Maten ger välbefinnande och gemenskap – Kostrekommendation till yrkesläroanstalter och gymnasier

Rekommendationen är riktad till dem som arrangerar utbildning och verksamhet som stöder denna, läroanstalter, lärare, elevvården, dem som svarar för kostservicen och de studerande och dessas vårdnadshavare.

Rekommendationen bygger på VRN:s publikation ”Mat ger hälsa – finska näringsrekommendationer” (2014) och utgör en fortsättning på rekommendationen för skolbespisningen (2017) och rekommendationen för högskolestuderande (2016). Dessa rekommendationer bildar tillsammans ett kontinuum, med vilket man vill främja goda matvanor livet ut och försöker minska problemen som hänför sig till en osund kost och tidigt uppträdande riskfaktorer för folksjukdomar.

Mer om denna publikation

Språk: Svenska
ISBN: 978-952-13-6647-5
ISSN: 1798-8969
Utgivningsår: 2019
Utgivare: Statens näringsdelegation, Utbildningsstyrelsen och Institutet för hälsa och välfärd

Kost
Unga