Åland - Mariehamn - Café Vreten

Café Vreten

Folkhälsans Allaktivitetshus
Skeppargatan 11, 22100 Mariehamn

Vi är en Green Key-certifierad lunchrestaurang. Det främsta målet med Green Key-märkningen är att driva en ansvarstagande verksamhet och minska miljöpåverkan för varje gäst. 

Vi som Green Key-certifierad lunchrestaurang

  • Ökar medvetenheten kring hållbarhetsfrågor både hos anställda och gäster
  • Ökar användandet av hållbara metoder i verksamheten
  • Driver en ekologiskt sund och ansvarstagande verksamhet
  • Genom ovan nämnda handlingar minskar resursanvändning

Lunchmeny

Vecka 8

Torsdag 21.2  Kycklingwok (FIN) med grönsaker, risnudlar och sweetchilisås. L, G, (M)

Fredag 22.2 Wallenbergare med brynt smör, gröna ärter och potatismos. G, L

Fredagsbak: Äppelkaka med vaniljsås

 

Vecka 9:

25.2-1.3.2019

Måndag den 25 februari 2019

Stekt lax (MSC) med tzatziki och klyftpotatis   G ,L, (M)

Vegan: Krämig aubergine/lins soppa med nybakat bröd

Tisdag den 26 februari 2019

Pasta Bolognese (Å) med ÅCAs rivenost  ( G) L 

Vegan: Krämig aubergine/lins soppa med nybakat bröd

Onsdag den 27 februari 2019

Bakpotatis med Skagenröra (MSC) och citronklyfta    G, L, M 

Vegan: Krämig aubergine/lins soppa med nybakat bröd

Torsdag den 28 februari 2019

Ärtsoppa med fläsk (Fin) serveras med Åländskpannkaka          G, L, (M)

Vegan: Pasta arrabbiata med riven veganost

Fredag den 1 mars 2019

Schnitzel (Fin) med persilja/vitlökssmör och potatisgratäng    (G), L

 

Fredagsdessert: Morotskaka

Vegan: Pasta arrabbiata med riven veganost

Pris

9,20 euro
8,20 euro för pensionärer
I lunchen ingår salladsbuffé, hembakt bröd, dryck samt kaffe/te med påtår.

L = Laktosfritt
G = Glutenfritt
(G) = Kan fås som glutenfritt
M = Mjölkfritt
(M) = Kan fås som mjölkfritt
Å = Närproducerade råvaror har använts

Fin = Inhemska råvaror har använts

MSC = Certifierat hållbart fiske

Kontakt