Valhalla värd för första FM i hinderbanelöpning - Folkhälsan

02 augusti 2021

Valhalla värd för första FM i hinderbanelöpning

Nu ska de första finländska mästarna i OCR, Obstacle Course Racing (hinderbanelöpning), koras. Tävlingen hålls i samband med Valhalla Challenge vid Norrvallaområdet i Vörå lördagen den 21 augusti 2021.

Läs mera om Valhalla

Arrangör för FM är det nybildade förbundet FOCRA, Finnish Obstacle Course Racing Association. Genom ett samarbete med Folkhälsan hålls det första historiska mästerskapet i OCR i vårt land.

– För grenen hinderbanelöpning i Finland är finländska mästerskap ett stort steg. Tidigare har det inte varit möjligt, men i samband med att förbundet FOCRA bildades i början av året är FM en naturlig del av förbundets verksamhet, förklarar idrottsproducent Joakim Träskelin på Folkhälsan.

FOCRAs mål är att hinderbanelöpning ska vara en sport där alla åldrar är välkomna. Förbundet vill också bibehålla den gemenskap, glädje och kreativitet som finns inom sporten. FOCRA är Finlands representant i det internationella grenförbundet World Obstacle / Fédération Internationale de Sports d'Obstacles (FISO).

– Att Folkhälsan fick till ett samarbete med FOCRA genom att de valde oss som första mästerskapsarrangör är naturligt eftersom det inte finns någon annan arrangör som uppfyller de mått som World Obstacle och FOCRA har, säger Träskelin.

– Det som blir speciellt roligt är att vi också har juniorklasser som förhoppningsvis blir en ögonöppnare för många ungdomar, och som kan bidra till ännu större intresse för grenen i framtiden.

I FM finns en öppen klass (elit) och flera olika åldersklasser från 12 år och uppåt, samtliga för både damer och herrar.

Läs mera om FM och Valhalla på Valhallas webbsida här.

Mera information om FM och förbundet finns på FOCRAs webbplats här.

Anmäl dig nu!

Här är våra kommande lopp.

5 st. i