Fritids Östanlidissa

Fritids on Folkhälsanin sertifioima iltapäiväkerho, joka sijaitsee luonnonkauniilla Östanlidin alueella mustikkaisen mäntymetsän kupeessa. Vierellä on myös niitty ja niityn nurkassa oma marjatarha.

Ota yhteyttä

Aika: Arkisin klo 12.00–16.30
Paikka: Östanlid
Osoite: Itärannantie 32, 68660 Pietarsaari
Järjestäjä: Folkhälsans förbund rf
Yhteyshenkilö: Kansli
Puhelin: 06 788 7098

Aiemman parantolan henkilökunnan asunnot on muutettu kodikkaiksi tiloiksi kahdelle iltapäiväkerhoryhmälle. Lapset tulevat Lagmanin koulusta, joka toimii myös maahanmuuttajalasten keräilykouluna Pietarsaaressa. Noin kolmanneksella Fritidsin lapsista on eri kansallisuus. Mikäli paikkoja riittää, voimme tarjota iltapäivähoitoa myös 3. luokan oppilaille.

Fritids on terveyttä edistävä iltapäiväkerho. Se tarkoittaa, että valvomme säännöllisesti toimintaamme ja sen eri osa-alueita ja pyrimme kehittämään, parantamaan tai syventämään toimintaamme tietyllä ajanjaksolla. Tämä kaikki suunnitellaan, dokumentoidaan ja arvioidaan. Koko toimintamme pohjautuu fyysiseen, psyykkiseen ja sosiaaliseen terveyttä edistävään ajatteluun. Lukuvuosina 2015–2018 syvennymme vihervoimaan – luontoon terveyttä edistävänä tekijänä. Joka kuukausi työstämme jotakin teemaa, johon syvennymme eri tavoin. Kokoonnumme myös viikoittain pienemmissä ryhmissä eri toimintoihin. Ihana luonto inspiroi ja houkuttelee pidettyyn monipuoliseen ulkoiluun kaikkina vuodenaikoina.

Tavoitteenamme on, että jokainen lapsi saa kokea turvallisuutta, kunnioitusta, vastuuta ja osallistumista, ja että se sisältyy kaikkeen toimintaamme. Meille on tärkeää, että lapsi osallistuu tekemisiin ja päätöksiin ja että jokainen yksilö on ainutlaatuinen ja hänellä on oikeus olla oma itsensä, mikä kaikki nähdään rikkautena. Ehkäisemme aktiivisesti kiusaamista edistämällä sosiaalisia ja emotionaalisia valmiuksia ja tukemalla kielen ymmärtämistä ja hyvää kommunikaatiota. Tärkeänä perustana on hyvä ja läheinen yhteistyö vanhempien ja koulun kanssa.

Haluamme antaa lapsille monipuolisen ja terveellisen välipalan, joka sisältää päivittäin myös marjoja, hedelmiä tai vihanneksia. Vältämme valkoista leipää, valkoista sokeria ja sokeroituja tuotteita. Saamme omilta viljelmiltä muun muassa erilaisia marjoja ja yrttejä sekä raparperia ja perunaa. Valmistamme yhdessä lasten kanssa omaa mehua ja omenasosetta.

Brita Maria Renlund säätiön tuella

Yhteystiedot

  • Lotta Holm

   Vastuuhenkilö Östanlid iltapäiväkerho

  • puh:
   050 405 4140

  • Ota yhteyttä