Yrkesexamen för tränare

Fokus på snabbkrafts betonade grenar

Folkhälsan anordnar nu en ny förberedande utbildning för Yrkestränare. Utbildningen kommer att fokusera på snabbkrafts idrotter vilket betyder grenar där snabbhet, styrka, teknik och koordination är viktiga. Detta betyder att utbildningen passar för tränare inom både individuella idrotter och lagsporter.

Pris

2200 euro för den förberedande utbildningen, inklusive helpension på Norrvalla under närstudierna samt examensavgiften. Grenspecifika kostnader om ca 500euro tillkommer beroende på vilka studieresor som görs.

Utbildningen är en examen på andra stadiet och följer en läroplan som är godkänd av Utbildningsstyrelsen. Utbildningen består av 10st närstudietillfällen och distansuppgifter samt genomförs genom yrkesprov inom 1 obligatorisk och 1 valfri studiehelhet

Omfattning

Utbildningen omfattar 150kp och studieplanen görs individuellt för varje studerande baserat på tränarens tidigare erfarenhet och kunnande. Utbildningen leds och koordineras av Tom Andtbacka och Thomas Asp. Närstudierna kommer att hållas av ett flertal olika tränare, ledare och idrottare som alla med sin bakgrund och specialkunskap kommer att ge en bred och stabil grund för blivande yrkestränare.

Viktiga datum:

1) Ansökning före 15.9 via länken

2) Närstudietillfällen:

Del 1          11-13.10. 2019

Del 2          21-24.11.2019

Del 3          23-26.1.2020

Del 4          5-8.3.2020

Övriga närstudietillfällen görs under höstterminen 2019

Kommande utbildningar

Klicka på kursens rubrik för att läsa mer om kursinnehållet. Om inga kurser visas så finns i nuläget inga kurser insatta. Om du vill fråga om kommande kurser kan du kontakta en av personerna längst ned på sidan eller som anges på kursen.

Kontakt

  • Thomas Asp

   Träningschef, Norrvalla

  • tfn:
   050 505 1139

  • Kontakta