Festlig tisdag i Korsholm - Folkhälsan

17 juli 2019

Festlig tisdag i Korsholm

Förmiddagen är kylig men vacker i Folkhälsanhuset i Korsholm. En somrig lunch ska snart serveras i restaurangen. Häng med in i vardagen!

Läs mer om Folkhälsanhuset i Korsholm

Ett gäng från gruppboendet “Blåbärsbacken” väntar ivrigt runt det runda bordet när Folkhälsans kock Mikaela Friberg dukar fram maten. 

– Vi satsar mycket på säsongsbetonad mat. Just nu har vi möjlighet att använda fräscha grönsaker och sallader och tar vara på säsongens bärskörd. För oss är det viktigt att variera maten. Vi har vanlig lunchservering i restaurangen, men vi står också för luncherna till våra två gruppboenden.

När det är midsommar - ja, då firar vi fullt ut med maten! Då är det både nypotatis och sill, men såklart också grillkorv med potatissallad.

I dag är en helt vanlig tisdag, men till skillnad från alla andra dagar äter gänget från gruppboendet sin lunch i restaurangen. Som bäst serveras skinkfrestelse med rödbetssallad. Stämningen i matsalen är glad och somrig. Till efterrätt serverar Friberg smördegsknyte med glass och chokladsås.


– Högtiderna uppmärksammar vi alltid i matväg. När det är midsommar – ja, då firar vi fullt ut med maten! Då är det både nypotatis och sill, men såklart också grillkorv med potatissallad.

Sommaren har hittills varit rätt sval och innergården ligger vackert i lä för all blåst. Det underlättar utevistelse och möjligheten till att njuta av den friska luften. 

– Vi satsar på att vara mycket ute nu när vädret tillåter, säger närvårdare Malin Storgård.


– Sommarfest med festlig mat och musik har vi också haft. Sommartid försöker vi göra det lilla extra. Att satsa på upplevelser är viktigt för oss, berättar Storgård.

En av lunchgästerna stämmer in.

– Det är passligt varmt här inne också. Och det bjuds alltid på väldigt god mat, säger hon och ler övertygande. 

 

Emilia Onnela är andra dagen på sitt sommarjobb som närvårdare. Hon studerar snart tredje året på Yrkesakademin och vet att hon valt rätt yrke. 

– Jag trivs med att jobba så här. Jag gillar människor och olika personligheter. Det är det bästa med att vara närvårdare, säger Onnela som ser fram emot ett arbetsliv inom vårdsektorn.

Här kan du läsa mer om Folkhälsanhuset i Korsholm
Följ oss gärna på Facebook!