Kuntoutusta kävelyrobotti-Indegon kanssa

Indego-kävelyrobotti auttaa seisomaan nousemisessa ja tasapainon harjoittamisessa sekä itsenäisessä kävelyharjoittelussa.

Indego-kävelyrobotti auttaa seisomaan nousemisessa ja tasapainon harjoittamisessa sekä itsenäisessä kävelyharjoittelussa. Indego-robotti on Folkhälsanin Mustasaaren kuntoutusyksikön apuväline liikuntarajoitteisten henkilöiden kuntoutukseen.

Indego on robotisoitu ulkoinen tukiranka, joka antaa lisätukea seisoma- ja kävelyharjoittelussa. Ulkoinen tukiranka asetetaan jalkojen ja lonkan ympärille tukemaan vartaloa.

Indego voi mahdollistaa kävelyharjoittelun niille, jotka eivät kykene käyttämään tavallisia kävelyapuvälineitä. Kuntoutus kävelyrobotin kanssa tarjoaa normaalimpaa kävelyä ja pidempiä kävelymatkoja henkilöille, jotka pystyvät muiden kävelyapuvälineiden avulla etenemään vain muutamia metrejä.

Robotissa on kaksi toimintaohjelmaa. Se joko suorittaa kaikki käyttäjänsä liikkeet ulkoisen tukirangan kautta, tai se auttaa käyttäjää tekemään liikkeet itse.

Uniikki Pohjoismaissa

Indego-robotti tuli markkinoille 2015 ja nyt hankittu robotti on toistaiseksi (2017) ainoa Pohjoismaissa. Indego-robottia käytetään tällä hetkellä maailmanlaajuisesti 6-7 organisaatiossa. Terapeuttimme ovat saaneet erikoiskoulutuksen Indegon käytöstä, ja heillä on valtuudet robotin käyttämiseen kuntoutuksessa. Indegon valmistaja on Parker Hannifin, joka toimii tiiviissä yhteistyössä useiden maailman johtavien kuntoutusklinikoiden, kuten Atlantassa toimivan Shepherd Centerin, kanssa. Suomessa robotin maahantuoja ja toimittaja on Fysioline Oy.

Hinta

Indego-kävelyrobotin avulla tapahtuvan kuntoutuksen hinta on 125 euroa tunnilta. 
 



Lisätietoa Indegosta

Robotti soveltuu esimerkiksi aivoverenkierto-, MS- ja lihassairauspotilaiden kuntoukseen opettamalla heitä käyttämään omia lihaksiaan tehokkaammin. Selkäydinvammapotilaiden kuntouttamisessa Indego on apuväline, jonka avulla käyttäjä voi simuloida kävelyä ja samalla käyttää ja kehittää toimivia lihaksiaan. Arvioimme aina erikseen jokaisen henkilön edellytykset aloittaa robotin avulla tapahtuva harjoittelu.
Kriteerit Indegon käyttäjälle:
- Pituus 150 cm – 190 cm
- Paino korkeintaan 113 kg
- Normaali luuntiheys
- Nilkkojen, polvien ja lonkkien hyvä liikkuvuus
-Kykyä käyttää käsiä ja yläkehoa esimerkiksi rollaattoria tai kainalosauvoja vasten tukemiseen.
Folkhälsanin Indego-robotti tarjoaa vaikeasti liikuntarajoitteisille henkilöille myös mahdollisuuden kokeilla ja selvittää, millaista hyötyä he voisivat saada kuntoutukseen omasta henkilökohtaisesta robotista.

Kuntoutukseen voi saada korvausta Kelalta tai julkisen puolen sosiaali- ja terveydenhuollon maksusitoumuksen kautta. Robottia voi testata myös ilman lähetettä yksityisasiakkaana. Indego-kävelyrobotin avulla tapahtuvan kuntoutuksen hinta on 125 euroa tunnilta. 

Osoitteemme on Niilontie 1, Mustasaari, Suomi. Puhumme ruotsia ja suomea.

Folkhälsanin Mustasaaren kuntoutusyksikkö tarjoaa fysioterapiaa ja toimintaterapiaa toimintarajoitteisille, neurologisesti vammautuneille, tuki- ja liikuntaelinongelmista sekä stressi-, kipu- ja univaikeuksista kärsiville henkilöille. Tarjoamme myös neuropsykiatrista neuvontaa. Henkilöstömme on ammattitaitoista ja motivoitunutta. Heillä on myös pitkä kokemus ja monipuolinen osaaminen kuntoutustyöstä.

Ota yhteyttä

    • Elina Ala-Honkola

      fysioterapeutti, Mustasaari

    • puh:
      044 788 3689

    • Olen valmistunut fysioterapeutiksi vuonna 1991, joten työkokemusta on kertynyt jo 30 vuotta. Työskentelen pääasiassa aikuisten neurologisten kuntoutujien ja vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen asiakkaiden kanssa, mutta taustalla on myös pitkä kokemus tuki- ja liikuntaelimistön fysioterapiasta. Minulle on tärkeää asiakkaan kohtaaminen aidosti ja haluan auttaa häntä löytämään omat vahvuutensa sekä kehittämään liikunta- ja toimintakykyään. Itse nautin liikunnasta ja luonnossa liikkumisesta vapaa-ajallani ja haluan tukea asiakkaitani toimintarajoitteista huolimatta löytämään mieluisia vapaa-ajan aktiviteetteja. Työtäni teen molemmilla kotimaisilla kielillä ja minut löytää usein myös terapia-altaastamme asiakkaan kanssa harjoittelemasta.

      Näytä lisää
    • Ota yhteyttä
    • Daniel Söderman

      fysioterapeutti, Mustasaari

    • puh:
      044 788 6286

    • Olen työskennellyt fysioterapeuttina Folkhälsanilla Mustasaaressa vuodesta 2005. Minulla on myös hierojakoulutus Norrvalla Folkhögskolasta. Olen suorittanut MDT –tutkinnon ja lisäkoulutuksen neurologisesta fysioterapiasta (Bobath). Minun erityisalueeni on neurologisten kuntoutujien tuki- ja liikuntaelinongelmat, etenkin niska-hartia ongelmat. Viime vuosina on kiinnostukseni proteesikuntoutujien fysioterapiaan kasvanut, olen siitä todella innostunut ja jatkossa aion perehtyä siihen entistä enemmän. Asiakkaani ovat enimmäkseen aikuisia. Kielitaitoni: ruotsi, suomi ja englanti.

      Näytä lisää
    • Ota yhteyttä
    • Anna Renkonen

      fysioterapeutti, Mustasaari

    • puh:
      044 788 3696

    • Valmistuin Arcadasta Helsingissä 2002. Valmistumisen jälkeen olen työskennellyt pääosin neurologisen kuntoutuksen parissa, ensin muutaman vuoden Vaasan keskussairaalassa akuuttineurologian osastolla ja vuodesta 2005 lähtien Folkhälsanilla Mustasaaressa kroonisemman neurologisen kuntoutuksen sekä lihastautikuntoutuksen parissa. Käymäni koulutukset ja kurssit ovat keskittyneet pääasiassa neurologiseen kuntoutukseen. Asiakkaani ovat enimmäkseen nuoria ja aikuisia. Työkieleni ovat ruotsi, suomi ja englanti enkä tule myöskään myydyksi saksaksi.

      Näytä lisää
    • Ota yhteyttä
    • Katri Pihlaja-Kuhna

      fysioterapeutti, Mustasaari

    • puh:
      044 788 3702

    • Valmistuin fysioterapeutiksi 1998. Folkhälsanilla olen työskennellyt vuodesta 2005 lähtien. Minulla on pitkä työkokemus aikuisten neurologisesta fysioterapiasta sekä tuki- ja liikuntaelinfysioterapiasta. Tällä hetkellä työskentelen pääasiassa aikuisneurologisten kuntoutujien, mutta myös lihastauti- sekä kipukuntoutujien kanssa. Mukavaa vaihtelua työhön tuo myös muutama nuori ja lapsikuntoutuja. Työssäni koen tärkeäksi kohdata jokainen asiakas yksilönä, kokonaisvaltaisesti. Koen tärkeäksi huomioida myös kuntoutujan lähipiiri ja hänen arkensa, jotta kuntoutuja hyötyisi kuntoutuksestaan mahdollisimman paljon. Pidän haasteista, uuden oppimisesta ja kehittämisestä, minkä vuoksi suoritin yamk-tutkinnon terveydenhuollon johtamisessa ja kehittämisessä. Fysioterapian alalla olen hankkinut lisäkoulutusta pääasiassa aikuisneurologisessa fysioterapiassa sekä tuki- ja liikuntaelinfysioterapiassa (mm. mekaaninen diagnosointi- ja terapia MDT-tutkinto, PhysioPilates-ohjaaja). Kielitaitoni: suomi, ruotsi, englanti.

      Näytä lisää
    • Ota yhteyttä