Cygnaeuksen iltapäiväkerho

Terveyttä edistävä iltapäiväkerho Cygnaeuksen koulussa Turun keskustassa

Ota yhteyttä

Terveyttä edistävässä iltapäiväkerhossa käy noin 50 lasta, jotka ovat 1. tai 2. luokalla. Tarjoamme suunniteltua rentouttavaa ja turvallista toimintaa, johon sisältyy päivittäinen ulkoilu. Meillä on 5 kyvykästä ja kokenutta ohjaajaa.

Eftisbarnen leker ute i snön en solig vinterdag.
Aika: Koulupäivinä klo 12.00–17.00
Paikka: Cygnaeuksen koulu
Osoite: Maariankatu 7, 20100 Turku
Järjestäjä: Folkhälsan Välfärd Ab
Yhteyshenkilö: Rebecka Vikström, cygnaeuseftis@folkhalsan.fi
Puhelin: 044 788 6335

Hinta

92 euroa kuukaudessa (-> klo 15.00) 
110 euroa kuukaudessa ( ->klo 17.00)

Cygnaeuksen iltapäiväkerho on pysyvästi sertifioitu terveyttä edistävä iltapäiväkerho. Sertifiointi edellyttää, että henkilökunta osallistuu yhteisiin jatkokoulutuksiin, noudattaa 5 vaiheen mallia sekä tekee toimintasuunnitelman ja noudattaa sitä. Meidän teemamme on aktiivisuus ja rentoutuminen. Lapsilla on mahdollisuus osallistua ohjattuun sisäliikuntaan kahdesti viikossa sekä ohjattuun ja vapaaseen leikkiin ja liikuntaan koulun pihalla päivittäin. Liikuntatoimintaa varten on tehty liikuntasuunnitelma. Tarjoamme lapsille päivittäin myös rauhallisia hetkiä lepäämiseen, ääneen lukemiseen ja askarteluun. Pyrimme myös sovittamaan päivän toimintoihin pieniä rauhallisia hetkiä muun muassa lukemalla ääneen piirustuspöydän ääressä tai tekemällä hierontoja legopöydän ääressä.

Haluamme tarjota lapsille turvallisen ja viihtyisän ympäristön sekä leikkiä että lepoa varten. Toiminnassa huomioidaan lapsen yksilölliset tarpeet ja toiveet. Lapset jaetaan päivittäin pienempiin ryhmiin eri toimintoja varten. Pienemmissä ryhmissä lapset pystytään näkemään yksilöinä, jolloin he saavat enemmän meidän ohjaajien huomiota. Perheemme asuvat Turussa, ja heidän lapsensa ovat 1. ja 2. luokalla Cygnaeuksen koulussa. Pyrimme hyvään yhteistyöhön vanhempien kanssa ja järjestämme joka lukuvuosi avointen ovien päivän, jossa vanhemmat osallistuvat kerhopäiväämme.

Koulun pihalla on kaksi kaukaloa, kiipeilyseinä,  kaksi kiipeilytelinettä ja juoksurata. Kaukaloissa voi pelata jalkapallo, polttopalloaja muita palloleikkejä. Koulussa on juhla- ja palloilusali, joita kerholaiset saavat käyttää kerran viikossa. Lähistöllä on myös puisto, jossa käymme leikkimässä. Iltapäiväkerhossa pyritään ulkoilemaan mahdollisimman paljon, mutta tarjoamme myös hetkiä esimerkiksi koulutehtävien tekemiseen. Lasten käytössä on aina myös paperia, kyniä ja muuta materiaalia. Lisäksi meillä on legoja, kirjoja ja pelejä, joilla lapset voivat leikkiä 

Talvella lapset pääsevät pulkkailemaan Puolalanpuistoon, joka on koulun läheisyydessä. Luistelu onnistuu reilun kilometrin päässä sijaitsevalla Parkin kentällä.

Tärkeää tietoa

Brita Maria Renlund säätiön tuella