Ungdomsmottagning

För dig som är ung och dina föräldrar

Oro, ångest, nedstämdhet, panikkänslor, bekymmer – smått eller stort – vi finns här för dig! Du kan komma ensam och tillsammans med dina föräldrar. Förälder kan också kontakta oss på grund av oro kring sitt barn.

Till ungdomsmottagningen i Helsingfors är unga mellan 13 och 22 år välkomna, till mottagningarna i Åbo och Pargas unga som är 13 år eller äldre. Det finns också möjlighet till distanssamtal. Distanssamtalen sker via en säker videolänk som är enkel att koppla upp sig på. Hör gärna av dig, så kommer vi överens om fortsättningen! 

Tankar och känslor

Det är mycket som händer dig under ungdomsåren och det går inte alltid smärtfritt. Din kropp förändras, dina intressen kan förändras, tankar och känslor kan bli tunga eller svåra att hantera. Tankar om att inte duga eller känslor av nedstämdhet och ensamhet är inte ovanliga. Både tankarna och känslorna kan ta sig ganska starka uttryck och ändå vara en del av ungdomsutvecklingen.

Relationer

Ju äldre du blir desto mer ansvar får du och kraven kan ibland kännas för stora. Eller så kan du känna att ingen litar på dig och du får kämpa för att få ta ansvar. Det kan uppstå konflikter med dina föräldrar eller dina lärare. Det kan också handla om konflikter inom din familj som gör att det känns svårt just nu.

Kamratrelationerna förändras också med åren, det kommer nya och gamla faller bort. Du kan uppleva att det blir konflikter med kamrater, du kan känna dig utesluten, mobbad eller ensam.

Ta kontakt

Om du upplever något av detta eller det är något annat som du funderar över eller som känns jobbigt kan du eller dina föräldrar boka tid. Tillsammans funderar vi över hur vi kan hjälpa just dig i din situation.

Kontakt

  • Saskia Öhman

   Överläkare, mottagningen för barn, unga och familjer i Helsingfors

  • Saskia arbetar som överläkare vid Mottagningen för barn och familjer och vid Mottagningen för unga och unga vuxna i Helsingfors. Specialistläkare i barnpsykiatri. Specialkunskap i neuropsykiatri och barnmedicinsk allmänsjukhuspsykiatri. Språkkunskaper: svenska, finska, tyska (modersmål)

   Visa mer
  • Petra Boman

   Enhetschef, Åbo och Pargas

  • tfn:
   044 757 8831

  • Neuropsykolog vid Mottagningen för barn, unga och familjer i Åboland. Petra är främst inriktad på barns och ungas utveckling och inlärning, neuropsykiatriska beteendediagnoser, familjearbete och samarbete med daghem och skolor. Petra är specialiserad inom neuropsykologi. Språk: svenska, finska, engelska

   Visa mer
  • Kontakta