Vindarnas hus

Muuttaessasi Espoon Folkhälsan-taloon selvitämme yhdessä, mikä on tärkeää juuri sinulle, sinun tavoillesi ja sinun toiveillesi. On tärkeää, että uusi koti tuntuu viihtyisältä ja arki yksikössä sopii sinun elämäntyyliisi. Käytännössä tuemme itsenäistä elämääsi ja autamme sinua säilyttämään toimintakykysi ja osallistumaan päivän rutiineihin ja toimiin. Pyrimme aina hyödyntämään arjen ilonaiheet. Perhe ja omaiset ovat luonnollinen osa elämää ja luonnollisesti aina tervetulleita.

Folkhälsanuset i Esbo är fotat under en mulen och regnsjuk dag.
Paikka: Espoon Folkhälsan-talo
Osoite: Tuulikuja 6 C, 02100 Espoo
Järjestäjä: Folkhälsan Välfärd Ab
Yhteyshenkilö: Catharina Schubert
Puhelin: 09 315 5808

Tervetuloa tuulten taloon Vindarnas husiin!

Talo on suuntautunut erityisesti kulttuuriin ja musiikkiin. Teemme yhteistyötä Espoon kaupungin ruotsinkielisten koulutuspalveluiden, Musikinstitutet Kungsvägenin ja Stiftelsen för finlandssvensk kultur i Esbon kanssa. Instituutilla on eri kulttuuritapahtumissa käytettävä musiikkisali. Talossa järjestetään monipuolisia tapahtumia kaikenikäisille, esimerkiksi seurusteluryhmiä, lukupiirejä ja kirjailijavierailuita, liikuntaryhmiä, bingoa, yhteislaulua, hartauksia ja tietotekniikkatukea. Yhteistyö ruotsinkielisten järjestöjen kanssa tukee talon aktiivista ja elävää toimintaa.

Oma huone ja suuret yhteistilat

Espoon Folkhälsan-talon ryhmäkodin nimi on Vindarnas hus. Talossa on 39 yhden hengen huonetta jaettuina 13 huoneen asuinkerroksiin. Huoneissa on omat kylpyhuoneet. Huoneiden kalusteisiin kuuluu myös korkeussäädettävä sänky, mutta muutoin saat kalustaa huoneesi omilla huonekaluillasi ja käytät omia vaatteitasi ja mieliesineitäsi.

Kussakin asuinkerroksessa on yhteinen oleskelutila, jossa on viihtyisä istuinryhmä avotakan ja television ääressä, kirjasto, ruokasali omalla keittiöllä sekä lasitettu veranta/parveke, jossa on grilli ja infrapunalämmitys viileitä iltoja varten. Meillä on myös kuntopyöriä ja muita kuntoilulaitteita.

Vindarnas husissa on tarjolla erilaisia tukimuotoja, palveluita sekä terveyden- ja sairaanhoitoa. Jos tarvitset tukea vain tietyissä tilanteissa, saat sitä tarvitessasi. Jos puolestasi tarvitset apua arjen kaikissa toimissa, saat sitäkin. Voit asua meillä elämäsi loppuun asti.

 

Päivän kohokohtina ateriat

Ateriat ovat tärkeitä. Syömme ateriat kaikessa rauhassa yhdessä keskustellen ja seurustellen. Voit toki halutessasi syödä myös omaa huoneessasi. Kodin yhteisessä keittiössä valmistetaan ajoittain suosikkiruokia, ja voit myös halutessasi syödä Vindängen-ravintolassa, joka on avoinna myös ulkopuolisille ruokailijoille ja Vindängenin koulun oppilaille.

Päivittäinen ulkoilumahdollisuus

Päivittäinen ulkoilu on tärkeä osa toimintaamme. Pihalla on metsikkö, jossa on puisto, penkkejä, marjapensaita ja omenapuita. Talon pihapiirissä on ravintolan puolella iso ulkoterassi, jolla voi nauttia lounaan tai iltapäiväkahvit. Käytössämme on 2 riksaa, joilla voi tehdä lyhyitä tai pidempiäkin retkiä.

Ruotsinkielinen, asiantunteva henkilökunta

Vindarnas husissa on töissä Valviran pätevyysvaatimukset täyttävä moniammatillinen henkilökunta. Ruotsinkielinen henkilökunta tuntee suomenruotsalaiset perinteet ja juhlapäivät. Me talossa työskentelevät olemme aidosti kiinnostuneita henkilökohtaisen ja henkilökeskeisen palvelun ja hoivan kehittämisestä. Folkhälsan jatkokouluttaa henkilöstöään jatkuvasti. Vindarnas husissa käytetään tuttuja ja päteviä sijaisia, jotka ovat työskennelleet talolla vuosia. Tämä puolestaan takaa myös lomakausien vakauden ja turvallisuuden. 

Henkilökunnan KivaQ-indeksi vuonna 2019 oli erittäin korkea 8,21. KivaQ on varmennettu työhyvinvoinnin mittausmenetelmä. Asteikolla 1–10 paras arvosana on 10. Lisätietoja KivaQ:sta on täällä.

Lähistön palvelut

Espoon Folkhälsan-talo on Tapiolan keskuksessa sen liikkeiden, tavaratalojen, ravintoloiden ja kulttuuritarjonnan piirissä. Niin linja-auto- kuin metroasematkin sijaitsevat talon läheisyydessä.

Olet lämpimästi tervetullut tutustumaan Vindarnas husiin ja arkeemme ennen kuin päätät, haluatko asua meillä. Ota yhteyttä, niin sovimme vierailulle sopivan ajankohdan.

Auditointiraportit