”Vill vi ha service på svenska behövs utbildning på svenska” - Folkhälsan
27 mars 2019

”Vill vi ha service på svenska behövs utbildning på svenska”

Tomas Järvinen heter Folkhälsan Utbildnings nya vd som vid årsskiftet efterträdde den tidigare vd:n Anna Bertills. Järvinen har nyligen disputerat i konstförvaltning och har tidigare arbetat som verksamhetsledare vid Finlandssvenska ungdomsförbundet och som kulturproducent. Dessutom är han känd som frontfiguren i barnorkestern Robin Hund & hans glada gäng.

Studera hos oss

Som ny vd för det Folkhälsanägda bolaget har Järvinen fullt upp med att fundera på utbildningsfrågor och samarbeten både inom och utanför Folkhälsan.

– Vill vi i framtiden ha svensk service inom idrott, hälsa och välmående behöver vi också satsa på yrkesutbildning på svenska inom det här området, säger Järvinen.

En nyhet på utbildningsfronten är en ny 1,5 år lång yrkesutbildning i idrott och hälsa som på hösten inleds på både Solvalla och Norrvalla och riktar sig till vuxenstuderande.

Folkhälsan Utbildning Ab är ett bolag som omspänner idrott och försäljning av träningstjänster, yrkesutbildning, vuxenutbildning, fri bildning och verkstadsverksamhet vid Resurscentret Föregångarna. Idrottscentrumen Solvalla och Norrvalla erbjuder utbildningar inom idrott, hälsa, välmående och ledarskap.

– En liten utbildningsenhet som vi behöver ständigt kunna utveckla oss och erbjuda en bredd för att klara oss. Samtidigt behöver vi just nu anpassa oss till de omställningar den nya yrkesskolereformen innebär. Där är bland annat digitalisering av undervisningen högaktuellt.

Folkhälsan Utbildning satsar främst på sina utbildningar, men erbjuder också olika läger samt företags-, motions- och idrottsevenemang. Att barn rör på sig för lite i dag är ett faktum. Järvinen vill satsa ännu mer på att locka också barnfamiljer till olika motions- och rörelseevenemang. Det här märks bland annat i läger- och simverksamhet och i de nya storsatsningarna – de familjevänliga hinderbaneloppen Valhalla OCR och Toughest som ordnas under våren och hösten.

 

Tomas Järvinen

  • Gör: vd för Folkhälsan Utbildning
  • Familj: Fru och två barn; 5 och 7 år gamla
  • Bor: I Borgå
  • Hobbyer: Barnorkestern Robin Hund, jogging, gym
  • Arbetsfält: Helsingfors, Esbo, Vörå, Vasa