Folkhälsan och Högskolan på Åland inleder samarbete - Folkhälsan
29 november 2022

Folkhälsan och Högskolan på Åland inleder samarbete

Högskolan på Åland har ingått ett samarbetsavtal med Samfundet Folkhälsan i svenska Finland r.f. och Landskapsföreningen Folkhälsan på Åland r.f.

Högskolan på Åland och Folkhälsan har undertecknat ett samarbetsavtal med avsikten att skapa fördelar för båda organisationer genom att samarbeta kring bland annat praktikplatser, projekt, event och kurser. Hur det konkreta samarbetet ser ut kommer att variera från år till år.

- Avtalet möjliggör samarbete i olika former som till exempel gemensamma utvecklingsprojekt, fortbildning för personal och praktikplatser för högskolans studerande, berättar rektor Johanna Mattila. Vi är mycket glada över att få ett samarbetsavtal med en stark aktör inom den sociala sektorn på Åland och i Svenskfinland. Denna sektor är mycket viktig för flera av högskolans utbildningar, bland annat sjukskötarutbildningen och Hospitality Management, men också för en hållbar utveckling av samhället generellt. Samarbetsavtalet stödjer därmed även förverkligande av högskolans strategi gällande aktivt samarbete med samhället och hållbar utveckling.

- Vi är glada över det nya samarbetsavtalet. Ett av våra strategiska mål är att förstärka samarbetet med andra aktörer för att främja folkhälsa. Yrkesutbildningen på alla stadier är av stor betydelse för vår verksamhet och våra målsättningar. Samarbetet med Högskolan på Åland fyller en viktig funktion då det kompletterar det vi gör inom andra landskap i det svenska Finland, både som egna insatser och  tillsammans med andra, säger Georg Henrik Wrede, vd för Samfundet Folkhälsan.

- Folkhälsan vill vara en aktiv aktör i gemenskapen och samhällsutvecklingen på Åland. Högskolan på Åland är en självklar del av det åländska samhället, och våra verksamheter tangerar varandra. Det känns rätt och naturligt att utöka vårt samarbete. Ett område där Åland ligger i framkant är hållbarhet och avtalet ger möjligheter att föra vidare goda modeller från Åland till riket, säger Niclas Forsström, verksamhetsledare för Folkhälsan på Åland.

 

För mera information, kontakta

Georg Henrik Wrede, vd för Samfundet Folkhälsan, telefon:  +358 (0)44 788 6000, georghenrik.wrede@folkhalsan.fi

Niclas Forsström, verksamhetsledare för Folkhälsan på Åland, telefon: +358 (0)45 7374 9750, niclas.forsstrom@folkhalsan.ax

Johanna Mattila, rektor vid Högskolan på Åland, telefon: +358 (0)18 537 700, e-post: johanna.mattila@ha.ax