Folkhälsan deltar i Helsingfors Pride - Folkhälsan

25 juni 2019

Folkhälsan deltar i Helsingfors Pride

Folkhälsan deltar i Helsingfors Pride fredagen den 28 juni och lördagen 29 juni, och ordnar program i samarbete med andra finlandssvenska organisationer. Du är hjärtligt välkommen med för att visa ditt stöd för sexuella- och könsminoriteter!

Finlandssvenskt Pride after work-mingel fredag 28.6 kl 17–20

Välkomna till Luckan på Pride after work-mingel på svenska! Servering och mingel. Kom och träffa bekanta och nya vänner!

Plats: Luckan, Georgsgatan 27, Helsingfors

Ingen föranmälan behövs. Evenemanget är kostnadsfritt. Öppet för alla, ingen åldersgräns. Vänligen ta med giltig legitimation.

Det finns två entréer varav en är tillgänglig för barnvagnar och rullstolar. Den är i gången på höger sida om huvudentrén.

Svenska hörnan i Helsingfors Pride-parad och parkfest lördag 29.6

Vi går tillsammans i paraden och njuter av den glada stämningen! Folkhälsan har en egen banderoll bakom vilken vi går i paraden. Pride-paraden startar lördagen den 29 juni klockan 12 från Senatstorget, samling kl. 11.30 vid Sederholmska huset i korsningen av Snellmansgatan och Alexandersgatan, där vi står med en Folkhälsan-banderoll.

På parkfesten efteråt i Brunnsparken har vi klockan 1418 en träffpunkt, ”Svenska hörnan”. I Svenska hörnan-tälten delar vi bland annat ut produkter för säkert sex, har en frågesport och pyssel för barn.

Folkhälsan deltar i ett samarbete där finlandssvenska organisationer står upp för jämlikhet och mångfald under Helsingfors Pride 2019. Samarbetet för sexuella- och könsminoriteter går under namnet Svenska hörnan.

Organisationerna som deltar i Svenska hörnan är Barnavårdsföreningen, Finlands Svenska Scouter, Finlands Svenska Skolungdomsförbund, Folkhälsan, FDUV, Krisjouren för unga, Luckan, Regnbågsankan, Steg för Steg, Sveps och Samarbetsförbundet kring funktionshinder – SAMS.

– Jag är glad över att allt fler organisationer kommer med och arbetar för sexuella- och könsminoriteters rättigheter! Vi behöver satsa på att göra vår verksamhet välkomnande och tillgänglig för alla, säger Suss Åhman, sakkunnig i sexuell hälsa på Folkhälsans förbund.