Solvalla

Solvalla on kansallinen urheiluopisto Espoon Nuuksiossa, Nuuksion Pitkäjärven rannalla. Nuuksion kansallispuiston ainutlaatuinen, koskematon luonto on Etelä-Suomessa ainutlaatuista erämaaympäristöä. Solvalla sijaitsee noin 35 kilometrin päässä Helsingin keskustasta ja 17 kilometriä Espoon keskustasta.

 Solvallassa järjestetään liikunnanohjaajakoulutusta sekä syksystä 2011 alkaen hierojakoulutusta. Niistä molemmat tähtäävät ammattitutkintoon. Koulutukset ovat houkuttelevia, ja ne tarjoavat erinomaisia työmahdollisuuksia liikunnan, virkistystoiminnan, vapaa-ajan- ja nuorisotoiminnan sekä hieronnan aloilla.

Ammattikoulutuksen lisäksi järjestämme myös lyhyempiä liikunta- ja kuntoilukursseja ja leirejä eri lajien edustajille – lapsille, nuorille ja aikuisille.

Solvallan urheiluopisto toimii myös mahtavana liikunta- ja kohtaamispaikkana esimerkiksi urheiluseuroille ja yrityksille, organisaatioille, kouluille ja päiväkodeille sekä seurakunnille.  Yhdistä päivän teoriapassi sopivaan liikuntamuotoon koulutettujen liikuntaohjaajien ja valmentajien opastuksella. Valittavana on melontaa, kuntotestausta, harjoittelun teoriaa, metsäretkiä, tanssia, pallopelejä ja voimistelua!

Solvallassa on uusi urheiluhalli Solvalla Arena, uusi kuntosali, jalkapallokenttä, jossa on tekonurmi, voimistelusali, kanootteja ja kajakkeja sekä runsaasti metsäreittejä retkeilyä ja hiihtoa varten. Lisäksi käytössä on kokoustiloja sekä sauna ja mukava oleskeluhuone. Ruokasaliin mahtuu 100 henkeä.