Jerusha Nohlgren prisas för sin generositet och sitt osjälviska engagemang för barnen - Folkhälsan
01 december 2022

Jerusha Nohlgren prisas för sin generositet och sitt osjälviska engagemang för barnen

Årligen delar Folkhälsan på Åland ut medel ur Rakel Karlssons minnesfond till en person som osjälviskt tagit sig an och bistått någon annan person på Åland. I år var det Jerusha Nohlgren som tilldelades ”godhetspriset”.

Jerusha Nohlgren beskrivs i nomineringen som generös, osjälvisk och kärleksfull gentemot alla. Hennes hjärta slår dock extra hårt för alla barn, något som också står helt klart när Folkhälsan på Åland uppvaktar Nohlgren hemma i Mariehamn.

– Det känns bra och jag blir glad när det jag kan göra hjälper barnen att få en bättre framtid, säger hon berörd och överraskad.

Nohlgren har varit aktiv inom kyrkan och söndagsskolan i många år. Även under studietiden i Uppsala fortsatte hon komma till Åland för att hjälpa till med ungdomsarbetet. Hon har också ordnat teater, dans- och musikuppträdanden samt anordnat läger och andra sammankomster och tillställningar. I dag är hon också aktiv sångstundsledare på Folkhälsans familjecafé.

Jerusha Nohlgren med sonen Nathanael Nohlgren. Foto: Alexandra Walk-Liljeroos

Jerusha Nohlgren har jobbat i Indien på barnhem och hon och hennes man fungerar tillsammans som en stödfamilj på Åland.

Det står klart att hennes insatser och engagemang har varit av stort värde för många, speciellt för barnen – både på Åland och i världen.

– Det finns många vardagshjältar på Åland. Deras insats är värdefull både för de personer som direkt berörs, men också för samhället i stort. Att genom Rakel Karlssons minnesfond årligen få möjlighet att lyfta fram och tacka en av dessa känns meningsfullt, säger Folkhälsan på Ålands verksamhetsledare Niclas Forsström.

– Det är en verkligt bra dag på jobbet, sammanfattar han.

Jerusha Nohlgren har tilldelats ett fång blommor och en penningsumma utgörande 1/3 av den årliga avkastningen ur Rakel Karlssons minnesfond.

Frågor kan riktas till:

Niclas Forsström
Verksamhetsledare, Folkhälsan på Åland
tfn 018 52 70 33

 

På bilden längst upp på sidan Jerusha Nohlgren, Nathanael Nohlgren och Niclas Forsström. Foto: Alexandra Walk-Liljeroos