Suomen Lucia

Suomen Lucia on valittu jo yli 60 vuoden ajan. Luciakeräys alkoi lokakuussa 2015 ja päättyi tammikuussa 2016. Sen tuotto oli tällä kerralla 133 000 euroa.

Suomen Lucia on Lucia-keräyksen symboli. Lucia-keräysten tuotolla tuetaan lapsiperheitä, joilla on erilaisia vaikeuksia selviytyä arjestaan. Haluamme tukea uupuneita ja terveysongelmista kärsiviä sekä heitä, joilta puuttuu tuki omassa lähiympäristössään. Tarjoamme arkeen hetken hengähdystauon, mahdollisuuden keskusteluihin ja neuvontaan perhetyöntekijän kanssa sekä vertaistukeen ryhmässä muiden samanlaisissa elämäntilanteissa olevien kanssa. Näin voimme ehkäistä ongelmien kasaantumisen entisestään.

Lucia on suosittu

Suomen Lucia on kasvanut ja laajentunut jatkuvasti ja siihen on lisätty uusia elementtejä. Vahvasti sosiaaliset ulottuvuudet ovat auttaneet merkittävästi perinteen juurruttamisessa suomalaisten tietoisuuteen. Kruunajaisjuhla ja markkinat ovat antaneet Lucian juhlinnalle näkyvyyttä ja loistokkuutta.

Lucian varsinainen tehtävä alkaa valinnan jälkeen. Hän vierailee sairaaloissa, lastenkodeissa, vanhainkodeissa, vankiloissa ja esiintyy sekä pienemmissä että suuremmissa yhteyksissä. Lucia tekee vuosittain tervehdyskäynnin myös tasavallan presidentin luokse muutamine neitoineen. Lucia kiinnostaa isoja ja pieniä.

Miten Lucia valitaan?

Luciaehdokkaita haetaan alkusyksystä. Henkilö, joka on kiinnostunut tehtävästä voi ilmoittautua mukaan, mutta myös toinen henkilö voi ilmoittaa henkilön, jonka kokee sopivaksi. Silloin tarvitaan erikseen ehdokkaan suostumus. Ehdokkaan tulee olla 18 vuotta täyttänyt, puhua ruotsia kotikielenä ja olla tottunut esiintyjä. Hyvä lauluääni on välttämättömyys, sillä Lucia laulaa yhdessä kuoronsa kanssa tervehdyskäynneillään.

Lokakuussa kolmihenkinen tuomaristo valitsee 10 tyttöä, jotka asetetaan ehdokkaaksi varsinaiseen valintaan. Valinta tuomariston jäseneksi on korkealle arvostettu kunniatehtävä. Luciaehdokkaat esitellään sanoin ja kuvin tiedotusvälineissä lokakuun lopussa. Luciaa voi äänestää äänestyslipuilla, tekstiviestillä ja internetissä. Äänestäminen edellyttää osallistumista keräykseen. Jokainen äänestäjä päättää lahjoitussumman itse.

1 kommenttia aiheesta"Suomen Lucia"

Lue kommentteja
 • richard blomqvist 29.11.2015 18:30

  HEJ SONJA.
  SKA DU VARA LUCIA I ÅR JAG LÄSTE OM I TIDNINGEN.
  SKA DU TILL TOPPAN OM DU KOMMER I HÅG
  SÅ HÄLSA FRÅN MEJ RICHARD BLOMQVIST.
  JAG HAR INTE VARIT OCH SETT FINLAND LUCIA
  PÅ LÄNGE.
  KRAM RICHARD

  Raportoi väärinkäyttö

Kirjoita kommentti
Kirjoita kommentti

* pakollinen kenttä