Choose
Luo oma menu! Autamme mielellämme luomaan parhaan kokonaisuuden tarpeidenne ja toiveidenne mukaan.

Yhteystiedot