Vörå - Holmsgården

Holmsgården

Norrvallan Holmsgården on vanha herraskartano, joka juontaa juurensa jo 1700 – luvulta. Holmsgårdenin hiljattain remontoiduissa viihtyisissä tiloissa pääsee nauttimaan ainutlaatuisesta historiallisesta tunnelmasta. Rakennuksen isoon saliin mahtuu mukavasti istumaan 50 henkilön seurue. Kaikki Holmsgårdenin huoneet on varusteltu nykyaikaisella kokous- ja konferenssitekniikalla.

Den gula herrgården fotad framifrån en klar sommardag.

Oma ravintolamme toimittaa pikkupurtavaa ja aterioita toiveiden mukaan. Voitte halutessanne yhdistää konferenssinne muihin aktiviteetteihin. Tarjoamme pyynnöstä lisätoimintaa konferenssipakettiinne.

Voitte esimerkiksi parantaa yhteenkuuluvuutta yhteistyöharjoituksin tai joukkueurheilulla, tai vaikkapa rentoutua lämpimässä terapia-altaassa. Norrvallan vehreä ja kaunis luonto on kuin tehty kävelyjä ja juoksulenkkejä varten.


Autamme teitä valitsemaan sopivia lisäaktiviteetteja tai viihdettä mukauttamaan konferenssipakettinne omiin

Holmsgården

Koivujen vierustama tie tuo vierailijat Holmsgårdeniin, jonka historia ulottuu vallesmannien ajan alkuun 1500-luvulle. Holmsgården sijaitsee kauniilla kukkulalla, jota ympäröi puistomaisema. Vierellä on myös mäennyppylä tuulimyllyineen.

Vanha Holms, jonka nimi mainitaan maakirjoissa ensimmäistä kertaa vuonna 1723, on pitäjän ainoa kartano. Holmsgårdenin historiaan mahtuu monia valoisia mutta myös tummia muistoja menneiltä ajoilta. Holmsin vanhin isäntä oli nimismies-vallesmanni Jöns Ragvaldsson.

Holmsin asumuksella on vuosien varrella ollut monia omistajia, mutta vielä tänä päivänäkin muistetaan Ulla-neiti. Hänen tehtäviinsä kuului suuren talouden ruoanlaitto sekä ruokavarastojen ja aittojen valvonta.

Ennen kuin lyhdyt sammutettiin yön edellä, hän kiersi reittinsä suuren avainnipun kanssa ja varmisti ovien olevan lukossa. Elleivät lyhdyt olleet sammuneita sydänyön tunteina, hän kolkutti ikkunaan kepillänsä. Kuutamon valaisemassa talviyössä vierailija voi edelleen nähdä hänen hahmonsa varjon lumessa ja kuulla avaimien kilinän. 

Vuonna 1908 Holmsgårdista tuli viihtyisä koti Vöyrin kansanopistolle. Päärakennus tarjosi kattavien peruskorjausten jälkeen kauniin, syrjäisen mutta varsin sopivan paikan kansanopistolle.

Vuodesta 2001 Holmsgården on kuulunut Folkhälsanille, ja se on ollut lähinnä henkilöstön toimistotiloina. Vuodesta 2012 talo on ollut tyhjillään, kunnes rakennuksen korjaus alkoi vuonna 2020.

Varaukset

  • Victor Ohlis

   Yhteyshenkilö Pohjanmaalla

  • puh:
   050 345 8974

  • Ota yhteyttä