Föreningen Folkhälsan i Mariehamn

Om vår förenings verksamhet

Våra aktiviteter är öppna för alla, medlemmar och icke medlemmar, men det lönar sig att vara medlem.

Lekparker

Vi har en lekpark, Backebergs lekpark, i norra staden, för barn från 2 år och uppåt. Mer information om lekparken och anmälningar på www.folkhalsan.ax/mariehamn.

Uthyrningen av säkerhetsartiklar (flytvästar för barn o vuxna, resesängar, barnmatstolar, babysitter) flyttas över till Folkhälsans Allaktiviteshus från juni 2014. Tel. 527050 kl.10-14

Våra friskvårdsaktiviteter

  • motionsgympa för herrar och damer
  • power-yoga för damer och herrar  FULLSATT
  • skonsam vattengymnastik för damer och herrar
  • fartfylld vattengymnastik för damer FULLSATT
  • tjejgrupp

Sommarsimskolor

På sommaren ordnar vi simskolor vid Gröna Udden och Nabbens östra simstrand.

Insamlingar och försäljning

Luciakampanjen med försäljning av luciamärken och lotter pågår i november och december. Av 2014 års luciamedel på Åland går till utsatta barn och ungdomar med familjer. Barn som vill sälja luciamärken och lotter behöver en fullmakt från målsman. Fullmakten delas ut i skolorna. Folkhälsan i Mariehamn kommer att sitta i Folkhälsans hus Styrmansgatan 10 tisdagen 18 november, torsdagen 20 november, tisdagen 2 december och torsdagen 4 december kl 14 – 16 för att ta emot redovisningar och vid behov lämna ut fler lotter. .

 

I april kommer våren med majblomskampanjen. Frivilliga är välkomna att delta i majblomsinsamligen genom att sälja majblommor. Insamligen stöder den lokala simverksamheten. Barn som vill sälja majblommor behöver en fullmakt från målsman. Fullmakten delas ut i skolorna och den finns också att hämta här.
 


Försäljning av Folkhälsans Ålandskalender. Förutom kalender  och årsplan finns det bland annat hälsotips, information om Folkhälsan, flaggdagar och internationella helgdagar. Kalendern fås med eller utan namntryck, och passar bra att ge till exempel som julklapp till personal, familj eller vänner. Företag som vill göra beställningar kan kontakta via mail Contact eller någon i styrelsen.

Folkhälsans minnes- och hyllningsadresser säljs via banker, begravningsbyråer och direkt från Folkhälsan.

Fler verksamheter

På tjugondag Knut anordnar vi julutsopning med ringdans på torget.

Här finns länkar till Landskapsföreningen Folkhälsan på Ålands verksamheter Lekoteket, Familjerådgivningen och Ekonomi- och skuldrådgivnigen.

Vår lokalförening stöder Folkhälsan på Ålands projekt Vision Nolltolerans!
Det betyder att vi jobbar för att sprida projektets budskap om en nolltolerans när det gäller ungdomars användning av alkohol, narkotika, doping och tobak. Vi vill uppmana våra medlemmar att bekanta sig med projektet och dess verksamhet. Gå t.ex. in på www.folkhalsan.ax
eller titta in på projektets egen blogg     http://visionnolltolerans.wordpress.com för mera information!

Bli medlem

Medlem hos oss blir du genom att skriva in dig i föreningen här.
Klicka här: Blankett för nya medlemmar

Du kan naturligtvis även kontakta någon i styrelsen. Medlemsavgiften  är 10 €/år och som medlemsförmån får du Folkhälsans tidning 6 ggr/år och lägre deltagaravgift i våra friskvårdsaktiviteter.

Kontaktuppgifter

Kansliet stängs 31.5.2014. Kontakta föreningen via e-post Contact eller styrelseordförande enligt nedan.

Styrelse

Ordförande: Anita Henriksson, telefon 15056 eller 0405423930
Viceordförande: Annica Englund-Perämaa
Kassör: Britt-Marie Englund

Styrelsen består av 9 personer varav 2 ersättare. På bilden stående Susann Koroleff, Harriet Blomster, Harriet Storsved, Deciré Bergman och Britt-Marie Englund, sittande Annika Englund-Perämaa och Anita Henriksson. Övriga styrelsemedlemmar är Patricia Andila och Helena Kihlberg.

Verksamhetsberättelse

Här kan du läsa verksamhetsberättelsen för år 2013.

 

 

0 kommentarer på sidan "Föreningen Folkhälsan i Mariehamn"

Skriv en kommentar direkt på sidan
Skriv en kommentar direkt på sidan