Seniorikoti

Tervetuloa Ruskeasuon Folkhälsan-taloon! Seniorikodin henkilökunta on aina paikalla tarjoamassa sinulle hoitoa, huolenpitoa, tukea ja apua, jotta voit elää omaan tapaasi elämäsi loppuun asti. Autamme sinua säilyttämään ja hyödyntämään toimintakykyäsi.

Ota yhteyttä

Solen skiner ner på Seniorhusets terass.
Paikka: Ruskeasuon Folkhälsan-talo
Osoite: Mannerheimintie 97, 00270 Helsinki
Järjestäjä: Folkhälsan Välfärd Ab
Yhteyshenkilö: Nicole af Björksten
Puhelin: 044 788 6005

Ruskeasuon Folkhälsan-talo on sukupolvirajat ylittävä monitoimitalo. Voit osallistua talossa asuville ja yleisölle järjestettävään toimintaan.

Panostamme seniorikodissa erityisesti viihtyisään arkeen. Esimerkiksi leivomme, pelaamme ja laulamme yhdessä. Usein kuuntelemme yhdessä pianomusiikkia, ääneen lukua tai sävellahjaohjelma Tongåvania. Perjantaisin vietämme silloin tällöin iltaa juuston ja viinin parissa. Voit myös treenata kuntosalilla sekä eri liikuntaryhmissä tai osallistua talon yleisissä tiloissa järjestettäviin esityksiin ja tapahtumiin. Kesäisin grillaamme usein ulkona tai paistamme vohveleita.

Oma huone ja yhteiset tilat

Seniorikodissa on yhteensä 35 hienoa ja valoisaa huonetta kolmessa asuinkerroksessa. Erityisesti pariskunnille sopivia kahden hengen huoneita on kolme, ja 32 huoneista on yhden hengen huoneita. Huoneissa on omat kylpyhuoneensa. Huoneiden kalusteisiin kuuluu myös korkeussäädettävä sänky, mutta muutoin kalustat huoneen omilla huonekaluillasi ja käytät omia vaatteitasi ja mieliesineitäsi. Kussakin kerroksessa on kaksi yhteistä oleskelutilaa, joissa on sähköinen avotakka, sohvakalusteet ja avokeittiö sekä iso ruokapöytä.

 

Ateriat ovat tärkeitä ja rapujuhla vuosittainen kohokohta

Panostamme paljon aterioiden mukavuuteen ja makuun kattaen pöydän aina kauniisti. Syömme ateriat yhdessä kaikessa rauhassa, mutta voit toki syödä myös omassa asunnossasi. Voit myös vierailla lasikäytävän kautta viereisen talon kahvilassa ja nauttia pullakahvit tai lasillisen viiniä makean tai suolaisen hiukopalan painikkeeksi.

Ruoka laitetaan talon ravintolassa ja toimitetaan meille lämpimänä. Vaihtelevalla ruokalistallamme on erilaisia liharuokia, kalaa ja kasvisvaihtoehtoja. Yksi vuoden kohokohdista meillä on suuri rapujuhla.

Viereisessä Keskuspuistossa on hyvä ulkoilla

Päivittäinen ulkoilu on tärkeä osa toimintaamme. Ruskeasuon Folkhälsan-talo on aivan Keskuspuiston vieressä. Kauniissa puistossa on mukava kävellä. Lähistöllä on muun muassa hevostalli, jolla käymme usein tapaamassa hevosia. Kaikki ulkoiluintoiset voivat ulkoilla päivittäin. Jos haluat olla ulkoilmassa mutta välttää liikkumista, voit myös oleskella lasitetuilla parvekkeilla tai istua tovin puutarhassa.

Ruotsinkielinen, asiantunteva henkilökunta

Seniorikodissa on moniammatillinen ruotsinkielinen henkilökunta, joka täyttää Valviran pätevyysvaatimukset. Meillä on koulutus ja kokemus muistisairaiden henkilöiden kanssa toimimiseen. Olemme aidosti kiinnostuneita siitä, mikä tekee juuri sinun arjestasi hyvän. Sijaisemme ovat päteviä, ja he ovat usein työskennelleet meillä pitkään, minkä ansiosta myös he tulevat tutuiksi ja haluavat oppia tuntemaan sinut.

Henkilökuntamme KivaQ-indeksi vuonna 2019 oli erittäin korkea 8,45. KivaQ on varmennettu työhyvinvoinnin mittausmenetelmä. Asteikolla 1–10 paras arvosana on 10. Lisätietoja KivaQ:sta on täällä.

Lähistön palvelut

Talo sijaitsee keskeisesti Mannerheimintiellä, ja välittömästi sen edessä on raitiovaunupysäkki. Raitiovaunulla pääsee nopeasti Helsingin keskustaan. Lasikäytävää pitkin pääsee kahvilaan, jolla on anniskeluoikeudet. Kadun toisella puolella on suuri ruokakauppa ja pubi.

Olet lämpimästi tervetullut tutustumaan Ruskeasuon Folkhälsan-talon Seniorikotiin ja arkeemme ennen kuin päätät, haluatko asua meillä. Ota yhteyttä, niin sovimme vierailulle sopivan ajankohdan.

Auditointiraportit

Ota yhteyttä

  • Nicole af Björksten

   Yksikön johtaja, Seniorikoti

  • puh:
   044 788 6005

  • Ota yhteyttä
  • Seniorikoti krs 3

   Björken

  • puh:
   044 788 3786

  • Seniorikoti krs 4

   Rönnen

  • puh:
   044 788 3788

  • Seniorikoti krs 5

   Eken

  • puh:
   044 788 3787